Wat kunnen we verwachten van de Porsche Cayman T?

Auteur: , 26 Reacties

De T van tremendously lekkere uitvoering.

Wat kunnen we verwachten van de Porsche Cayman T?

Het idee om de 911 T nieuw leven in te blazen was niet onaardig van Porsche. De 911 Carrera T (991.2) kreeg de Autoblog duim omhoog in onze rijtest. We waren niet de enigen die enthousiast waren. Niet heel gek dat Porsche dit trucje wil herhalen met de 718 Cayman.

Deze zomer dook de typebenaming voor het eerst op. Bij de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration werd de Cayman T-naam geregistreerd. Over het model is nog maar weinig bekend, maar Auto Express denkt al het één en ander te weten. Zo melden de Britten dat de 718 Cayman T ongeveer 20 kg lichter is in vergelijking met de 718 Cayman S. Daarnaast komt de T met een sportuitlaat, 20-inch wielen, het Sport Chrono pack en een handgeschakelde versnellingsbak.

De positionering zal iets anders zijn. Zo gaat de 718 Cayman T vermoedelijk opereren tussen de 718 Cayman S en de duurdere 718 Cayman GTS. Dit, terwijl de Carrera T zich tussen de reguliere Carrera en de Carrera S begeeft. Met deze informatie in het achterhoofd komt het vermogen uit op zo’n 365 pk uit de geblazen 2.5 liter viercilinder. Dat is 10 pk meer in vergelijking met de S en vijf pk minder in vergelijking met de GTS. De Porsche Cayman T komt in 2019 op de markt.26 reacties

Denk dat het een erg leuke auto gaat zijn voor het geld
Ah eindelijk een sportuitlaat op je Cayman, dat miste hij namelijk al als sportwagen.
@fapfap: Doe maar niet, resoneert als een malle op de 4 cilinder is gebleken.

Was de 911T niet gebaseerd op de basis 911 en niet op de 911S? Lijkt me logischer dat de CaymanT op basis is van de 2 liter met 20pk extra.
@ericc: nee
@porschepdk: Waarop is de 911T dan wel gebaseerd? Want ik zie hetzelfde blok als in de basis Carrera….
@antoonniels: op die manier wel ja, de Carrera S levert namelijk 420pk. Maar dat over de Boxster klopt niet.
@porschepdk: zulke antwoorden he, met alleen “nee”, wat een dooddoeners.
@2wheeler: leek mij duidelikk
@porschepdk: Op welk deel zeg je nu nee? Op de 911 of op het feit dat je niet goed vind dat de basis CaymanT een 2liter moet zijn?
Tremendously
Dan heb je voor net onder de 100k toch een prachtig karretje. 911T is dan met een vanafprijs van 143k echt wel een serieuze stap verder.
@drf76: de vanafprijs bij Porsche is onzin. De meest basale uitvoering is kaler dan een Russische gevangenis. Reken er maar minimaal 20k bij voor je een auto hebt die je daadwerkelijk wilt hebben.
@tvklarenbosch: Eens. Een 718S heeft bijvoorbeeld een vanafprijs van 87k. Ik ga in de configurator ruim over de 100k heen, als ik niet oppas zelfs over de 110k.
@berlinetta: een kennis van me heeft een paar jaar terug een Macan nieuw gekocht. Vanafprijs (nu) is €85.600,-. Hij heeft niet eens een achteruitrijcamera en zat al over de ton!
@tvklarenbosch: Kan het me goed voorstellen. Als ik met de 718 zit te spelen in de configurator vink ik niet eens alle of de duurste opties aan. Niet de duurste lak, niet de duurste velgen, geen keramische remmen, geen veiligheidssystemen, stoelverwarming of -ventilatie etc. Enkel de opties waardoor het een sportievere auto wordt. Voor je het weet ben je 20k lichter, laat staan als je ook nog alle luxe opties wil.
@berlinetta: ook die 20k aan opties is een keuze. Je kan hem ook standaard houden. Bij die 20k zitten vast opties die niet nodig zijn
Dat is nou toch juist de bedoeling van een T? Dat je een metallic lakje er op smeert en dan lekker spartaans met je handgeschakelde bakkie kan scheuren? Maar bij de 911 kost het handgeschakelde, dus de essentie van dit model, al 6k extra. Uiteindelijk blijft de 911 dan ca 50k duurder dan de Cayman, met of zonder opties. Blijft een grote stap.
Ik denk dat deze Cayman T alsnog te duur is om leuk te zijn. De Cayman 718 2.0 kost toch al snel 75-85k. Een Cayman 718 S al snel nog meer en een 718 GTS 100k+.

Geen idee waar dit dan uitkomt maar ik vind het absurd veel voor een 2.0 turbo sportwagen.
Het mag wat kosten een sportwagentje rijden. Een Audi TTS met handbak begint ook bij 70 mille.
Dat kun je wel lekker doortunen naar + 400 pk, weet niet of dat met de Cayman ook makkelijk kan.
Als de keuze daar was zou’k zelf voor een porker gaan…
@hotze: Een TT of een 718 vind ik wel heel wat anders. Die 718 is vanaf de basis ontworpen als sportwagen. De TT is vanaf de basis ontworpen als een neutraal rijdende personenauto.
De porsche zoals de 911 had moeten zijn..
Grootste voordeel van deze blokken is dat ze door middel van ECU tuning ook wel al wat beter te tunen zijn dan standaard NA blokken van Porsche. Ook ander turbo’tje installeren ed en je zal wel wat knappe resultaten kunnen verkrijgen!
Ik zou graag een vergelijkingstest willen zien. Cayman vs M240i coupe.
Lichter? Oh gaaf Sneller? Super 4-cilinder met dreungeluid? Oh, lamazitte
Volgens Autozeitung komt de Cayman T met een 2.0 liter en 300pk. En niet met de 2.5!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).