Wauw! Nederlanders maken krachtigste Defender

Auteur: , 26 Reacties

Zandhappen als een malle.

Het aantal bedrijven dat zich druk bezighoudt met het tunen van Land Rover Defenders is vrijwel ontelbaar. Van grote, razend bekende namen tot kleine vakwerkers, iedereen weet er wel iets van te maken. Ook in eigen land hebben we een bedrijf dat weet wat het aanmoet met de grove Britse off-roader: Tophat.

Wellicht dat de naam een belletje doet rinkelen, want een kleine twee jaar geleden vertelde @willeme jullie al uitgebreid over Tophat. De Hollanders, die de Defenders tegen een behoorlijke prijs in allerlei verschillende smaken weten te leveren, zijn ditmaal terug met een verschrikkelijk krachtige Defender. De speciale editie gaat door het leven als de Defender 90 Waterdream.

Tophat noemt de Defender krachtigste ooit. Het bedrijf uit Loosdrecht onderbouwt de claim door er de supercharged 6,2-liter V8 uit de laatste Corvette Z06 (special) uit in te leggen. Dit motorblok heeft een vermogen van 650 pk en meer dan 880 Nm aan koppel. Dat de Defender van Tophat tijdens de shoot de nodige zandkorrels om de oren van de fotograaf smeet, is dus niet vreemd. Tophat geeft de wagen overigens niet alleen een verrukkelijke krachtbron, ook de buitenzijde wordt aangepakt. De Waterdream-uitvoering is voorzien van een exclusieve bodykit. Daarnaast krijgt de Defender AP Racing remmen, met een app in te stellen luchtvering en op maat gemaakte racedempers van Koni.

De Nederlanders hadden gepaste motivatie om de Defender tot deze zalige machine om te bouwen. Tophat sloeg namelijk de handen ineen met Waterdream, een botenfabrikant dat de snelste sloep op aarde maakt: de S-850 Speedster. De sloep ging eveneens onder het mes en wordt voorzien van allerlei nieuwe opties. Een andere motor kreeg hij niet. De Speedster wordt nog altijd aangedreven door een 4,2-liter V6 van Yamaha, die goed is voor 300 pk. De boot heeft een topsnelheid van 80 km/u.26 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat een idioot gezicht, sloep in plané
@rrvliet: en een golf dat ze dan trekken..
Oké dit is best wel een gaaf ding maar waarom zou je in hemelsnaam je luchtvering willen instellen met een app? Een ander argument dan dat het leuk is voor in het dranklokaal van de lokale jachtclub kom ik niet!
ja doe me die maar
De auto is best gaaf maar die boot slaat natuurlijk nergens op, om over de naam maar niet te beginnen
De tellers en meters in het midden van het dashboard…. **zucht**….
Voor de rest best lekker denk ik, jammer alleen dat we geen filmpje met het geluid hebben…
Zal best een beetje ‘surreal’ zijn…. het ziet er uit als een jaren 50 landrover, maar gromt als een racewagen.
Dikke motor erin is lekker maar ik zie verder niet veel van de genoemde exclusieve bodykit. Vind hem er maar vrij saai uitzien.
@ikleesookoverautos: wielkasten o.a. zijn wel aardig breder
@ikleesookoverautos: Dat komt omdat je niet thuis bent in Land Rovers.

De spatborden zijn stukken breder dan origineel, of het mooi is, is iets anders.

Wauw. nederlanders maken krachtigste defender ooit.
Maar vergeten de foto van onder de kap..
Lekker ragbakkie….
Ik heb het niet zo op snelle Defenders. Een beetje sneller is wel aardig maar dit vind ik toch te ver gaan. De bodykit is dan wel weer leuk. En dat is best lastig om een leuke bodykit voor een Defender te bouwen. De velgen en het interieur vind ik daar in tegen niet om aan te zien.
@robert110: snelle Defender is voor mij een beetje een Contradictio in Terminis
Snelste sloep op aarde hahah? Ik ken nog wel wat snellere sloepen hoor!
@christiaandebeer: wel een hele vette bak hoor mooie groene kleur ook, maar gasten van lekker Boats maken wel wat vettere sloepen!! https://lekkerboats.com/
@christiaandebeer: Alleen die naam al, de Lekker Damsko 1000.
Sta je dan voor paal in de haven…
Gaaf ding! Maar besteedt wat meer aandacht aan het dashboard, specifiek de tellers: geen witte wijzerplaatjes en oranje wijzers. Dit ziet er veel te functioneel (goedkoop) uit voor zo’n gadget.

Man, wat een verwijfd comment plemp ik nu weer… Ach boeiend… *plaatst reactie*
Best wel een vette sleeper. Als ik deze naast mij zou staan bij het stoplicht zou ik niet verwachten dat deze mij gigantisch het snot voor de ogen zou rijden.

Wel heel dik, zo’n blok hierin lepelen. Voor de rest vind ik het wel een beetje een kaal ding van binnen.
Waarom doet’ie me nou zo denken aan de koddige LaRo the antichrist genoemd uit de meer dan uitstekende film ‘ The Gods must be crazy’
Die film is overigens het aankijken meer dan waard, mocht u hem nooit gezien hebben.
@desjonnies: is dat waar de LaRo in de takken van een baobab wordt getakeld?
@bara:
Yeb.
Wat een lelijk interieur zeg. Zonde vd tellers. Beetje Honda Civic niveau.
Twisted legt LS3’s onder de kap van Defenders met zo’n 425pk. Dat vind ik al belachelijk laat staan nog de helft zoveel. Heeft totaal geen nut in een Defender.
Bowler nooit een krachtigere versie gemaakt? Iemand die dit weet?
Had toch een andere naam gekozen denk ik. Dutch Waterdreams is nou niet heel best geëindigd
Is dat Bernard van oranje in de boot? Heb volgens mij eens een artikel gelezen over hem en deze sloep

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).