Wiesmann maakt doorstart, fuck de crisis! [updated]

Auteur: , 47 Reacties

Wiesmann vroeg halverwege augustus insolventie aan maar nu bereikt ons gelukkig een stuk beter nieuws over de kleine autobouwers uit het Duitse Dülmen.

Yes! Doorstart voor Wiesmann!

Een klein uurtje over de grens bij Winterswijk ligt de kleine Duitse gemeente Dülmen. Er gebeurt daar eigenlijk he-le-maal niets behalve dan dat er af en toe een brullende BMW V8 te horen is als er weer eens een auto uit de fabriek van Wiesmann rolt. Er gaan verhalen dat het hele dorp bij dat geluid juichend aan de straat stond en dat het het enige was wat de Dulmeniërs (of Dulmanianen, Dulmenezen) nog een beetje plezier gaf in het leven. En zelfs dat kleine beetje plezier leek ze in augustus ontnomen te worden toen Wiesmann insolventie aanvroeg.

Nooit meer een MF5, GT MF4-CS of Roadster MF5, het moet ondragelijk geweest zijn voor de lokale bevolking. En eerlijk is eerlijk, ook wij werden niet blij van dat zorgwekkende nieuws. Maar er is goed nieuws! Het management van Wiesmann heeft namelijk aangekondigd dat men een aanvraag voor beëindiging van de insolventie heeft ingediend omdat de redenen voor de insolventie vervallen zouden zijn. De meeting met crediteuren is derhalve verplaatst naar 16 december.

Dat betekent natuurlijk nog niet dat alle problemen opgelost zijn maar er is licht aan het eind van de tunnel en er komt dus zo goed als zeker een doorstart. Om dat lichtpuntje te vieren hieronder de galleries van een aantal recente modellen van Wiesmann. Wat is jouw favoriete smaakje?

Update 12-01: Voorlopig moeten we de adem nog even inhouden. Der Spiegel meldt dat schuldeisers dwars liggen bij de doorstart.


47 reacties

Goed nieuws, heerlijke wagens om naar te kijken en te luisteren!
@thomcarspotter: inderdaad! Maar ik zou er toch graag eens een rondje zelf mee willen sturen om zelf te ervaren dat die auto’s zo super rijden.
Gelukkig!!!
Een uurtje van Winterswijk? Hoe langzaam rijd je dan!? Wat een topnieuws! Dat maakt me dag weer goed, paar keer geweest daar, superfabriekje en natuurlijk geweldige wagens!!
leuk ..

maar wie wil er investeren in die toko ??
wie wil er uberhaupt nog zo,n Walt Disney mobiel gezien worden ??

maar ach .. de schuldeisers immers ook met hun rug tegen de muur ..
@lincoln: Ik wil dolgraag in zo’n “Walt Disney” mobiel gezien worden!
@Vincegail:

kijk ..
mensen die heel graag gezien willen worden hebben veelal geen cent om aan hun kont te krabben ..
en dit zijn nou eenmaal geen leasebakken ..
@lincoln: Het gaat mij niet om het “gezien worden”, dat kan me eigenlijk gestolen worden.

En ik kan kiezen welke cent ik gebruik om aan mijn kont te krabben, maar de keuze is nu ook weer niet zo groot dat ik er een Wiesmann mee kan betalen, spijtig genoeg.

Dus ja, ik zo graag “gezien willen worden in een Wiesmann” maar dan meer vanwege het feit dat ik er dan eentje heb en omdat het een gave wagen is, dan vanwege het “gezien willen worden”.
@Vincegail: inderdaad die reactie van die lincoln spreek nou niet van intelligentie! Meer een heel slecht humeur… Maar dat kan die vast zelf ook niet helpen…
@3246cm252kw:

goed zo ..
als je je gekwetst voelt moet je het altijd van je af schijven ..

ga zo door ..
@lincoln: het valt me nu pas op. Je bent een trol….. Grappig hoor!
@Vincegail:

vriend @klassiekerrally was ook altijd helemaal weg van dit ding ..
heb nooit begrepen waarom precies ..
ding is ansich net zo vulgair als een Excalibur of een Stutz Blackhawk ..

weet bijna wel zeker dat dit ding nooit in goede aarde was gevallen als ie bijv. in Florida ontworpen en gemaakt zou zijn ..
@lincoln: Ik vind de MF4 Coupe nog steeds gaaf. De uitgeklopte versies vind ik verschrikkelijk over the top.
Wat me vooral aanspreekt is het handwerk dat in deze auto’s zit. Ondanks alle high-tech worden ze best ambachtelijk in elkaar gezet. Het is geen Morgan, maar toch…
@lincoln: om mensen zo af te blaffen is ook niet echt een uiting van rijkdom. Letterlijk en figuurlijk niet.
@3246cm252kw:

oh leuk .. we gaan het weer gezellig over mij hebben ..
@lincoln: ik heb je gemist…
Serieus…
Prachtige autos, liever dit dan een ferrari oid!
Nou mooi voor Wiesmann. Zie alleen niet in hoe ze nu dan ineens wel uit de problemen denken te kunnen blijven. Misschien tijd voor een instapper met een van BMW’s 3/4cil turbo blokjes?
Dat BMW gewoon even 75% van de aandelen van Wiesmann overneemt, kunnen we tenminste nog heeeel lang van die toffe wagens genieten! :-)
@VeniVidiVici:

BMW zal idd bij de schuldeisers zitten ..
denk dat die het liefst gewoon betaald willen worden ..
@lincoln: Ik denk dat BMW tegelijk bij de schuldeiser zit, maar ook Wiesmann maar al te graag gebruikt als uithangbord… Dus BMW is zeker gebaat bij een doorstart, zowel in PR zin als in financiele zin. En vanwege de PR kant, wil BMW dat misschien nog wel meer dan de andere schuldeisers…
@MDA:

nope .. precies andersom ..
Wiesmann enige verkoop argument was “BMW techniek” ..

met een Ford of Toyota blok hadden ze helemaal nix verkocht ..
@lincoln: uiteraard. Maar dat geldt natuurljk beide kanten uit: Een bedrijf dat high-end wagens met BMW technologie verkoopt en ten onder gaat… slechte reclame voor BMW.
@MDA:

nou nou nou .. “high end” ..
ik denk persoonlijk dat je met een Z4 beter af bent ..
@lincoln: Hahaha een Z4 vergelijken met een Wiesmann… je bent weer lekker op de provoceertour! ;-)
@VeniVidiVici:

waar zit het grote verschil dan ??

(p.s. ik verwacht van jou geen sentimenteel geneuzel) ..
@lincoln: in de M5 V10?
@MDA:

LOL ..
ding kost 2 ton buiten de belastingen !!
en dan is de Fiat Grande Punto Abarth nog sneller op de ring ook ..
@lincoln: dat was toch de vraag helemaal niet? Als je de goedkoopste auto zoekt die een snelle ringtijd neerzet dan kom je inderdaad niet bij een wiesmann uit, maar eerder bij een caterham oid. Je vraagt waar het grote verschil zit tussen een Z4 en een Wiesmann. Niet welke auto een goede ringtijd heeft… Het is altijd leuk discussieren met iemand die bij ieder antwoord weer iets anders er bij haalt en niet bij zijn / haar oorspronkelijke vraag blijft…
@MDA:

klopt .. een overbodig groot motorblok maakt het verschil tussen een echte rijders auto en een Mickey Mouse bakkie ..
@lincoln: Zegt iemand met Lincoln als nick!! :D
@MDA:

geweldig .. laten we het weer eens over mij hebben ..
Yesss! Zooo blij om!!! Kijk die silveren GT MF5 nou prachtig zijn dan.. Voor mij de mooiste auto die er is en een absolute droomwagen.
Als ik een GT MF4-CS tegenkom, koop ik het.
Misschien een beetje dom maar wat zijn de verschillen in de modellen?
Hier in Winterswijk heb ik al een aantal Wiesmanns gezien, werkelijk schitterende wagens zijn het. Daarom vind ik dit ook erg goed nieuws!
@ lincoln: rij jij maar lekker verder in je Astra of Dacia, laat dit maar aan echte liefhebbers over, mensen die weten waar ze het over hebben….Z4, echt, je hebt geen idee, kappersauto vergelijken met pure sportwagen!?
@alfista:

LOL .. o.k. .. vandaar dat Wiesmann naar de klote is dus ..
Jeuj! Wat zijn Wiesmanns toch zo mooi! K wil ze zo graag spotten. K denk dat ik de MF5 de mooiste vind.
Mf3 en mf5
Allebei te gekke auto’s blij dat ze een doorstart maken
Hiep hiep hoera. Prachtig bedrijf, mooie auto’s. Nu maar hopen dat de kopers weer 3 rijen dik voor de deur staan. Laatst nog een documentaire over Wiesmann op Discovery gezien. Ik vond het interieur en glasvezelpanelen ietwat prutswerk, maar de aluminium monocoque is een bloedmooi stukje techniek.
Het liefst een lichtblauwe convertible met lichtbruin interieur
Is eens bij topgear geweest en daar waren ze toch nog wel blij verrast en onder de indruk meen ik me te herinneren
@ lincoln: leg me eens het causale verband uit tussen de verwijfdheid van een Z4 en het faillissement van Wiesmann? Ik zie het niet, en ik denk velen met mij niet, dus is de vraag ben jij een genie of ….beetje dom??
@alfista: Er zijn maar twee overeenkomsten tussen een Wiesmann en een Z4: de fabrikant van de motor, en het aantal zitplaatsen. Nou ja, drie dus: als BMW het van alleen de Z4 had moeten hebben, waren ze ook in surcéance beland – en waarschijnlijk erger.
@alfista:

de verwijfdheid zit em in “autoliefhebbers” ..
allemaal een grote bek ..
maar geen stuiver in Wiesmann durven steken ..
Toch wel in de top 5 van ooit auto’s .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).