Worden we heet van de nieuwe Toyota Yaris Design Sport?

Auteur: , 38 Reacties

Jawel, toch?

Sinds de Yaris een metamorfose heeft ondergaan en is afgestapt van het (in mijn ogen) vrij domme gezicht dat hij droeg, ziet hij er al een stuk feller uit dan voorheen. Toch kan het altijd beter, getuige deze exclusievere en sportievere look die Toyota vandaag voor hun compacte wagentje presenteert.

De Yaris doet hard zijn best zichzelf nog aantrekkelijker te maken voor het publiek, door te pronken met nieuwe 15″ lichtmetalen velgen, rode accenten aan binnen- en buitenzijde én een heuse dakspoiler. Daarbij krijgt de Yaris Design Sport aan weerszijden side sills onder de portieren, voor een extra sportieve look. Een reeks strepen en een chromen uitlaatsierstuk maken de look compleet.

Toyota levert het Design Sport pakket op de 1.0 VVT-i, de 1.5 VVT-i en de 1.5 Hybrid. De instapper kost een forse 17.990 euro en levert 69 pk. Wil je meer pit, dan mag je enkele duizenden euro’s bij dit bedrag optellen, zodat je 111 pk uit de 1.5 VVT-i kunt blazen. De 1.5 Hybrid is met 21.640 euro de duurste van het stel.

Toegegeven, het zijn minieme aanpassingen en de auto an sich wordt er geen hot hatch van, maar wie in de markt is voor een dergelijke auto kan zich wellicht in het wagentje vinden. Aan de andere kant, als je de 1,5-liter VVT-i met het Design Sport pakket wilt, betaal je 20.190 euro. Dan kun je misschien beter wachten op de up! GTI, die er vanaf 19.840 is.38 reacties

Ik word hier niet eens lauw van.
@ihrte: half lauw ook nog niet misschien!
Nee ga weg.
Het blijve saaie, zaaddodende nikszeggende auto’s voor mensen zonder eigen identiteit die goedkoop boodschappen willen doen.
@markie123 tsja… of gewoon mensen die zeg maar wel een eigen identiteit hebben maar een auto totaal niet boeiend vinden?
@markie123: voor de mensen die hun identiteit niet aan een product koppelen.
@markie123: Ik heb een Yaris gekocht als compensatie voor mijn grote penis.
@fanboy: haha
@fanboy: toch wel een hybrid hoop ik? ;)
@markie123: Waarom moet er nu gelijk weer over de Polo begonnen worden?
Nee natuurlijk niet! Blijft de ultieme bejaardenmobiel bewezen met het feit dat mijn opa van 91 er ook een rijdt. En de buurman van 78.
Die GRMN is wél gaaf natuurlijk, maar stervensduur en in beperkte oplage….
Senioren houden van Yarissen en van grijs. Deze combinatie werkt voor de gemiddelde senior als een soort Viagra.
Sta je dan voor het stoplicht met je 69 ‘sportpaarden’ onder de kap. En die versie met 111 pk vind ik te duur. Dan komen er andere auto’s in aanmerking die toch een stuk meer bieden.
Wat is dit dan voor een verkapte reclame?
of is het soms komkommertijd in autowereld?
@occasiefapper: nee een retorische vraag
@occasiefapper: AutoNIEUWS van de straat, en dit is autonieuws. Dat het je koud laat is je eigen probleem.
Nee, slechte afwerking, slechte materialen, lelijk design, moet ik nog doorgaan?
T is zeker wel een vooruitgang, maar ik heb nog altijd liever de Zuidoost Aziatische Yaris met de TRD-Sportivo pakket. Dan is ie af
@toyotafortuner: Die heeft alleen een beetje last van het ‘alles is gegroeit behalve de wielen’ syndroom.
Word sowieso niet heet van die sportpakketjes. Lot of show, but no go. Zo’n beetje elke Duitse auto heeft tegenwoordig zo’n pakket.
Ik ben nog steeds op zoek naar dat sportieve in de nieuwe look.
Ik rij een yaris ik blijk dus een bejaarde te zijn zonder identiteit ? Ik denk dat ik een relatief goedkoop betrouwbaar vervoermiddel heb voor 5 personen. Niets meer en niets minder. Mijn identiteit , ego, eigenwaarde, leeftijd , sexleven en al meer is mijns inzien niet van invloed op de auto die ik rij. Zo ben ik ook geen groot licht rijdende linkerbaan bumperklever terwijl ik ook een audi heb. Ik zou toch echt schizofreem moeten zijn als ik aan de vooroordelen moet voldoen.
@mvdoesel: Wat doe je hier…
@Jochempie: precies, met z’n Audi…
@mvdoesel: bumperklever! ;-)
@drdre1: oh sorry… Was te snel met oordelen.
T is net een politieauto met al dat rood en blauw voorop
Dit kun je niet menen… Alsof iemand een tegoedbon van 50 euro van de Autostyle had..
Kijk daar is een gepimpte Yaris
Tsja. Wat doe ik hier nog.
@mvdoesel: kopop, je had altijd nog een schizofrene bejaarde kunnen
@drdre1:… Zijn, zonder gevoel van eigenwaarde waarde, ego of sexleven met twee auto’s. (Sexleven en twee auto’s zijn 2 aparte punten overigens)
Ouwelullen auto met sportieve looks.
Ik rij zelf nu in een oudere Yaris TS, vermakelijk ding en tot nu toe totaal betrouwbaar. Beetje een suf ontwerp, maar niet lelijk en met de TS details ineens een stuk volwassener. Ik ben na meer dan een jaar nog steeds zeer tevreden.

De huidige ..tja.. ik vind nog steeds een beetje suf, maar daarnaast dus wel lelijk en dit pakket helpt niet.
Ook ging het gewicht omhoog en is het leuke scherpe randje eraf, al kan dat bij die GRMN wel eens anders zijn.
@dracae: TS is wel een gaaf karretje om te zien idd
Is inderdaad best een bak met geld, de Up is sneller (al scheeld het amper in gewicht en pk ‘s), maar de Yaris is toch echt een stuk groter en zit dus een klasse hoger! De up zit meer in het segment Aygo (waar helaas geen snellere versie van is). Daarom vind ik die vergelijking niet bepaald eerlijk….
Het dashboard durven ze echter niet te laten zien. Het uiterlijk van de Yaris kan me nog altijd bekoren, leuk ontworpen en zeker geen ouwelullen design.
Up is vergelijkbaar met een aygo en niet met een yaris.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).