Yay! Er komt een nieuwe premium-Prius

Auteur: , 26 Reacties

Dat, of een spirituele opvolger.

CT 200h

Blij zijn om een opvolger voor de Lexus CT200h? Ja, eigenlijk wel. Sceptici zullen het een opgeleukte Prius vinden, maar daar is helemaal niks mis mee. Het is ook gewoon de Prius voor mensen die dat niet zo van de daken willen schreeuwen. Een geniaal model, in zijn beginnende periode was het ook een hit in Nederland. Zijn sterke punten? Het feit dat het een doodnormale hatchback is waar je gezin in past, maar dan met een zuinige hybridemotor voorin. Het zal je daarom niet verbazen dat het vooral leaserijders zijn die de CT200h kozen. Dat is niet erg, maar sinds de bijtellingsregels voor niet volledig elektrische auto’s zijn gewijzigd, is het wel een beetje over en uit voor de CT200h. Hij staat nog gewoon in zijn laatste vorm bij de dealer, als rasechte premium-hatchback-dinosauriër.

Indirect zou je kunnen zeggen dat de nieuwe UX de nieuwe instapper is van Lexus en daarmee de CT200h vervangt. Ja, het is een crossover, maar dat is wat iedereen wil tegenwoordig. Het is niet perse de opvolger van de CT, want waar die zo’n 30.000 euro kost, is de UX gelijk 15.000 euro duurder. Omdat de CT toch wel redelijk scoorde vanwege zijn geringe prijs en formaat, zal de UX voor potentiële nieuwe CT-kopers net even een slag te groot en te duur zijn.

Niet getreurd: tegen Autocar zegt Pascal Ruch, de chef van Lexus in Europa, dat er een nieuw model onder de UX komt. Theoretisch zou dat betekenen dat er een nieuwe CT aan zit te komen, of in ieder geval een vergelijkbaar model. Er zit natuurlijk een kans in dat ook dit een crossover wordt, maar stiekem hopen we dat het toch een hatchback wordt. Overigens wordt het ook eens tijd voor Lexus om een stapje verder te gaan dan hybride: misschien wordt de nieuwe instapper wel de eerste volledig elektrische Lexus.

In dat laatste geval zou het voor Lexus goed uitpakken als ze hem onder de 50.000 euro weten te houden. Dan kan leaserijdend Nederland de auto misschien ook weer zien staan en wordt het succes van de CT200h herhaald. Want premium-Prius of niet: de CT was een degelijke keuze in zijn segment.

Meer lezen? Hier moet je op letten als je een tweedehands CT200h wil aanschaffen.26 reacties

Wacht maar ..
Audi is ook al 15 jaar bezig met een Prius killer ..

En dan .. en dan jonguh ..
@lincoln: Wat heeft dit verhaal in hemelsnaam met Audi te maken? Ik snap niet helemaal waarom er onder zo’n beetje elk artikel weer naar hen verwezen moet worden.
Behalve dan, dat een schampere opmerking richting dat merk garant staat voor een mooi aantal ‘likes’ oplevert, zodat je vannacht weer lekker slaapt..?..

Dit gaat over Lexus en ik vind zo’n net even exclusievere versie van een Prius best wel leuk. Van die laatste rijden er gewoon teveel rond en je ziet er teveel aan af dat het een hybride is.
@dracae: Lincoln moet je gewoon lekker laten praten…. Gewoon om lachen en doorgaan.
Eerst is de UX te duur met 45k, en dan hopen jullie op een EV die minstens zo duur is?
@berrychello: de UX is ‘te duur’ voor een kleine crossover. Dat vergelijken met een elektrische versie is momenteel appels en peren vergelijken.
@720s: leaserijdend Nederland ziet dit soort auto’s niet staan helaas.
@720s: Lol, de UX is het koopje in de klasse. Heb de UX eens vergeleken met een Q3, X1 en E-pace (omdat ik ook dacht dat ie wel erg duur is…) maar als je een vergelijkbare motor en uitrusting neemt is het verschil echt bi-zar groot! Bij de E-Pace kom ik (lang leve de bpm) op meer dan 90k!!! Voor zo’n handtasje op wielen!
@svenska_aeroplan_ab: In die context heb je een punt. Maar 45.000 euro voor een instapmodel is veel geld. Een hatchback van 25-30k zou er perfect onder passen, waar dan weer een elektrische versie van kan komen. Als die rond de 50k gaat kosten, is dat wederom veel geld, maar voor een elektrische auto in die klasse normaal.
@svenska_aeroplan_ab: maar hij is ook heel klein hoor…
@berrychello: De UX250h is een hybride, de nieuwe CT (misschien) een EV. 4% tot 50.000 versus 22% bijtelling, heel significant dus in Nederland.
@subaru555: zo is het! Met geld stuur je.
@subaru555: die snap ik ook wel, maar dan moeten ze dat ook schrijven. Nu gaat het alleen over de consumentenprijs.
De ct200h is een Auris, geen Prius toch?
@mrtrex: Hij is geen van beide. Of allebei.

Net hoe je er naar kijkt.
Het verbaast mij wel een beetje. Hadden we niet afgesproken dat hier NIET positief over de CT gesproken zou worden?

Ik ben er wel een beetje blij mee. Een heeel klein beetje …. :)
Dus die kleine cross-over wordt dus een C-HR met een Lexus badge.
Ooit in een CT200h moeten rijden, ik denk dat alleen het echte verbruik priemieoem te noemen was…
@ghost: het geluid was ook priemieoem hoor. Vergelijkbaar met onze priemieoem Henry Stofzuiger
@kennone: Vergeet vooral de magnifieke automaat niet…
Ik heb de CT200H uit 2013 aangeschaft, ik zocht een auto die niet te duur was in de running costs…. ( 3e auto erbij ) om de lange saaie afstanden te sparen op mijn overige veel gebruikers….. ( BMW 335i cabriolet en Golf 7.5 R ) ik kocht de auto bij Louwman in Amersfoort, waar ik ook nog eens 12 maanden garantie kreeg op een 5 jaar oude auto met 125.000 km op de klok. Affin om een lang verhaal kort te maken. Ik ben ontzettend tevreden over de auto, en de aandrijflijn is voor mij een reden om deze auto te verkiezen als ik even geen zin heb in plofjes en scheetjes. Oja! De service van Lexus is magnifiek, nog nooit zo fijn geholpen bij een beurt of gewoon een simpele vraag.

Groetjes
@timd: Dat is dus Toyota, misschien niet altijd de leukste, al valt de mijne wel mee, maar wel gewoon echt goed.

Los daarvan: leuk wagenpark, van zo te zien een echte autoliefhebber, die zich blijkbaar niet blind staart op één merk, land of zelfs werelddeel.
@timd: geen zin in plofjes en scheetjes? Dude!!
@kennone: komt echt voor! En wat de Lexus ook beter heeft is het handsfree systeem. Bij de Golf en BMW weten mensen dat ik aan het rijden ben, tot hinderlijk aan toe… de Lexus is KRAAKHELDER waardoor mensen nog wel eens zeggen: oh je bent nog op kantoor ? Of je bent nog niet onderweg…? Dat is ook prettig. Het is gewoon een top auto haha
@kennone: ja, extreem vervelend, zeker als je in een stad woont waar er dagelijks van die debiele scheten rondrijden.
@timd: ik heb dezelfde ervaring. Ik kocht een paar jaar geleden een 2011 model. Het dash, de stoelen, de stilte aan boord zijn fantastisch. En ja, op de oprit van de snelweg klinkt hij als een Boeing 747, maar de overige 99,9% van de rit heb je hier geen last van. Zelf vind ik ‘m met 17″ velgen en privacy glass ook best mooi om te zien. De running-costs zijn echt belachelijk laag en de service bij de dealer is top. Ik zou me geen betere gezinswagen kunnen bedenken voor dit budget. Ik zou hierna zo weer een CT uitzoeken. En ja ik ben een petrolhead, want heb ernaast nog een Mini, Porsche en Ducati.
CT200h aangeschaft als gezinswagen naast m’n Audi TT.
Ik kan niet anders zeggen als top!! Reed fantastisch, stil, alles klopte gewoon, toerde tussen 1:21 en 1:25. Echt niets maar dan ook niets negatief over te melden. O, en premium Lexus service is ook fantastisch!

(Had ook een MX5, Z3, Z4, 350Z, Audi TT mk2 en nu TT mk3 dus ook wel wat ervaring met sportief rijden.)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).