Zagato onthult IsoRivolta Vision Gran Turismo

Auteur: , 12 Reacties

Een mooi, virtueel gebaar.

Sinds Gran Turismo 6 laat het racespel autofabrikanten hun wildste dromen achtervolgen in de digitale wereld. Zagato doet hier alweer even aan mee en heeft in aanloop van de Tokyo Motor Show alvast hun nieuwste Vision conceptauto op het internet geworpen.

De wagen is een ode aan de oude Iso Rivolta, die tussen ’62 en ’70 Italiaans design combineerde met Amerikaanse spierkracht. Met hun Vision concept geeft Zagato een eigen draai aan hun landgenoot die niet meer is. Zo is er het aparte bubbel dak en zorgen de verschillende krommingen voor een opvallend, maar aerodynamisch ogend ontwerp.

Onder de virtuele motorkap ligt een twin-turbo 6,2-liter V8 van Corvette Callaway die zo’n 1.000 pk moet produceren. Om het lekker puritaans te houden heeft de auto achterwielaandrijving. De wagen weegt slechts 1.129 kg, wat zorgt voor aardig pikante cijfers. Zo trekt de wagen in 2,7 seconden naar de 100 km/u en heeft ‘ie een topsnelheid van 365 km/u. Schakelen gebeurt via een automatische tientraps versnellingsbak.

De vice-president van Zagato’s designafdeling laat in een statement overigens vallen dat hij graag zou zien dat de auto zich los weet te werken van de virtuele wereld. Met een beetje geluk zien we hem over enkele jaren dus wel op de openbare wegen!12 reacties

Wat een belediging voor het origineel. Dat is echt een beauty!
Doen en maak hem een concurrent voor de prijsklasse tot 60000 euro range van sportwagens moet lukken met een lage gewicht en lage emissie .
Tof!!! Ik koop em als ik er op dat moment de credits voor heb. Heb gisteren de Alpine Vision GT gekocht en rijdt ook heerlijk naar mijn mening.
@granturismocollector: dat ze eens wat meer auto’s erin stoppen die daadwerkelijk op de weg te vinden zijn.

Nieuwe m5 ofso
@granturismocollector: credits smijten ze toch naar je hoofd in GT6? Ik win per online gewonnen race makkelijk +500k credits. GT5 is een hel om geld te verdienen! 😅
@thestino: gaat wel over gt sport 😜
@granturismocollector: Ja die bedoelde ik!
Ik sluit me bij Lalancia aan. Ik kan het echt geen mooi ding vinden i.t.t. de originele Grifo . Ook de Grifo90 uit eind tachtiger jaren (wie kent hem nog?) was aanzienlijk fraaier. Deze zou ik echt nooit kopen irl
Ik heb nooit echt begrepen waarom ze specs onthullen van virtuele wagentjes. Schreeuw wat cijfers want je hoeft het toch niet te bewijzen.
Renault komt met een lange afstandsracer! Kei betrouwbaar enzo. 1.2 liter Diesel 3 cilinder, met 36 kleppen en dubbele bougie. Redline bij 25000 rpm en 500 nm koppel vanaf 1200 rpm. 0 tot 100 in 3,2 seconde van maandag tot vrijdag en in het weekend in 2,9, want rustiger op de weg.

Zal heus leuk rijden in game, maar wat heeft het voor nut?
@duckmefaddy: helemaal mee eens. Wie wil nou in een concept rondrijden die helemaal niet bestaat, nergens op gebaseerd is, en waarbij de maker kan zeggen: “oh doe maar wat extra pk’tjes en G-tjes in de bochten”
Dat klopt dan weer niet helemaal want men heeft de intentie om er vijf te bouwen voor vermogende klanten.Dat maakt hem er echter niet fraaier op.
Ik vind het echt een geslaagd concept. Hoop dat ie gebouwd gaat worden!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).