Zeldzame Tesla Model X doet een wallride

Auteur: , 28 Reacties

En het was niet eens een powerwall. De onfortuinlijke bestuurder dacht dat hij Autopilot aan had staan...

Model-X

…maar dat was een vergissing met grote gevolgen. Toen bestuurder Sylvain Juteau klaar was met een ander liedje aanvinken op het joekelige scherm van zijn Model X (rijtest) en weer naar de weg keek, reed hij naar eigen zeggen al half in de berm. Op dat moment was het volgens hem te laat om de auto weer in het juiste spoor te sturen en ging de Model X kablabber tegen een muurtje.

bam

“I thought I was on Autopilot (was it really activated or was I only believeing it to be activated, I don’t know) and I took my eyes off the road for a moment to change the song on the central display. When I looked up again, half the car was already off the road… I grabbed the wheel to steer away from the stone wall, but it was too late. Everything happened very fast.”

Voor devote Tesla-fans weegt het incident extra zwaar omdat de Model X van de Canadees niet zomaar een Model X was, maar een zogeheten Model X Founder Series. Normaal zijn deze modellen exclusief voorbehouden aan enkele honcho’s van Tesla, zoals Elon himself en een select groepje grote investeerders. Sylvain Juteau, die de website roulezelectrique.com runt, kreeg de speciale Model X echter in handen doordat hij Tesla’s referral program won in zijn regio.

kaplow

Dat referral program werkt in feite hetzelfde als dat van een louche online pokersite. Het idee is dat je persoonlijke relaties omzet in keiharde klinkende munt, door mensen over te halen ook hun geld te besteden bij bedrijf X. Tesla runt dit programma nog steeds. Op dit moment kan je als succesvolle refereerder bijvoorbeeld 21″ arachnid patta’s winnen of een uitnodiging naar de onthulling van Tesla’s nieuwe vrachtbak.

Sylvain’s auto staat nu bij Bugatti Montreal, wat de enige door Tesla goedgekeurde body shop is in Québec. Sylvain hoopt dat zijn speciale Tesla, de enige Model X Founder Series van Canada, niet total loss verklaard wordt. Gelukkig hebben ze in deze contreien wel enige ervaring met het oplappen van auto’s die tegen een muur gereden zijn.28 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Lijkt mee te vallen toch?

En weer een typisch geval van iemand die niet op de weg let en daar een ongeluk mee veroorzaakt.
In dit geval met een wel bijzondere auto maarja, er was ook een kerel die z’n Veyron zonder reden het water in reed.

Maar het is een Tesla en Autopilot had aan kunnen staan, dus het is groot nieuws!
@fanboy: Die kerel die zijn Veyron het water in reed deed dat toch vanwege de verzekering ofzo? In ieder geval stonk dat verhaal wel…
@viezefreddyw: Klopt, volgens mij zit ie nu zelfs vast voor dat geintje.
@fanboy: dat was een journalist toch?
@fanboy: Dat denk je.. college van mij heeft ooit met een 5 serie (2 jaar oud) tijdens het inparkeren een ijzeren paal aangetikt. Gevolg was dat de chassis iets verschoven was?. Met het gevolg dat de auto total loss verklaard is. Had overigens bijna geen schade.. nieuwe achterbumper erop en klaar..
@audirijder:
Wat is het nou?
Ik zag er laatst eentje in Den-Haag staan, en het viel mij tegen hoe lomp groot zo’n ding nog is. Dan is een reguliere S best nog wel sierlijk en bescheiden.
@marinepower: zag er gisteren ook een rijden, lijkt inderdaad een soort blimp Tesla.
@marinepower: hehe, wat dacht jij dan? Iets a la Opel Meriva?
Zo zie ik ze het liefst :)
Denken dat je m in Autopilot hebt staan…. Nu gelukkig maar een muur en niemand met letsel, maar voor hetzelfde geld zo de andere kant op en de andere rijbaan op. Volgens mij is het nu nog van belang dat je je koppie bij het verkeer en het besturen van je auto houdt als je achter het stuur zit.
Ik hoop dat die de shredder in gaat!
Wat zit er in de founder series extra tov van de normale modellen?
@blo3to3t: Een verchroomd ‘Founder Series’-logo op het dashboard en speciale beschermstrips in de dorpels.
Wat zou jij zeggen als je je auto am publiek tegen een wandje zet?

Autopilot!!!11
Dit is nieuws, omdat? Gaan we elk ongelukje van een dure auto plaatsen?
via Android app
@amg65: omdat Jaapy graag Tesla’s ziet kapot gaan. En alle randzaken met een naar bijsmaakje uitlegt ipv het fatsoenlijk uit te leggen.
@stfu: en omdat een bepaalde groep toch wel opzienbarende ongelukken rijd. Onthoud nou gewoon: rijden = opletten (niet persoonlijk maar voor iedereen!) En dan komt het gewoon helemaal goed.
Zeldzaam??? Zie ze redelijk vaak namelijk …
@ajackie: Artikel gelezen?
@ajackie: ik begrijp uit andere reacties dat er een chromen plaatje op zit en hippe dorpelbeschermers. Dus dan is het zeldzaam.

Je weet dus wat je te doen staat met je eigen auto 😋
2 Duidelijke problemen met de mens en nieuwe technologie:
– Geen knopjes maar touchscreen betekent ogen van de weg halen.
– Autopilot kan laksheid en vergissingen in de hand werken.
Niet het laatste wat we hiervan horen denk ik.
via Android app
@autoblaag: zonder technologie waren er meer mensen overleden vanwege ongevallen. Wat een opmerking :’)
@stfu: abs esp en voetganger detectie zijn prima uitvindingen. Maar zodra iemand ergens anders naar moet kijken dan gaat het fout. Ik heb me ooit door een arts laten vertellen dat als je vanuit je ooghoek ergens naar keek, dat je 70-80% miste. Die technologie kan levens redden maar ook net het tegenovergestelde bewerkstelligen.
@stfu: Waar, maar dat neemt niet weg dat een touchscreen in een auto minder makkelijk op de tast te bedienen is dan fysieke knoppen, en dus minder veilig.
@potver7: in theorie wellicht. Ik merk geen verschil. Met ouderwetse draaiknoppen kijk je ook nog op welke temperatuur je het zet en een navigatie zoals van BMW moet je eindeloos scrollen met die draaiknop, waardoor je langere tijd afgeleid bent. En meeste dingen bedien je toch niet onder het rijden. Ik stel alles van te voren in en kan ook bv. temperatuur instellen via draaiknopje op het stuur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).