Zo gaat Skoda’s SUV Coupé mogelijk heten

Auteur: , 13 Reacties

Pas maar op, Mercedes GLC Coupé en BMW X4.

Skoda

Afgelopen maart liet Skoda weten plannen te hebben voor een SUV Coupé. Op de Shanghai Motor Show werd de Vision E gepresenteerd. Een coupé op basis van een SUV, die moet gaan concurreren met de bekende Duitsers.

Dit idee blijft niet bij een concept. Dat kunnen we opmaken uit de toekomstplannen van de autofabrikant. Via het Chinese PCauto is een plaatje gelekt en de naam ‘Kodiaq GT’ wordt hier genoemd. Aangezien de Kodiaq concurreert met de BMW X3 en de Mercedes GLC, kunnen we stellen dat de GT gaat concurreren met de X4 en GLC Coupé.

De Kodiaq GT moet het betaalbare alternatief worden op de gevestigde orde. Voor zover bekend zal de auto voor de Chinese markt worden ontwikkeld. Er bestaat echter een kans dat de GT ook naar Europa komt, gezien het succes van het segment van de SUV Coupé.

Op het plaatje is tevens een ‘Mainstream SUV’ te zien, wat moet duiden op een gloednieuwe SUV naast de Yeti, Karoq en Kodiaq. Over dit model is op dit moment nog niets bekend.

Skoda13 reacties

Een ‘budget’ merk dat een mooiere auto maakt dan bmw (X4) en mercedes (glc) en wss ook nog meer binnenruimte. Laat maar komen!
@allesmetturbo: Dat laatste is hun merkwaardig, en dat eerste lukt zelfs de ontwerpers van Lada op 2 januari nog wel.
@allesmetturbo: gelukkig is mooi een breed begrip…
@rufctr01: mooier dan de x4 enz, maar het blijft natuurlijk een coupe suv. Het hele coupe suv concept slaat natuurlijk helemaal nergens op. Liever een dikke station
@allesmetturbo: ik heb ook liever een dikke station.
Als iedereen nou gewoon ff lekker het hele idee van zo’n onzalige SUV coupe links laat liggen dankuwelastublieft
@ gulli. Amen laten we eerlijk zijn het ziet er toch gewoon niet uit.
Suf van die suv’s …
Jammer dat Škoda de aloude modelnaam “Rapid” al heeft verbonden aan zo’n tamelijk duffe B-segmenter. Bij dit model was zo’n naam veel meer op z’n plaats geweest.
Ben ik de enige die hem wel oké vind? – in antraciet of zwart dan.
En zo wordt de benaming GT nog verder zonder glijmiddel bruut verkracht.
Tof! Ben absoluut geen fan van de hele cross-over toestand, maar hulde als ze deze enigszins zoals de header-foto op de markt kunnen brengen.
Waar Mercedes en toch vooral BMW (hallo X4…) keihard falen, tonen ze dan toch maar ff aan dat het wel kan, een cross-over met coupe daklijn die ook nog mooi is :)
Mag ik gewoon een lekkere ruimte station?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).