Zo kun je via Amazon je auto bedienen

Auteur: , 16 Reacties

Genesis, de luxedivisie van Hyundai, en Amazon hebben grootse plannen!

Zo kun je via Amazon je auto bedienen

De Koreanen gaan namelijk gebruikmaken van het Amazon Alexa voice command-systeem om verschillende functies in de auto op afstand mee te kunnen bedienen. Denk daarbij aan het vergrendelen en ontgrendelen van deuren, het starten van de motor, het instellen van de temperatuur in het interieur en natuurlijk ouderwets toeteren. Let wel: onnodig claxonneren kost je in Nederland al gauw zo’n 250 euro, dus pas ermee op.

Om het systeem te kunnen gebruiken heb je wel bepaalde Amazon-devices nodig, die kopers van een Genesis middels een gratis gift card kunnen aanschaffen. Zodoende is het dus mogelijk om vanuit je woonkamer de auto die op de oprit staat al de nodige taakjes te geven. Helaas werkt de techniek (nog) niet de andere kant op, dus je zult nog even moeten wachten tot het mogelijk wordt om vanuit je auto de garagedeur te openen.

Oh ja, je zult ook nog even moeten wachten tot het submerk Genesis op de Europese markt verschijnt. De Koreanen hebben waarschijnlijk goed gekeken naar hun collega’s van Infiniti en denken nog even na of ze een EU-avontuur zien zitten. Laten we hopen van wel, want onder het label worden mooie auto’s gepresenteerd.16 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik vind het maar niets, zo auto’s beheren op afstand met je smartphone. Al meerdere keren gelezen dat de beveiliging van die dingen zo lek als een zeef is.
Noem me ouderwets maar ik heb nooit begrepen waarom er zo nodig een internetverbinding in een auto moet zitten.
@misterdrogba: die internet verbinding is handig voor de verkeersinformatie (beter dan TMC), om een adres op te kunnen zoeken. En in geval van een electrische auto is zo’n app wel erg handig om te zien of je auto al vol is.
En als een Windows PC te beveiligingen is dan is ook zo’n systeem in een auto wel te beveiligen.
@mashell: alles is te hacken, en in geval van je auto kan dat vervelende gevolgen hebben. Bijvoorbeeld je remmen of je hele motormanagement. Ik heb deze “gemakken” liever niet op mijn auto, ik doe het wel zelf
@mashell: Het probleem met je voorbeeld is dat een windows PC hooguit iets moeilijker toegankelijk kan worden gemaakt. Maar goed beveiligd is het nooit.
@misterdrogba: onder het mom van ‘luxe’. Ik ben het met je eens, de nadelen wegen zwaarder dan de voordelen.
@misterdrogba: ideaal toch? Dan hack je de auto van Rutte. Lijkt me best lachen..
@euro95: Rutte gaat toch meestal op de fiets
@lekkerlinksrijden: We kunnen wel zijn fietsbanden laten leeg lopen
Genesis is wel te koop in Europa. In Nederland niet voor zover ik weet. Maar ik woon in Praag. En daar kun je het gewoon aanschaffen. Maken ze reclame voor die dingen en zie je ze nog wel met enige regelmaat rijden ook.
Maar wat is nou de toegevoegde waarde van Amazon hier? Dat ze toch nog wat van hun geflopte tablets verkopen?
Kijk als de Amazon drone je kofferbak kan openen waarin de Amazon drone je pakketjes kan stoppen en weer kan sluiten dan heeft het een toegevoegde waarde.
@mashell: Datverzameling is goud.
Zeker bij de doelgroep die wat meer te besteden heeft.

Amazon zou ook nog geld kunnen verdienen aan clouddiensten voor die autofabrikanten. Amazon is heer en meester in de cloud, en levert ook de achterliggende ‘cloud’ voor diverse andere techbedrijven.
Wat is het toch een dijk van een wagen!
Het beheer van je auto in handen leggen van een grote Amerikaanse commerciële partij (anders dan de fabrikant). Nee dankje…
@trustmeiamanengineer: Idem.
Maar veel mensen zijn hetzelfde wel bereid met hun smartphone (ik niet) die laten hun telefoon in china bouwen, en de software beheren door Amerikaanse giganten die heel hongerig zijn naar je privé-gegevens.. en vallen onder een jurisdictie.. waar je als Nederlander de status hebt van ‘Foreigner’.
“Gratis” giftcard.
Je moet er wel een auto voor kopen en je privacy voor inleveren.
@JanJansen: Blijft een leuk onderwerp, dat privacy. Welke “privacy” heb je tegenwoordig nog dan? Grote bedrijven hebben tegenwoordig meer informatie over je verzamelt dan je bloedeigen moeder. Behalve de politie dan, gezien dit een prima manier lijkt om terroristen te bestrijden, maar ja, al krijgen die gasten het kant en klaar op hun bordje krijgen ze het nog voor elkaar om te knoeien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).