Zo kun jij kamperen in een Suzuki Jimny

Auteur: , 26 Reacties

Een Suzuki Jimny Camper, zonder kunststof meuk achterop. Hebb0n!

Jimny Camper

Het is toch een beetje de held van de autowereld, de Suzuki Jimny (rijtest). Iets te lang vergeten omdat de vorige versie bijna 20 jaar in de showrooms stond, maar de nieuwe raakt bij de autoliefhebbers precies de juiste snaar. Waarom dat is, hebben we al vaker uitgelegd, maar we doen het nogmaals beknopt: goedkoop en onverwoestbaar. Het ding mag dan met 25.000+ euro een beetje prijzig zijn (in Nederland), alsnog is het de goedkoopste manier om vierwielaandrijving in combinatie met rasechte offroadzaken als lage gearing te krijgen. Eenvoudig, karakteristiek, leuk. Meer heb je niet nodig.

Als er dan toch iets aan te merken moet zijn op de kleine alleskunner, dan is het het ruimteaanbod. En ja, als je een ruime auto wilt, kun je die 25 mille beter besteden aan een S-Cross. De Jimny is piepklein en ook nog eens driedeurs. De kofferbak is ook niet ruim omdat de achterstoelen in de weg zitten. Kortom: de Jimny is bedoeld voor één of twee personen en alles wat je er aan praktische dingen mee wilt bereiken is onmogelijk.

Althans, dan ken je de Japanners nog niet. In een wereld van kei-cars is de Jimny een soort Mercedes G-Klasse. Een lokaal bedrijf genaamd Carcenter Takai laat zien dat je zelfs van je Jimny een camper kunt maken.

Jimny Camper

Het is heel simpel: de kofferruimte is net groot genoeg voor drie dikke kussens. Arrangeer deze op een precies passende manier en voila: je kunt languit liggen in je Jimny. Koken kan ook: het kastje aan de rechter achterruit is een keuken(tje). Overigens is het wel de moeite waard om te vermelden dat de gemiddelde Japanner iets kleiner is dan de gemiddelde Europeaan. Het bed in de Jimny is 1,80 meter lang aan de passagierskant, in verband met het stuur is de bestuurderskant slechts 1,65 meter. Je benen languit gaat als Nederlandse man zijnde nét niet lukken. Maar goed, een Quecha-opvouwgedrocht twee-seconde-tentje is ook niet het summum van luxe, dus onmogelijk is het niet.

Vanwege het feit dat de ‘ombouw’ bestaat uit drie kussens is de prijs van 78.000 yen (625 euro) vrij fors. Maar goed, dan kun je de ballast makkelijk thuis laten en noem mij eens zo’n knusse offroad-camper die in totaal 25.625 euro kost. Zoals vaker bij de Jimny kent deze set alleen maar winnaars.26 reacties

-edit: scherp ;)-
-edit: ook al zo scherp-
Erg leuk dit. Helaas met een bed van 1,80m onbruikbaar voor de meeste hier.
Tijd voor een Jimny LWB van 30cm langer 😁
@reactief: je kan toch gewoon je benen intekken en lepeltje-lepeltje met de binnenkant van het linker achterspatbord gaan slapen
@posthumus: billetje-balletje mag overigens ook.
@reactief: Je hoeft de deur niet per sé dicht te doen …. :)
@reactief: tja, meer dan 90% van de wereld kan er wel prima in liggen dus ik snap best dat ze voor de resterende 10% niet het platform gaan aanpassen.
Kan je niet echt een camper noemen maar goed, leuk voor de Japanners.
Dit is net zo kansloos als die opblaasbare tent die Audi aanbiedt in haar webshop en die je vast kan klikken aan je Q2 of Q3..
Ik heb al in Japan gezien dat mensen met deze nieuwe Jimny maar ook de oude Samurai op deze manier kampeerden. Dat ging dan volgens mij ook met planken en kussens.
Tja als je maar 1m60 bent is er een hoop mogelijk.
Leuk! Slaapt beter dan in de gemiddelde auto!
Lekker om drie uur ’s ochtends wakker worden van je eigen getoeter omdat je tegen de claxon zit te schoppen … :)
@frank2b: daar is een truukje voor… contact niet aanzetten. Werkt echt!
@tjorque: Haha! Ik weet een klein wetenschappelijk experiment voor je….. :)
@frank2b: sla ik de bal zo mis? Is testen!
@tjorque: Bij nieuwe auto’s is dat niet meer zo. Toeter werkt dus zelfs als je auto op slot zit en als heel de can-bus is afgesloten.
Doe me dan maar een daktent!
Gewoon slapen met je voeten op het dashboard = 20 cm extra!
Of wat @reactief al ook zei, dit vráágt gewoon om een LWB versie; een beetje carrosseriebouwer heeft zo’n auto-op-ladderchassis toch in een week of twee gefikst?
@RRRobert: Zo arelaxt om met doorgezakte knieën wakker te worden..
Zo heb ik vaak bij korte tripjes in diverse mpv’s geslapen.. ruimer en goedkoper.
@kle500: maar dan kan he niet offroad! Maar in een mpv wel ruimte zat ja!
Ik heb even gekeken wat ik kwijt zou zijn voor mijn ideale Jimny. €36.179,98 vind ik toch wel aan de forse kant.
Willen jullie de s-cross aub niet meer vernoemen in een artikel over de Jimmy. De ene is een contente off-roader voor een vriendelijke prijs. De andere is de duidelijkste manier om aan te tonen dat je vrouw thuis meer te zeggen heeft dan jij.
@gebruikersnaam3: *competente. Ik moet echt stoppen met iPhone reacties.
zo ken j3 lekker ppompuh in je jimmy

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).