Zo maak je een Panamera Turbo net wat dikker

Auteur: , 28 Reacties

Mocht een standaard Panamera net even te gewoontjes zijn.

Je kan zeggen van de Porsche Panamera wat je wil, maar het is een ongelooflijk dikke auto. De eerste generatie Panamera (rijtest) was een beetje wennen, maar de huidige Panamera is een gave auto. Zeker in het geval van de Panamera Turbo (rijtest) kom je helemaal niets te kort. Sterker nog, het is zo’n typische auto die alles kan. Je kan hem gewoon als daily gebruiken, het gezin (en toebehoren) kan mee en zelfs af en toe een trackday kan ook prima. Best logisch dat de Panamera uitstekend verkoopt.

Maar ja, echt een unieke auto heb je dan helaas niet. Porsche speelt hier handig op in door diverse ‘Exclusive Manufaktur’ spullen aan je te slijten. Misschien iets te subtiel en een beetje nutteloos. Tegen een meerprijs spuiten ze de handgrepen in het zwart, bijvoorbeeld. Terwijl het net zo prettig was dat deze allemaal in carrosseriekleur gespoten zijn tegenwoordig. Een andere mogelijkheid is je Panamera naar een tuner brengen. Zowel Topcar, TechArt en Mansory hebben het een en ander in de aanbieding. Nadeel: je Panamera ziet er dan meteen uit als een rijdend bordeel.

Gelukkig is er nog een derde optie. Gewoon een setje keurige wielen. Velgenspecialist HRE uit Californië heeft sinds kort de RS200M-velg in de aanbieding en deze staan verrassend goed onder de Panamera. De velgen aan de voorkant zijn ‘recht’, terwijl ze achter iets naar binnen staan. Nice touch. Voor de gelegenheid is zijn gespoten in Brushed Titanium, maar je kan kiezen uit 41 andere kleuren. Voor mij een setje 21″ onder een Panamera Sport Turismo Turbo in deze kleur rood.28 reacties

Nou, mijn smaak is het net zo’n setje wielen. Behoorlijk pauper als je het mij vraagt. De Panamera is opzich al niet het toonbeeld van goede smaak, maar deze wielen maken het niet beter.
@trustmeiamanengineer: wielen zijn juist dik die HRE.
@trustmeiamanengineer: zijn dik ja, maar als volwassen man ga je er niet mee rondrijden. Alle Panamera’s die ik tot nu toe zie rijden worden bestuurd toch de wat louche mensen. Prima voor hen maar zakelijk gezien niet echt een goede keuze.
Ik vraag mij altijd af wat de meerwaarde is van aftermarket velgen bij zulke auto’s. Dat je het bij Golf 3 doet omdat je die wieldoppen zat bent of de oude versleten zijn kan ik wel inkomen. Maar bij luxesedan? Is daar zo’n grote markt voor?
@wijsneus: gigantisch, de individualiseringsopties zijn af en toe redelijk schaars imho, hier leven vele aftermarket productaanbieders van

En zoals dat wat @trustmeimanengineer zegt is natuurlijk onzin, sterker nog, veel fabrikanten laten hun velgen gewoon bij dergelijke fabrikanten maken.
Neem bijvoorbeeld BMW wielen, veel daarvan komen ‘gewoon’ bij BBS vandaan, uitlaatsystemen bij Eisenmann en ga zo voort. Je zou kunnen stellen dat auto’s affabriek vol zitten met ‘aftermarket’ onderdelen.
Affabriek is niet altijd het beste..
@lekkaah: Dat laatste snap ik. Maar ik zie toch bijna nooit niet-orginele velgen op een auto. Als ik het wel zie, is het op een 20 jaar oude BMW o.i.d. Dus ik heb het idee dat die velgfabrikanten maar slechts een miniem percentage van de omzet halen uit de losse verkoop. Ik neem dus aan dat hun core-business het massaproduceren voor autofabrikanten.
@wijsneus: Er zijn vele gradaties in aftermarket producten. Die imitatievelgen zie je inderdaad veel te veel.

In Nederland zie je het voldoende, maar af-fabriek komt natuurlijk veel vaker voor. In Nederland (sowieso in Europa) heb je belachelijk veel keuze als het gaat om keuze qua velgen. In veel andere landen kun je vaak kiezen uit een of twee soorten wielen. In Amerika koop je je auto gewoon, je neemt hem meteen mee. Daar worden auto’s bijna niet besteld. Dus als de velgen je niet aanstaan, kun je altijd een upgrade maken. Jazeker, een upgrade. Want fabrikanten als Dymag, HRE, BBS, OZ, Speedline, Enkei en Rays maken absoluut topspul. Vaak beter dan hetgeen je af-fabriek kan krijgen. Sterker nog, de duurdere velgen komen vaak van deze fabrikanten.
@willeme: idd, enorm veel aftermarket aanbieders in Amerika
En lelijker
Doe mij maar die koolstofvelgjes van porsche zelf.
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: en dan gelijk een nieuwe velg moeten kopen als je een stoepje aantikt…
Liever originele velgen, maar wat is zo’n Panamera toch een mooie verschijning! Zeker in het echt… Imposant, groot, maar tegelijk ook sierlijk. Al zal ik één van de weinigen zijn die dat vind.

Én dan het interieur, bijna eng hoe perfect dat eruit ziet en in elkaar steekt. Ooit hoop ik zo’n Panamera onder de kont te mogen hebben.
@moveyourmind: neehoor, ik vind het ook een fantastische auto om te zien.
@moveyourmind: vind het ook een mooie wagen, heerlijk dik
“Zo maak je een Panamera Turbo net wat pauperiger…”

FTFY
@autoblog hebben jullie al info over de nieuwe pagani?
Ben benieuwd of er nog een S versie zonder batterijen komt.
Een heel verhaal, maar eigenlijk had “kijk, een Panamera op andere wielen!” ook gewoon gekund.
Doe mij maar een 4S Diesel.
Doe mij maar een setje good old P40 Monoblocs (ook van HRE), zouden ook uitstekend onder zo’n Panamera staan.
Zie liever donkere velgen onder een witte auto….
Bij witte auto’s horen zwarte wielen
@ronnieboy: of goud/bronsachtig
Spoiler nee dankje velgen zijn wel dik.
@bmwfreak038: is de standaard spoiler hoor, die klapt gewoon aan de zijkanten wat verder uit
Staat bijzonder goed, zou de panamera echter nooit in het wit nemen.
Een rode GTS met deze kneiters graag!
Ik vind het zeker een upgrade, forged is bijna altijd lichter dan het standaard velgenspul. Ziet er wel ook dik uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).