Zou bij Belgische plofkraak een Audi RS6 gebruikt zijn?

Auteur: , 33 Reacties

Zeker en vast.

MTM Audi RS6 '13

Het is zo’n beetje de meest gebruikte mobiele pinpas: de Audi RS6. De redenen laten zich raden: ze zijn erg snel, er kunnen veel criminelen in, elke mislukte chauffeur met een affectie voor terminaal onderstuur voelt zich erin thuis en ze zijn lekker log, wat handig is als je wat aan de kant moet beuken.

Vanmorgen was het weer raak. In het Belgische plaatsje Bree is een filiaal van de Argenta bank is er een plofkraak gepleegd. De woordvoerster van Burgemeester van der Auwera heeft dat bevestigd aan het Belgische VTM nieuws. Op dit moment is de buurt zelfs geëvacueerd, want niet alle geplaatste explosieven zouden tot ontploffing zijn gebracht. De ontmijningsdienst van het leger (DOVO) is nu bezig deze onschadelijk te maken en te verwijderen. Een soort minesweeper in het echt.

Dan rest natuurlijk de vraag: wat voor auto is er gebruikt? Maar natuurlijk is het een zo’n kekke Audi RS6 Avant. De bloedsnelle Bom uit Neckarsulm blijft een enorme aantrekkingskracht uitoefenen op het gajes, rapaille en geteisem. De auto stond op Nederlandse kentekenplaten. Ondanks alle zorgvuldige voorbereidingen van het schorem, is de kraak zelf mislukt. Ze hebben geld kunnen opnemen. Wel is er veel materiële schade aangericht. Mocht de eigenaar zijn RS6 missen, grote kans dat deze zich niet meer in nieuwstaat bevindt. (via: hln.be)

Met dank aan Adeel en Steve voor het tippen!33 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Een MTM RS6 veel beter wordt het niet. Oke, eem MTM S8 Talladega R is ook bijzonder prettig.
Je zou toch denken dat al die RS6 dingen nu wel een track en trace systeem en garageplicht zouden hebben. En dat als ze gestolen worden de politie ze nog voor de ramkraak weet te pakken.
@mashell: je denkt dat er dan niet snachts even aangebeld wordt bij je? Zeker met zo’n auto doe je er slim aan om je sleutel direct bij de voordeur te leggen; ‘neem maar mee maar laat ons slapen’. Mijn autosleutel ligt ook altijd op tafel. Als ze al ingebroken hebben kom ik er wel uit met de verzekering.

Mensenlevens zijn meer waard dan auto’s.
@stefje: Typisch weer het Nederlandse ‘je niet durven te verdedegen’ dingetje. Als ze bij mij binnenkomen dan kunnen ze alles behalve medewerking verwachten.
@basr32: Typisch amerikaans, wat je nu zegt :)!
@888natan: Nou dan hebben die Amerikanen toch nog gelijk.
@basr32: De jongens die een rs6 komen halen zijn over het algemeen niet het type junkie inbrekers die je met een honkbalknuppel wegjaagt en die misschien je golfje meenemen he..

Of jij moet je durven te verdedigen tegen een kalasjnikov
@basr32:

Wauw. Erg stoer ook.
@basr32: Goed idee om jezelf over hoop te laten schieten voor zo een kut auto.
@stekel01: Wie zegt dat ze een vuurwapen bij hebben? Daarnaast gaat het niet alleen om de auto maar ook om het principe. Vind je dat stelen niet goed is? Geef ze hun zin dan ook gewoon niet. Je hebt toch geen beperking? Verdedig jezelf.
@basr32: wie zegt dat de huis eigenaar geen vuurwapen heeft?
@autospotterkerkrade: Is toch in het voordeel van de huiseigenaar?
@basr32: sorry Bas, maar mijn leven en zeker die van mijn vriendin zijn mij veel meer waard dan een auto ooit zal zijn. Waarom zou ik het risico nemen dat ze wél een pistool mee hebben of mij doodsteken? Omdat het anders laf is? Heb je weinig aan, die stoerheid van je, als je dood bent hè. Die jongens blazen gevels op met woningen er boven, die houden echt geen rekening met jouw leven.
@basr32: wie zegt dat ze er geen hebben? Niemand suggereert dat je je sleutels moet afgeven van zodra iemand zegt ‘toffe auto’, maar je wilt niet in de weg staan van een stel zware criminelen die niets te verliezen hebben met het wegwerken van ‘hindernissen’. Tenminste als je leven je lief is.
@basr32: Net als in die film met Chuck Norris, aanpakken dat tuig!
@basr32: hahaha serieus? Jij gaat liever de held uithangen ipv gezin verdedigen?

Al stelen ze me alles 10 keer: als ik daarmee m’n gezinnetje red, graag :)

En btw. Je kan nog zo sterk zijn, van een 9mm win je het nooit.
@mashell: En dan nog. Ze zijn sneller dan t&t. Hoge premie is geen punt als je je geld niet eerlijk verdient.
@mashell: http://www.diefstalmeter.nl RS6 staat lager dan reguliere A6 bijvoorbeeld van het huidige model.
@mashell: volgens mij is dat verplicht op een RS6. Echter is het natuurlijk eeuwig en altijd een kat en muisspel tussen de nieuwste, onvindbare volgsystemen en de innoverendheid van een crimineel..
@mashell: En wat ga je tegen een jammer doen die alle signalen blokeert?
Zo 2018. Dit jaar is kluizen kraken via de riolering helemaal in!
De kraak is mislukt…’ze hebben geld kunnen opnemen’ ? Dit betekent dat ze hebben gepind na de mislukte kraak of snappik ’t niet?
@hotze: Wat een stelletje springtuig!
“Ondanks alle zorgvuldige voorbereidingen van het schorem, is de kraak zelf mislukt. Ze hebben geld kunnen opnemen. Wel is er veel materiële schade aangericht. “??
Je zou zeggen als je al een Audi RS6 hebt je toch geen pinapparaat meer hoeft te overvallen.
@thomasthomas: en als je toch geld nodig hebt verkoop je de RS6..
@thomasthomas: Waarschijnlijk voor de benzine, wat het zal wel zuipen als een tempelier.
Wanneer ik een Audi zou bezitten zou ik de sleutels persoonlijk overhandigen aan de desbetreffende inbreker, en van het verzekeringsgeld een auto halen die nauwelijks onderstuurd is…
“Ze hebben geld kunnen opnemen”? Check even. Verder geniale eerste alinea, chapeau.
@baseone: ok eerst lezen dat dit al 10x is gezegd, xcusé
De grootste schuldigen hier zijn de rechters,altijd weer met hun veel te milde straffen
Kunnen ze niet beter zo’n ding jatten en dan verkopen? Lijkt me minder moeite en meer geld opleveren

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).