Sweet, de tofste moderne auto krijgt een puike opvolger

Auteur: , 20 Reacties

Oké ik had ook de 812 Superfast kunnen bedoelen, maar ik bedoel die andere.

Front-side

Auto’s worden de laatste jaren eigenlijk alleen maar saaier. Kleinere motoren, turbo’s, elektromotoren zonder broem-broem geluidjes, twee in plaats van drie pedalen, hoger op de poten, voorwiel- of vierwielaangedreven in plaats van premium RWD en als klap op de vuurpijl semi-autonoom. Als échte autoliefhebber is het om moedeloos van te worden. Gelukkig is er nog één recente auto die aan ál deze nieuwerwetse nonsens is ontsnapt: de Porsche 911 991 GT3 Touring Package.

Deze legendarische geweldenaar is zo fabeltastisch dat er eigenlijk een film over gemaakt zou moeten worden met Mel Gibson in de hoofdrol. Na het gestaag aanhalen van de spanningsboog zou deze dan op een gepast kunnen exclameren: “You can take our lives but you will never take our Porsche 911 GT3 Touring Package!”. Alle petrolheads zouden dan gevuld worden met hoop: we hebben zware verliezen geleden door stomme bureaucratische regeltjes, maar nog niet alles is verloren. En het lijkt erop dat deze situatie nog even blijft bestaan.

Op de Nürburgring heeft @michaeldejong namelijk een glimp opgevangen van iets wat verdacht veel lijkt op een 992 911 GT3 Touring Package. En kijk nou hoe dik de spoilerloze GT3 eruit ziet. Net als bij de huis-tuin-en-keuken 992 zijn de achterwielen achter wat groter dan voor en heeft ook de RS-loze GT3 nu de dikke koets. De uitlaatjes zijn traditioneel in het midden geplaatst en de kentekenplaat zit geruststellend hoog waar die hoort.

rear

Het beste nieuws is echter wat we horen. Dit kan geen turbotor zijn, toch? En de momenten dat de motor even ‘stilvalt’ tussen schakelmomenten suggereren dat de bestuurder hier aan het werk is in plaats van een computer. Uiteraard zullen onze overloards in Den Haag het ons via een belachelijke hoeveelheid CO2-tax praktisch verbieden om de auto te kopen, in plaats van zo’n saaie müsli-bak met batterijen. Maar goed, wat voor prijskaartje kan je plakken op zo’n heerlijke vorm van burgerlijke ongehoorzaamheid?

pb20 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Wat een afschuwelijk lelijke achterkant, ik mag hopen dat dit niet het eindresultaat is.
@cabriohater: moet je voorstellen als het ook nog eens een cabrio was! 🤢🤢🤢
@rikv99: een GT3 cabrio? 🤷🏽‍♂️
@cabriohater: jij hebt nog nooit gehoord van een Mule of wel?
@b2014209: da’s togg zo’n busje in GTA 5?
@b2014209: denk dat ’t aardig in de buurt van de def.look zit.
Nice, mijn favoriete 911
Tofste moderne auto? 🤢
@niex: noem nog eens een andere atmosferische handgeschakelde achterwielaangedreven sportwagen…..
@dutchdriftking: Corvette
@ds3thp: c7 nog, c8 geen handbak meer.
@ds3thp: geen handbak meer.
@dutchdriftking: Dat is een sportieve roadster, geen sportwagen.
@dutchdriftking: mazda MX5
@jaapies: Dat is een sportieve roadster, geen sportwagen
Moderne auto’s zijn sowieso kut, ook Porsches.

Koop liever wat oud(er)s en ga daar mee aan de slag.
Doe mij maar een normale GT3 straks met PDK en grote spoiler, dit ziet er niet uit voor een GT3, en een gt3 koop je om snel te gaan, dus waarom een langzame handbak erin?
GT3 Touring met PDK zou inderdaad ultiem zijn. Het hedendaagse verkeer is te druk voor een handbak.
Liever een GT3 met spoiler, wat mij betreft de mooiste! Mooier ook dan GT3 RS…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).