AC Schnitzer legt BMW i3s goed in de watten

Auteur: , 25 Reacties

Voortaan is de i3s zijn naam waardig.

Gezien elektrische auto’s in steeds grotere getallen op de weg komen, is het logisch dat ook het opwaarderen van elektrische auto’s aan populariteit wint. Zulke bedrijven richten zich in eerste instantie vooral op Tesla, maar buiten de elektrische autogigant om zijn er nog talloze merken die EV’s leveren. BMW-huistuner AC Schnitzer heeft zich dus maar vergrepen aan de i3s.

Laten we beginnen met het slechte nieuws: AC Schnitzer heeft niet aan de knoppen gedraaid om de aandrijflijn betere prestatiecijfers te bezorgen. Nu is dit echter niet waar het stadsautootje om schreeuwt. Met zijn 184 pk sterke elektromotor snelt hij in 6,9 seconden naar de 100 km/u, wat zeker respectabel genoemd mag worden.

Wel heeft AC Schnitzer ervoor gezorgd dat de i3s fijner door de bochten komt. Een nieuwe ophangingkit brengt de auto niet alleen 2 cm dichterbij het asfalt, tegelijkertijd moet hij hiermee de apex beter aan kunnen snijden – handig in de binnenstad. Overigens zijn de wielen met 12 mm naar buiten gezet, wat zorgt voor een stoerder voorkomen én betere stabiliteit.

Tenslotte is het belangrijkste aspect van de i3s aangepakt: zijn looks. Ongeacht wat je van het uiterlijk van het elektrische gebakje vindt, héél veel wijkt hij niet af van het standaardmodel. Zonde, aangezien het om een sportiever S-model gaat. In een poging dit te verhelpen, heeft AC Schnitzer een voorsplitter en een spoiler toegevoegd, zodat hij over nét dat beetje extra sjeu beschikt.25 reacties

Best toffe modificaties, maar vooral in ’t shot van achter valt ’t weer op wat een treurig ding ’t is😂
Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.
@jay448: met al dat anders ‘moois’ wat BMW op dit moment ons voorschotelt, wordt de i3 straks de ‘best-looking’ van het stel… Mark my words.
@ks86: de nieuwe 3 ziet er best goed uit vind ik.
Ot. Deze i3 ziet er prima uit.
Eerlijk is eerlijk, hij is er echt een stuk dikker van geworden!
@dutchdriftking: indd niet mooi maar wel wat cooler.
@dutchdriftking: je mag eens meerijden met de i3 hoor!
@alpina007: Haha, heeft Alpina er tegenwoordig ook een? Ik heb die van jullie regelmatig voorbij zien komen. Moest met de VR6 flink trappen om hem bij te blijven!
@dutchdriftking: jammer genoeg niet nee :-) het leuke is dat ze niet als snel worden gezien, maar best vlot zijn
@alpina007: Haha, heeft Alpina er tegenwoordig ook een? Ik heb die van jullie regelmatig voorbij zien komen. Moest met de VR6 flink trappen om hem bij te blijven!
Dit is alsof je dat meisje van de middelbare school met die grote bril, jeugdpuistjes en witte leggings tegenkomt rond je 27e en nu toch je nek nog een keer draait…
@jcjc: met de kennis van nu had ik toen…. :)
Lijkt wel op zo’n botsautootje op de kermis!
Met normale achterdeuren en een wat fatsoenlijkere achterklep had het zo best te pruimen geweest.
@marinepower: ik vraag me ook waarom dit model nog geen correctieve facelift gehad heeft?
@mashell: er is alleen een LCI geweest, maar dat is voornamelijk een iets aangepaste koplamp unit, een ander bekledingstofje en meer multimedia onzin.
@marinepower: Nou inderdaad, over een frivool designfoutje gesproken…
Hoe hebben ze die achterportieren ooit goed kunnen keuren???
Haha, zie ze van ING hier al in rijden… Met van die 155 bandjes…
@jaapies: moet altijd grinniken als ik zo’n 45-er in een i3 voorbij zie zoeven.
Haters gonna hate maar ik heb een i3 en ben er super blij mee.

Van binnen is het allemaal prachtig afgewerkt. Ding rijd leuk en is lekker vlot.

Dit plastic zou ik er echter niet snel op plakken.
@donstil: Smaken verschillen maar dat maakt iemand nog niet meteen een hater.
Een i3 heeft gewoon een erg apart en zeker geen sportief uiterlijk en daar houden de meeste mensen niet van dus ja ik snap het wel. Ik vind hem zelf ook echt lelijk.
Snap niet dat BMW hier niet gewoon een mooie echte normaal uitziende BMW van gemaakt heeft net als de meeste van de BMW modellen.
@donstil: Ik vind hem ook echt cool. Een bepaald soort ‘nerd’-cool, maar als techneut ben ik daar wel gevoelig voor. Vind hem alleen nog wat te duur, maar ik kan niet uitsluiten dat ik er een keer een koop als daily. Rijdt ook gewoon dikke prima, en het interieur is een fijne plek om te zijn.
@Donstil: ik heb er ook mee gereden en ik was echt positief verrast. Rijdt echt leuk en afwerking is top. Ook zoals je zegt iets speciaals wat de nerd in mij helemaal overtuigt, en wat bijvoorbeeld de Nissan leaf totaal ontbreekt. Dat is gewoon een elektrische auto, kan men vinger er niet op leggen wat het juist is dat de i3 wel heeft. Alleen jammer dat die zo lelijk is en te kleine koffer heeft.
Nog steeds geen schoonheid, maar we zijn er wel op vooruit gegaan. Dit ding doet me altijd denken aan de Audi A2 qua vorm en verschijning.
Nooit begrepen waarom deze vorm. Wat een pukkel! Dat het als een BMW rijdt geloof ik wel, nu nog het uiterlijk van een BMW. Voor mij geen EV van BMW, dan nog het feit dat ze veel te duur worden en de nieuwe melkkoe worden van onze armzalige regering. Ik blijf nog even lekker ”vervuilen” met mijn BMW F32 ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).