BMW M850i xDrive: rijtest en video

Auteur: , 84 Reacties

It’s back. De 850i. Niet met een V12, maar toch is ie sneller dan de M6 die hij vervangt.

[Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER!]

Wat is het?
De grote coupé van BMW heeft in de loop der jaren nogal wat verschillende namen gehad: in de jaren zeventig was er de naam CS, daarna 6 Serie, waarna in de jaren negentig de met V12 uitgeruste 850i zijn opwachting deed. Dat is zo’n auto die bij mij nog wel eens in de garage zou mogen belanden, maar dat geheel terzijde. Vervolgens kwamen er twee generaties 6-serie, maar nu gaat (min of meer) hetzelfde product door het leven als 8-serie.

BMW M850i xDrive

Qua looks lijkt me de missie van BMW geslaagd: dit is een frisse, moderne BMW die nog steeds direct herkenbaar is als een product uit München. Onder leiding van de Nederlandse design-opperbaas Adrian van Hooijdonk is gekozen voor een minimalistische designtaal met minder lijnen. Het is een coupé, dus de lijnen die er zijn, zijn elegant en vloeiend. De lange motorkap, brede schouders en de rest van de eigenschappen geven de 8-serie typische sportautoproporties. Het optioneel in carbon uitgevoerde double bubble dak is gestroomlijnder dan een conventioneel exemplaar. En ja, dat zijn natuurlijk maar kleine beetjes, maar ook die helpen.

BMW M850i xDrive

Net als de 7 Serie maakt de 8 Serie gebruik van de Carbon Core technologie voor de carrosserie, maar ook wordt rijk gebruik gemaakt van aluminium en magnesium.

Zo zijn het dak, de portieren, de motorkap en het schutbord van aluminium vervaardigd. De verstevigingsbuis onder het dashboard is gemaakt van magnesium en de middentunnel van CFRP. De vooras is bijna volledig van aluminium gemaakt en de achteras bestaat uit een combinatie van een lichtgewicht staalconstructie met wieldragers en gesmede armen uit aluminium.

BMW M850i xDrive

Een leuk feitje is dat de 8 Serie met de laagste koplampen van alle BMW modellen tot op heden is uitgerust en dat alles met dank aan LED technologie. De LED pitjes zijn standaard, maar voor adaptieve functies moet er weer eens een optie worden aangekruist. Dat wordt overigens steeds meer de moeite waard, want met dit soort lampen kan het grootlicht min of meer permanent aan worden gezet. Het systeem zorgt er toch continu voor dat de LED bundel die zou kunnen verblinden, bliksemsnel wordt uitgezet. Ook een mooie functie is dat koplampen voetgangers even kunnen aan schijnen: een heel kort flitsje laat zien waar iemand loopt. Als klap op de vuurpijl kan de 8 Serie ook nog met frigging lasers worden uitgerust: BMW Laserlight met Selective Beam heeft dan een bereik van 600 meter voor het grootlicht.

BMW M850i xDrive

Het interieur is duidelijk herkenbaar BMW. De indeling van het dashboard is vergelijkbaar met die van de nieuwe 3 Serie, maar dan fraaier. En dat alles door vier stukjes glas: de keuzehendel van de Steptronic automaat, iDrive Controller, start-/stopknop en volumeknop zijn namelijk van kristalglas vervaardigt. Het is een fijn materiaal om te moeten bedienen en het oogt luxueus. De pook van de automaat valt het meeste op, er is zelfs een “8” in gegraveerd en die wordt verlicht.

Hoe rijdt het?
De eerste indruk: woeha. De 4.4 V8 klinkt lekkerder dan het blok uit de M5 en qua power valt er ook niet echt over te klagen. Heel even maakte mijn brein zelfs kortsluiting: qua agressiviteit reed ik eerder als een non die tijdens haar wekelijkse uitje een regenbui moet trotseren, dan dat ik reed als mezelf. En toch maakte de kont een beweging die mijn brein registreerde als gripverlies. Niet onmogelijk met een potente BMW in de winter, maar noch de omstandigheden, noch de stand van het gaspedaal gaf er echt aanleiding toe. Het antwoord was Integral Active Steering, ook wel vierwielbesturing. De achterwielen sturen bij snelheden tot 60 km/u tegengesteld aan de voorwielen, in de standen SPORT en SPORT+ zelfs tot 88 km/u. De achterkant gaat dus ook echt venijniger de bocht in, dan zonder vierwielbesturing mogelijk zou zijn. Als je er gevoel voor hebt, dan merk je het direct en ja, dit soort systemen werken dus zeker mee aan een betere wegligging. Bij hogere snelheden sturen de achterwielen in dezelfde richting en zorgen voor meer stabiliteit. Ook mooi is dat het systeem op (of over) de limiet stabiliserende stuurinput geeft als aanvulling op de remingrepen die het ESP in zo’n situatie uitvoert.

BMW M850i xDrive

Alle 8 Series komen met een adaptief onderstel, maar hebben wel stalen veren. De spreiding tussen comfort en sport is dus niet zo groot als bij de S-klasse coupé. Het is altijd aan de sportieve kant, wat wellicht versterkt wordt doordat de M850i standaard 20 inch velgen heeft met voorbanden in de maat z245/35 R20 en op de achterwielen zelfs in de maat 275/30 R20. Iets meer rubber geeft soms ook wat meer comfort, maar de grote gegoten aluminium wielen staan wel fantastisch.

Voorlopig is er slechts keuze uit twee motoren: de 840d xDrive heeft de bekende drie liter grote zes-in-lijn diesel met 320 pk en 680 Nm aan koppel. Het is geen lullig apparaat: 0-100 km/u duurt 4,9 s, de topsnelheid is begrensd op 250 km/u.

BMW M850i xDrive

Het V8 blok in de M850i xDrive is echt een monster en met dank aan de vierwielaandrijving wordt de uitgaande M6 vernederd in de sprint naar de 100: de M850i doet het in 3,7s, zo’n halve tel sneller dan de M6. Uit het 4,4 liter grote blok haalt BMW 530 pk en 750 Nm koppel.

Zijn er nog minpunten?
Houd je hoofd erbij, maar doe dat het liefst niet op de achterbank van de 8 Serie. Hoofdruimte is er niet en als je naar een foto van de zijkant van de M850i kijkt, dan is ook wel duidelijk waarom. Het dak loopt echt heel steil af. Het ziet er gaaf uit, maar praktisch is anders. De kofferbakruimte in met 420 liter dan best wel weer fors te noemen, dus bij een weekend weg met zijn tweeën hoef je je niet echt in te houden.

De prijs is uiteraard een ander dingetje. Dit is een dure auto en de Nederlandse staat gooit hier niet alleen een bak BTW overheen, maar er mag ook weer BPM worden afgerekend worden voor iedere gram CO2 die de beide blokken uitstoten. De 840d kost 124.400 euro, de M850i zelfs 169.447 euro. Met een paar opties kruipt de lekkere M850i dus al naar de twee ton.

BMW M850i xDrive

Killer features
Rijden. Dat is wat je moeten doen in een 8 Serie. Vooral lange afstanden, daar is de 8 Serie goed in. Dinkies zullen er nog geen kunnen betalen, maar voor een empty-nester is dit het ultieme apparaat voor een weekend (of langer) weg.

Bochten aanvallen: ondanks het formaat (en gewicht) doet de M850i het met veel overtuiging. Over de vierwielbesturing schreef ik al en de vierwielaandrijving verdient ook aandacht. Net als de M5 (en de 3 Serie met M-Sport pakket) heeft de M850i een elektronisch aangestuurd sperdifferentieel op de achteras. Het elektronisch aangestuurd differentieel kan tot 100% sperren. Het zorgt voor meer stabiliteit als er tegelijkertijd wordt geremd en gestuurd en diff ook voor minder onderstuur en een voorspelbaardere reactie van de achterkant. In combinatie met de vierwielbesturing is de turn-in lekker gretig en als additionele bonus is er nog meer tractie.

De nadruk qua krachtsverdeling ligt nadrukkelijk op de achteras. Ook dat voel je, zeker nu in de winter. De achterwielen krabbelen wellicht wat vaker naar tractie dan je zou verwachten bij een vierwielaandrijver. Uiteindelijk stuurt het xDrive systeem vanzelf koppel naar voren, maar deze BMW rijdt echt zoals je van een BMW verwacht. Met het ESP half of helemaal uit zijn er lekkere drifts neer te leggen, met als enige nadeel dat xDrive uiteindelijk een eind maakt aan de pret door kracht naar de voorwielen te sturen.

Alternatieven
Ondanks dat dit een ontzettend onpraktische auto is, is de keuze best ruim in dit segment. De S-klasse coupé en Lexus LC zijn meer op comfort gericht, net als de Bentley Continental (die ook een stuk duurder is). Een Porsche 911 heeft net zo veel ruimte op de achterbank, maar is nog sportiever. Zowel in positieve zin, maar een 911 biedt ook minder comfort op lange afstanden.

Conclusie
Het is geen sportauto, geen echte vierzits coupé en al helemaal geen auto waarmee het gezin (makkelijk) mee kan. Hij is echter wel mooi. En gaaf. De mooiste ritten maak je misschien ook wel het beste met maximaal twee mensen en daarmee is de M850i opeens weer een hele logische keuze. Filmpje!84 reacties

Eens een andere setting waar getest wordt! Mooi!
Heeft laserlicht nu ook nog een voordeel ten opzichte van LED? De range is het namelijk niet, aangezien ze in Stuttgart al een tijdje LED verlichting met dezelfde performance bieden op de C-klasse en hoger, met 84 zones per lamp.

Het klinkt wel cool natuurlijk.
@karhengst: Misschien heb je minder vermogen nodig om hetzelfde effect te bereiken?
Lol, die spiegels zijn zo speciaal dat een Subaru Leone uit de jaren ’80 dit ook al had!
Al een paar zien rijden maar wat een fantastische automobiel. Ja, het is een grote auto, maar hij is wel in proportie. Deze komt bij mij zeker een keer op de oprit staan en reken maar dat ik er heel veel mee zal rijden, genieten!
@rhellema:
Ja net zo in proportie als een anorexia model met afgestoten dubbel D implantaten in haar reet, inclusief littekens.
Er is ergens iets gruwelijk misgegaan van concept naar productieversie.
@harrie: ik zie het meer als een vollere vrouw. Voor mij vele malen beter dan zo’n yolokut met ugs, spijkertuinpak en doelbewust in de war gemaakt lang haar. Gelukkig valt er over smaak niet te twisten.
@rhellema: Gisteren toevallig in een toonzaal gezien ( het was opendeurdag, weet je wel… ) en uitvoerig bestudeerd. De grill is véél te groot. In het chrome is het nog erger. Er stond bv ook een X5 naast een X6 ( vorig model ) en dan zie je ineens hoe elegant een kleinere grill is.

Ik snap echt niet waarom karikaturale designelementen nu zo hip zijn ineens? En ze doen het allemaal. Peugeot, Audi, BMW,…. Ja, ik denk zelfs zo over de wielen. Wat is er mis met 17 inch wielen met wat rubber rond? Nee, het moet per se 20 inch zijn, met een hint van rubber rond. Je wielen zien er dan mooi uit ( subjectief ) maar je remschijven lijken wel afkomstig van een fiets te zijn hierdoor. En je mag eens 2 keer raden waarvoor grote wielen zijn uitgevonden…

Ik hoop echt dat “normale proporties” een ding wordt binnen een paar jaar. Kijk maar eens naar een Peugeot 406 Coupé bv. Waarom vinden velen dit een tijdloze schoonheid? Elegante lijnen. Minimale grill ( buiten die facelift miskleun van Peugeot gerekend ) , smalle koplampen, 16 of 17 inch wielen,… Alles moet tegenwoordig lomp en plomp zijn. Geef mij bv ook liever een BMW E38 dan die huidige potvissen.
@SimonMc: ik heb hem nog niet in de showroom bekeken en misschien zal hij statisch bepaalde elementen in zich hebben welke je als buitenproportioneel zou kunnen zien, maar als je het apparaat in een dynamische omgeving ziet is het in mijn ogen een waanzinnig ding. Ik denk altijd maar aan bijvoorbeeld de Bangle 7 serie. Toen die uit kwam ontplofte de gehele automobiele wereld, letterlijk iedereen buitelde over elkaar heen om maar vooral te schreeuwen hoe vreselijk lelijk deze auto was. Daarbij komt ook nog eens dat BMW momenteel niets uit kan brengen of er moet wel gezeik over zijn. Kijk ook hier maar eens, de negatieve uitlatingen over deze auto krijgen de meeste waarderingen in de vorm van “likes” en dat was ook zo met de laatste facelift van de huidige 7 serie. Iedereen schreeuwt maar over die te grote nieren, en in mijn ogen doet het merendeel dat ook alleen maar om mee te lullen met de meute.

De Peugeot 406 coupé welke je aan haalt heb ik voor het eerst gezien toen in Parijs op het Place de la Concorde de foto’s voor de folder geschoten werden, ver voor de introductie en al helemaal ver voor de tijd van het photoshoppen. Ik weet nog hoe waanzinnig mooi ik die auto toen vond maar als ik er nu één zie rijden dan klopt er iets niet aan die auto. Wat weet ik niet, maar iets aan die auto doet me afvragen waarom ik het toen zo’n beauty vond.

Zo zijn er legio mensen die bij het zien van de modellen van Victoria Secret het kwijl uit de mond loopt, basis lijnen en goed geplaatste koplampen, geef mij maar een dame in de trend van Nigella Lawson, niet zo’n strak getrokken lichaam, maar hier en daar een lijntje teveel waarvan je het alleen maar kan waarderen als je het ook daadwerkelijk kan voelen.

Resumé Overflakkee; ook deze automobiel zal in een later stadium gewaardeerd gaan worden, hij heeft tijd nodig om te rijpen en dat zijn in mijn ogen de allerbeste ontwerpen.
Wat een overhang aan de achterkant.
Wat is de eerste 6-serie (in normale uitvoering) toch een schoonheid ten opzichte van deze.

Lijkt wat op de Ford Mustang, maar dan mislukt.
@reactief: maar ook in 1976, ten tijde van de eerste 6 serie, was de voorganger toch nog mooier. Maar goed, die E9 vecht met de 507 om de titel mooiste BMW allertijden.
leuk dat ze nog veel knopjes gebruiken, handig voor die kasseistroken of hobbelige banen…zoals in Belgie hahaha
Vulgair ding ..
De Mustang van Mansory ..

Chinesen laten met de Polestar1 wel effe zien hoe een grote Europese coupe er uit moet zien ..
@lincoln: Thomas Ingenlath, dat klinkt inderdaad Chinees.
Sinds wanneer gebruikt BMW ook net als Rolls Royce dat de logo’s op de velg stil blijven staan tijdens het rijden? Is mij iig nog nooit eerder opgevallen.
@woutje1994:

Spinners zijn zooooo 1994 ..
@woutje1994: kan je ook kopen bij de Bmw dealer kopen , kost niet veel
Minimalistische designtaal met minder lijnen ??? Ik zie allesbehalve een minimalistisch design en alleen maar lijnen, overal lijnen en druk design. @Lincoln was net iets eerder met zijn reaktie : een Polestar is werkelijk minimalistisch.
Wat een mooie klasse is dit toch. Met de S-Coupé, Continental, LC 500 en deze stuk voor stuk liefhebbersauto’s.
Kan die McDonaldsfolie niet van die achterste zijruitjes af?
Ziet er toch niet uit!!
@hubert: dat is iets wat ik ook nooit kan en zal begrijpen, afschuwelijk gewoon.
Inderdaad een Duitse Mustang. Ziet er niet uit.
Er rijden er 2 in Arnhem. Vind het echt een dikke bak. In het zwart een beetje sinister zelfs. Tof ding!
Qua looks haalt deze het natuurlijk niet bij de eerste 8-serie, feit is wel dat dit een van de mooiste BMW’s in jaren is. In een iets klassiekere uitvoering zou ik deze heel graag willen!
@dutchdriftking: ik vind het 1 vd lelijkste BMW’s van de laatste jaren, samen met de Z4 trouwens.
@lekkerlinksrijden: De wagens zijn mooi maar hebben wat minder fraaie elementen. Neem van mij aan dat de wagens in het donkerblauw met gewoon geborsteld aluminium lijsten en nieren i.p.v. dat lelijke zwart gewoon heel chique zijn. Als die nieren met een sportpakketje ook nog iets kleiner kunnen is het helemaal af.

En ja, de periode e36,e38,e39,e46 komt niet meer terug.
Vergeleken bij de brute sound van een 63 AMG lijkt het geluid van deze BMW V8 anders nog steeds helemaal nergens op.
@clubbtraxx: En die brute V8 valt weer in het niet bij de V10 van BMW…and so on and on and on…een AMG moet je btw niet vergelijken met een non-M V8 maar met de echte M8 straks.
via Android app
@skinnybmw: behalve dat die v10 kapot gaat en onderin geen power heeft, die v8 is stukken sneller.
@pjansen: En leg mij nu eens uit wat dat precies met heluid te maken heeft…? Zucht…vermoeiend.
@skinnybmw: Niks natuurlijk, mij lijkt de doelgroep voor deze auto ook niet echt de Shmee fanboys die grinniken als een 12 jarige bij elke plofje van de uitlaat want het merendeel heeft er zelf geen geld voor.
@skinnybmw: Hij vergelijkt toch écht een V8 met een V8. Persoonlijk vind ik deze V8 op video weinig beter klinken dan de M5. Ik kom regelmatig de nieuwe M5 tegen in het echt, en vind deze dan vooral heel erg luid (mogelijk zit er ook geen originele uitlaat onder) maar niet persé een heel mooi geluid.
@dutchdriftking: En hij vergelijkt een AMG-V8 met een non ///M-V8…natuurlijk klinkt een AMG V8 fantastisch, één van de best klinkende V8´s en heel typerend (naast het US geweld natuurlijk). Maar persoonlijk vind ik deze V8 echt niet verkeerd klinken al moet ik hem nog in het echt horen.
@clubbtraxx: Zo geweldig klinkt die 4.0 v8 nou ook niet meer hoor. De 6.2 klonk pas echt goed.
Ik vind hem mooi maar tegelijkertijd vind ik de 8-serie te fors om er echt van te houden. Ik hou gewoon meer van de hot hatches (&bitches) merk ik.
@ghost: ik ook, ik zou veel liever een 2-serie coupe willen hebben, net zoveel ruimte op de achterbank en veel goedkoper. Nee geen V8 in het vooronder, maar dat heb je niet nodig omdat hij veel kleiner en lichter is.
Is dat een woord, overdesigned? Boeit niet eigenlijk, ik vind hem overdesigned. Veel te druk en veel te veel gekke lijnen en andere dingen. Jammer.
Bij Mercedes zeggen ze gewoon: C, E of S coupe. Wil je m met de nieuwe/oude 3.0 (53/43) of de 4.0 (63)?
Wat moet ik met zo’n mammoet van een BMW? Groot, te druk, geen ruimte binnen-in. Geluid is nog steeds niet als bij MB (of zelfs VAG met hun 4.0).
Daarnaast maakt het me echt geen hol uit of ik nou in 3.7 of in 4.2 naar de 100 sprint.
Dus in dit geval zegt BMW: koop dan maar een M4 en niet zeuren… en dat doe ik dus lekker niet.
Frame loze deuren met de spiegels eraan had Subaru al vanaf het begin?
Wel mooi op die zwarte zijruitjes na. Perfecte gt als 840d.
Ohhhhhhhhhhhhhh wat was de 850 vroeger mooi. Hoewel dit apparaat waarschijnlijk fantastisch rijdt, kan het mij niet bekoren.
Wat is een 6 serie M sport Edition dan toch een super mooi model vergeleken bij deze BMW.
Dit is gewoon een regelrecht wangedrocht, ik kan er niets anders van maken. Ik ben een BMW liefhebber, maar indien ik in dit vreemde segment zou moeten shoppen dan zou het toch een S coupe worden.
Ik vind hem fantastisch. Lekker dik en sportief. Zo hoort een coupe te zijn in mijn ogen!
Dat interieur is gewoon goed, het werkt snel en gemakkelijk en ziet er prima uit.
De range rovers die zogenaamd toffe dingen doen zoals gezegd in de video zijn verschrikkelijk.
Drie verschrikkelijk irritant, omslachtig, langzaam werkende schermen vol vieze vingers? Nou super hoor! Not.
Die range rovers hebben gewoon een bagger interieur.

Verder ook wat negatiefs, deze auto kan ik niet elegant noemen zoals gezegd in de video.
De vorige 6 serie was dat wel, zonder dat lelijke m pakket echt een prachtige elegante en statige auto.
Alleen al dat onnodige spoilertje achterop verteld het verhaal eigenlijk al wel, allemaal drukte en teveel lijnen en hoeken en gaten in dit ding.

De vorige 6 serie heeft mijn voorkeur als ik zou moeten kiezen.
Het zijn toch geen sportauto’s die prestaties boeien niet, de 6 serie is mooier en volgens mij net zo comfortabel, dit ding is lomper en minder mooi.
Vind het dus jammer dat we de oude 6 serie moeten gaan missen voor deze auto.
@kurtb: nee ik vind al die touchscreens ook niks, maar om dit nou een mooi of bijzonder interieur te noemen , nou nee.

Het interieur van de s klasse is vele malen mooier en de continental al helemaal, maar dat is een andere league
@slickrick: Mee eens hoor, zoals ik zei wat mij betreft ziet het er prima uit, maar geen absolute top.
Maar de ergonomie is ontzettend goed dat weet ik van BMW interieurs.
Maar inderdaad de s klasse is een klasse hoger en eigenlijk een van de meest hoogwaardige en luxueuze interieurs wat er is wat zeer indrukwekkend is gezien dat het toch eigenlijk al wat ouder is en hetzelfde als in de normale s klasse.
Ik begin de M850 steeds mooier te vinden naar mate ik hem meer zie. Die zwarte velgen werken echter niet zo goed bij deze auto. Maakt dat de wielen er een beetje klein uit zien. Toen ik klein was, was de M635 mijn droomauto. Heb daarom altijd een zwak gehouden voor de grote BMW coupé. Maar het is wel een heel dure auto geworden. Voor de mensen die een dergelijke auto kunnen kopen is dit een auto “voor erbij”. En dan koop je waarschijnlijk eerder een 911 of iets dergelijks.
via Android app
@mpgc: Idd heb destijds mijn 645 op een 911 4S ingeruild geen seconde spijt van gehad.
Sorry ik heb niks tegen BMW, maar dit is echt totaal mislukt!
41K aan BPM!!! WTF zeg.
Wauwww wat een bak zeg!
Deze BMW voegt toch we heel weinig toe binnen zijn segment. Er zijn m.i. betere opties, maar misschien vind iemand hem erg mooi en is dat genoeg. Ik niet in ieder geval, vind de overhang achter wel heel fors, beetje te druk qua lijnen en het interieur, waaronder ook die tellers, spreken mij helemaal niet aan. Het geheel oogt als een wagen met overgewicht en niets speciaals waarmee je je onderscheid tov wat niet allang bestaat. Waarom iemand een 911 4S hiervoor zou laten staan….ik zou het wel weten.
@probono: In mijn ogen is dit juist de ideale mix in het segment. Net wat comfortabeler dan een 911, maar sportiever dan een S, LC of Continental.
Niemand die dat fluitende geluid opvalt bij 260km/u? Scheidsrechter Luinge is er niets bij (-:
@monsieurleloure: jawel, ik hoorde het ook
Nu al een pauperbak: laat staan over een jaar of tien……
@taka:

Idd een jetcars Classic voor de toekomst ..
Halen ze er nou een s63 amg coupé bij? Die is toch zo’n 60k duurder?
@dtwo: die moet je vergelijken met de M8 die nog komt
Voor dit geld natuurlijk een 911. Die is ook veel waardevaster. Grotere BMW’s schrijven hard af. Dit koop je na een jaar voor 120K i.p.v. 200K.
Komt heel erg Amerikaans over ja. En de kleuren maken het design of verstoren het. Mocht ik het geld hebben zou ik wachten op gran coupe versie.
Wauw Adaptieve ledlampen. Voor 450euro ook verkrijgbaar op een simpele Ford Focus, goed bezig BMW!
Hmmm hij oogt heel groot maar in vergelijking met de S-coupe is deze m850i toch echt een slag kleiner. Nee dit is het eigenlijk net niet allemaal. Ik zou lekker voor een S560 Coupe gaan als ik het geld had.
Ik blijf ‘m lelijk vinden en lomp groot. En veel te veel lijnen, plooien en vouwen.
Het is wel te zien wat de doelgroep is iig. Rare bollingen lijntjes. Het is net de grote broer van een ouwe hyundai coupe
Lomp groot, niet echt mooi. De rode kleur kan de zwarte wielen en de bestelbus achterzijruitjes niet redden. Interieur is wel mooi, maar lijkt sterk op de nieuwe G20. Gewoon wachten op de 4 serie coupe dus maar.
@mashell: klopt een 440i die moet je hebben met de enige juiste motor in een Bmw, een zes cilinder! En zonder het arogante overdreven kabaal van die open sportuitlaten. Zou gewoon verboden moeten worden
Vroeger was BMW zowat het Duitse Alfa, mooi sportief design en een sportiever rijgedrag. Nu neigt BMW meer naar het Duitse Lexus met niet samenhangend right in your face design. Totaal gemis aan klasse, kwa performance is the sky the limit, maar valt daar nog mee te rijden op openbare weg? Trops est trops ! Doe mij maar een Japanse Duits, jawel een Supra. Misschien wel het beste van twee werelden.
Als ik de prijzen bekijk in Duitsland heb je voor 20-30K minder een prachtige M5, dat is het probleem van deze auto. Hij is echt bedoeld als een GT voor de mensen die hem als 2e auto erbij willen hebben of liever niemand willen meenemen achterin. Dat hij bij 250-260 in de limiter gaat is eigenlijk ook absurd bij een auto met 530PK.
Voor mij was de neus echt te zwaar en de remmen iets te klein. Als je echt eens doorgaat met deze wagen en het volle potentieel uit de wagen wil halen merk je toch snel dat er onvoldoende koeling naar de remmen gaat. Dan is dat toch een pak beter bij de M8 en M8 competition….
@tborre: Hoe kun je dat bepalen of het beter is bij de M8? Die is er nog niet ;)
@pjansen: die is er al wel. En ik heb er al eens een paar uur mee gaan toeren en het voelt alsof dat de wagen is die de m850I zou moeten zijn. De koeling die bij de 850 alleen decoratief is is er bij de m8 wel en dat verschil merk je heel snel. Ook aan de temperatuur van de bandjes..
@tborre: Zolang jij geen testcoureur bij BMW bent, zit je gewoon wat slap uit je nek te lullen.
@berlinetta: Prima. Ik geef ook maar mijn mening en zit niet zo met je geloof/ongeloof. in de online wereld is onzin verkopen eenvoudig. De M8 competition stond trouwens al in productie vorm te blinken in de closed room in brussel. En gezien de keuze die ik nu aan het maken ben was een testrit met de wagen (in duitsland) enkele weken geleden geen issue.
@tborre: Als je ze echt allemaal al gereden hebt, dan neem ik mijn woorden uiteraard terug.
-EDIT: probeer het eens vriendelijk. Dank.-
Mooie Mustang van BMW! Jammer dat BMW de E24 vergeten is, de 6 serie CSi uit de jaren 70. Deze als basis had toch een unieker Coupe-model kunnen opleveren.
@caprio: lol, 2 minuten te laat ik.
Ik vind em ergens op een mustang lijken, wat ik overigens wel een mooie auto vind! De neus is te hoog, de kont daarbij is iets te hoog en “dik”. Deze kleurstelling maakt het overigens nog lelijker, wellicht in het zwart wat mooier.
Pracht auto maar ook voor mij iets anders voor dit geld.
Ben een keer gaan kijken bij de dealer, achterin een M4 heb je gewoon meer ruimte dan in deze grote coupé… Niet verwacht! Verder wel een fantastische wagen om te zien.
Dat BMW een nieuwe 8 serie heeft gelanceerd, heeft in ieder geval tot gevolg dat de prijzen van de (vorige) 8 serie (de E31) zeker zullen stijgen en het beter zal doen dat market average. Zodra de Ali Baba’s een bepaald type BMW zat zijn, is het moment aangebroken over te gaan tot aanschaf. Dat is inmiddels een feit. En met het verstrijken van de jaren, is die E31 – voor wie ooit twijfelde- een iconische wagen. 299.000 gulden destijds, ik zag hem op de AutoRai als 16-jarige. We schrijven 1990. Zelfde geldt voor de Mercedes SL uit dat jaar. Ga maar vast zoeken naar een knap exemplaar. Liefst met de V12. Conserveer, geniet en profiteer…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).