Land Rover verbetert hun beste Land Rover

Auteur: , 8 Reacties

The best 4 x 4 x Far wordt nóg beter.

Land Rover Classic Defender '19

De Land Rover Defender is zo’n auto die maar niet ‘dood’ wil gaan. Normaliter, als een model uit productie wordt genomen, neemt de belangstelling ietsjes af en kijkt men uit naar de opvolger. Die is er tot op heden nog niet.

Uiteraard kun je je wenden tot de vele bedrijven die zich specialiseren in Land Rovers. Maar wat als je toch een iets verder ontwikkelde Defender wilt, maar je (begrijpelijkerwijs) niet je auto naar Project Kahn durft te brengen? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Er was bij Land Rover veel vraag naar de upgrades die de strikt gelimiteerde Defender V8 had. Deze zijn nu ook verkrijgbaar voor bestaande Defenders.

Land Rover Works Defender V8 '18

Land Rover komt je namelijk tegemoet in al je wensen. De specialisten-divisie, Land Rover Classic genaamd, heeft namelijk een heel assortiment aan nieuwe goodies voor jou Defender. Zo kun je kiezen voor een ‘Suspension Upgrade Kit’ voor Defenders van modeljaar 2007 of jonger. Deze zijn meer voor straatgebruik afgestemd. In dit pakket krijg je andere dempers, veren, anti-rollbars en draagarmen. Prijzen zijn iets minder dan 2.000 pond voor de Defender 90 en iets meer dan 2 mille in ponden voor de Defender 110.

Land Rover Classic Defender '19

Je kan ook kiezen voor het ‘Handling Upgrade Kit’. Deze bevat alle onderdelen van het bovengenoemd pakket, maar behelst ook nieuwe remschijven, remblokken en remklauwen. Dit is wel een prijzig pakket: Land Rover wil er namelijk zo’n 10.000 pond voor hebben.

Land Rover Classic Defender '19

Het dikste pakket is de ‘Defender Classic Works Upgrade Kit’. Deze is alleen leverbaar voor Defenders van ná 2012. Dan heb je bovenstaande twee pakketten plus nieuwe banden én een upgrade voor de motor. Het vermogen stijgt namelijk van 122 pk naar 162 pk. Dit pakketje kost net geen 17.000 pond. Dan krijg je wel overal unieke badges op je Land Rover en een rondleiding op de Land Rover Classic afdeling in Coventry, wanneer je je ‘nieuwe’ Defender kunt komt ophalen.

Land Rover Classic Defender '198 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Kan het ook in delen? Wanneer je onderstel vervangende delen nodig heeft, wanneer je remmen versleten zijn niet vervangen maar upgraden? Ik weet niet wat de motorupdate betreft, maar wanneer het slechts een chipje betreft dan zou ik deze elders halen.
Volgens mij kan je hiervoor beter bij Bowler aankloppen, een set betere remmen, weg georiënteerde ophanging en een upgrade van de motor naar zo’n 195 pk (inc een upgrade van oa de uitlaat en intercooler) kost je 10.000 pond. 3.500 pond meer en je hebt een set gave velgen en rally ophanging.
@robert110:

Heerlijk ..
voor jou gewoon allemaal parate kennis ..
Misschien is het een beetje vloeken in de kerk maar wanneer komt dit ding met een automaat? Dat wordt een regelrechte g-klasse concurrent
@rs18011: Er zijn verschillende varianten met automaat geweest. Het nieuwe model zal ook wel een automaat krijgen.
verbeteren? Laten we eens beginnen bet deugdelijke roestpreventie en daarna aan de handling gaan werken.
Nee nooit n suv voor mij. Maar deze koele “classic box“ met updates heeft echt wel een hebbuh faktoor.
@vroom11: gelukkig voor jou zijn dit terreinwagens en geen suv meuk. Verder deel ik je mening.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).