Max heeft een verschrikkelijke straf erop zitten

Auteur: , 18 Reacties

Que the Autoblog Boulevard tune!

Max Verstappen

Foreman versus Ali. Tyson versus Holyfield. Hari versus Verhoeven. Verstappen versus Ocon. Toegegeven, die laatste was een beetje als Darcy versus Thacker qua visueel spektakel. Tijdens de Grand Prix van Brazilië was het Ocon die zichzelf wilde ‘unlappen’ tegen Verstappen. Ocon was iets sneller dankzij betere banden en de opdracht van zijn teambaas, dus hij zag een gaatje en ging ervoor. Hopelijk zijn de gemoederen inmiddels wat bedaard, maar ondanks dat Ocon te veel risico nam, sneed Verstappen zich in de vingers door de deur dicht te gooien. De spreekwoordelijke deur, F1 auto’s hebben immers geen deuren.

Nee, dat was eigenlijk niet het ergste. Het was dat zelfingenomen lachje met die valse pretoogjes dat menigeen nogal boos maakte. Verstappen incluis. Dat was nu net de enige persoon die tegenover hem stond. Met een paar voorzichtige duwtjes liet Max weten zulk gedrag niet op prijs te stellen. Als een waar Fransman wist Ocon dit theatraal uit te buiten, de slachtofferrol is die stakende slakkenvreters op het lijf geschreven. U zult begrijpen: ook ondergetekende is er nog niet helemaal overheen.

De instantie die er wel overheen is, is de FIA. Omdat Verstappen voor zichzelf opkomt en niet het gezicht van Ocon misvormd heeft, moest Neerlands meest succesvolle coureur een strafje uitzitten. Nu is een ‘straf’ in de autosportwereld wat anders dan normaal. Het eerste gedeelte van de straf zit er al op. Verstappen moest naar een Formule E wedstrijd kijken, wat eigenlijk al voldoende straf zou moeten zijn. Als steward assisteerde hij de, eh, andere stewards.

Het tweede gedeelte van de straf zit er nu ook op. Voor dit gedeelte werd Verstappen overgevlogen naar Genève, Zwitserland. Aldaar heeft Verstappen Junior enkele case-studies bijgewoond met Jens Marquardt (BMW), Richard Millener (grote baas van het M-Sport rally team) en Andy Priaulx (drievoudig WTCC kampioen). De situaties die besproken werden, betroffen incidenten op de baan, overleg met stewards en het nemen van de juiste beslissingen in die gevallen. Volgens Verstappen was de dag “zeer leerzaam“.18 reacties

Ik had ‘m liever voor straf wat donuts zien doen op het malieveld afgelopen week om die verloren jeugd weer op het rechte pad te krijgen.
@jaapiyo: en daarna nog een weekje schoffelen grasmaaien met de Haagse Harries van de lokale plantsoenendienst zeker.
@RRRobert: Daarvoor moet je in Nederland eerst 8 mensen doodrijden in beschonken toestant
@gandini: zucht… ToestanD
@gandini: wat een toestandt!
@jaapiyo: die jeugd van tegenwoordig is niet meer te redden…https://twitter.com/apjvalk/status/1093471333223149568
@jaapiyo: die verloren jeugd moeten gewoon hun zin geven. Gaskraan dicht en kolencentrales uit. Na 2 dagen koud douchen en een lege telefoon piepen ze wel anders.
@dutchdriftking: piepen doen ze dan niet meer…want telefoon leeg!
@jaapiyo: een donut doen, dan moet hij minimax wel schoonmaken na de daad want die ik eet zit aardig wat suiker op en plakken een beetje
Misschien dat hij met deze kennis de stuwards naar zn hand zetten bij race incidenten
¿Que?
Had hem liever een oranje zien dragen bij de plantsoenendienst.

Men zegt altijd dat Max zo lekker zichzelf is gebleven, maar ondertussen..
@ghost: hesje*
Ik heb gister op stap ook iemand geduwd, in de hoop gratis VIP tickets te krijgen naar de formule E. Ik volg die shit niet, maar voor gratis, of eigenlijk een duwtje, zou ik absoluut wel een keertje gaan!
Wat een kvtleven heeft die man…
@willeme, wel erg beledigend stukje voor Max z’n opa. Die is immers ook Frans.
@cloverleaf: die slaat tenminste (terug)! Dus dat is niet echt een vrolijke Frans.
@w0o0dy: Frans vroeg aan franse Frans in het Frans is Frans in het Frans ook Frans? “Non!” Zei franse Frans in het Frans tegen Frans, Frans is in het Frans Francois!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).