5 nieuwe auto’s die even duur zijn als de Rolls-Royce champagnekist

Auteur: , 26 Reacties

Keuzes, keuzes, keuzes...

Koop jij de Rolls-Royce champagnekist, of een nieuwe Tesla Model 3?

Met het kapitalisme op een hoogtepunt is het voor Rolls-Royce hét moment om alle stoppen uit de kast te trekken en de meest krankzinnige producten voor zijn (nieuwe) klanten te verzinnen. Zo kwam het recentelijk met de ‘Champagne Chest‘, volgens Rolls-Royce “het ultieme accessoire voor fijnproevers”. Wel, dat mag dan zo zijn, wie geïnteresseerd is in de kist mag daarvoor zeer diep in de buidel tasten.

Vanmiddag heeft de Nederlandse importeur van Rolls-Royce onthuld hoeveel dit accessoire hier kost. De Europese richtprijs (42.500 euro) was al niet mals, in Nederland kost het geintje helemaal een vermogen. Volgens CITO Motors kost de Champagne Chest precies 55.000 euro. Vanaf vandaag is hij beschikbaar.

In plaats van een artikel te wijden aan alle redenen waarom dit gestoord dan wel doodnormaal is, heeft Autoblog besloten uit te zoeken wat je precies met dit geld kunt doen. Immers, het kan maar net zo zijn dat je het brandende verlangen hebt een halve ton uit te geven en zowaar de verkeerde keuze maakt. De volgende vijf auto’s kosten evenveel als de veredelde drankdoos uit Groot-Brittannië.

Tesla Model 3 Long Range
We wilden met de deur in huis vallen, maar deze stond toevallig wagenwijd open. We weten immers allemaal dat de Tesla Model 3, een van de heetste auto’s van dit moment, voor een vrij redelijk prijs op de kop getikt kan worden. Als Long Range (58.300 euro) zit de auto net boven de champagnekist. Kies je voor de instapper, dan betaal je 47.800 euro.t

5 nieuwe auto's die even duur zijn als de Rolls-Royce champagnekist

Volkswagen Amarok 3.0 TDI Aventura
Vallen we van het ene extreme in het andere. De machtige pick-up van Volkswagen kan onfatsoenlijk duur zijn wanneer hij particulier wordt gekocht, op grijs kenteken is de prijs beter te verteren. De meest complete versie van de Amarok, met dubbele cabine en lange wielbasis in de Aventura-uitvoering, kost zonder belastingen 54.150 euro.

5 nieuwe auto's die even duur zijn als de Rolls-Royce champagnekist

BMW Z4 sDrive30i
Wie sterk genoeg van geest is om de champagnekist uit het hoofd te zetten, doet er goed aan even uit te waaien. Met een cabriolet, bijvoorbeeld. De nieuwe BMW Z4 is een prima optie. De krachtige en sportieve M40i is uiteraard veel te duur, maar de sDrive30i past precies in het budget. Dit model kost namelijk 54.775 euro.

5 nieuwe auto's die even duur zijn als de Rolls-Royce champagnekist

Peugeot 508 SW GT 225
Liever een zeer fraaie stationwagen? Overweeg dan deze Peugeot 508. Wanneer je 55 mille te besteden hebt, is de 508 SW GT 225 een fantastisch alternatief. Wel zit de auto nét 500 euro boven budget – hij kost 55.500 euro – maar dat mag niet deren. Is er daadwerkelijk geen ruimte om te spelen, dan is de sedan de juiste keuze. Dit model, met dezelfde 225 pk sterke benzinemotor en achttrapsautomaat, kost 53.900 euro

5 nieuwe auto's die even duur zijn als de Rolls-Royce champagnekist

Renault Mégane R.S. Trophy
Wat we missen in dit lijstje is een machtige hot hatch. De nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy vinkt alle criteria aan. Hij is snel, sexy en scherp geprijsd. In Nederland kost hij 55.540 euro. Wie een dergelijk bedrag overmaakt, krijgt daarvoor o.a. terug een 1,8-liter turbomotor met 300 pk, Recaro-kuipstoelen en een cupchassis.

5 nieuwe auto's die even duur zijn als de Rolls-Royce champagnekist26 reacties

Doe mij dan maar een ‘69 Camaro met een krat bier.
@str8six: een trapauto met heel veel bier is ook beter
@str8six: Mij dan een ’70 Challenger in redelijke staat (wil er zelf ook nog wat aan prutsen). En een krat bier.
Ik mag toch aannemen dat er over een champagnekist geen BPM berekend wordt. WAAROM ligt de NLse prijs dan zoveel hoger dan de Europese richtprijs??
@joost1990_2: omdat er over een champagnekist BPM gerekend wordt
@ticoooo:
Dus niet…..
Gezien het feit dat dit een accessoire betreft (dwz de dealer biedt het aan als aanvulling op de auto nadat de auto de fabriek heeft verlaten) bestaat de verkoopprijs uitsluitend uit de netto-prijs plus 21% BTW.
Was die kist in de fabriek in de auto gemonteerd, dan werd het een fabrieksoptie en dan komt er wel bij de netto-prijs van de kist 21% BTW én BPM.
Het enige wat er nog blijft is dat de kist wel vol wordt geleverd en in de prijs van Champagne zitten accijnzen verwerkt.
@joost1990_2: btw en accijns gok ik, plus een mooie afronding. 50007 euro staat niet mooi, dat wordt meteen 55000.
@gwnbmw: Precies, voor je ’t weet wordt BMW boos, die prijs maakt bijna inbreuk op hun merkenrecht. Oh wacht…
@joost1990_2: misschien vast een voorschot op de accijns die ze verdisconteerd hebben
Haha geef mij dan toch maar de z4 ipv die champagnekist
Vraagje: doet Rolls er ook een beetje leuke champagne in/bij of moet je die vervolgens zelf gaan shoppen..?
Hoeveel liter krijg je voor dat geld
De renault aub, ik krijg toch maar hoofdpijn van champagne
@trolle: ik krijg juist hoofdpijn van Renault(s)
@trolle: met oud en nieuw hebben we altijd Pommery, lekker hoor.
Veel beter dan Freixenet of Veuve Cliquot, en ik heb er nog nooit hoofdpijn van gehad! Af en toe een eurootje meer uitgeven aan betere kwaliteit helpt 😉

(Hiermee insinueer ik niet dat je alleen de slechte hebt gekocht of geproefd overigens)
@gulli: je moet drinken wat je lekker vindt, er bestaan geen goede of slechte merken.
@gulli: dat weet ik, sowieso alles van cava en champagne etc is niet aan mij besteed. Geef mij maar bier :)
@trolle: not sure if trolling… :)
Geinig koffertje, maar kan niet tegen de in het dashboard geïntegreerde kunststof attaché-koffer op die de Alfa 90 vroeger had…

Dat was pas echt bijzonder en origineel.
Als wij niet zo’n achterlijk belastingstelsel hadden, zouden we dan meer Amaroks zien, of zou het nog steeds stikken van de Polo’s?
Ik heb liever dan een autosleutel van €170.000… https://senturionkey.com/prices.php
Of een Porsche 993.
Ruim 50k voor een Megane of een 508!? Koekoek.
@techniekmeneer: Ach ja, hetzelfde denk ik bij 80k voor een vergelijkbare Audi of Merc…
Die mij die champagne kist maar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).