700 pk bij de dealer voor 7.000 euro kan gewoon

Auteur: , 50 Reacties

Toch wat anders dan 30 pk erbij chippen.

Omdat autorijden in Nederland een welhaast criminele activiteit is, hebben wij ‘Ollanders weinig meegekregen van de Muscle Car revival. Ford trapte in 2004 af met de vijfde generatie Mustang. Concurrenten Chevrolet (Camaro) en Dodge (Challenger) volgden gestaag. Wie weleens in een zo’n auto heeft gereden, zal het zijn opgevallen dat de auto’s minder hoogwaardig aanvoelen dan Europese sportwagens met een gelijkwaardig vermogen. Dat is echter een foute redenatie.

Dat komt omdat ze véél goedkoper zijn. In Nederland zien we dit soort auto’s bijna nooit. Mede dankzij een enorme fiscale afdracht aan Klavertaks en Jettengeld, die de euro’s verbrassen aan duurzame quinoa en geitenwollen voorbehoedsmiddelen. Of zoiets.

Enfin, terug naar de muscle car. Het hele idee is dat er een paar dingen goed zijn: styling, achterwielaandrijving en een dikke V8. De rest kun je zelf aanpassen. Daar zijn gerenommeerde tuners voor, maar je kan tegenwoordig ook bij de dealer terecht voor aanpassingen aan je auto. Voor vandaag kunnen we aankloppen bij de Ford dealer. Ford Performance en Roush hebben de handen ineengeslagen voor een compressor-kit voor de V8 uit de Mustang. Normaliter is deze goed voor zo’n 435 pk, maar als je de R2650-kit monteert op de Mustang, stijgt het vermogen naar 700 pk en het koppel naar 827 Nm! Dat is net zoveel als de nieuwste Shelby GT500. Let wel: bij die auto is álles aangepast: onderstel, remmen, koeling, differienteel et cetera.

Dat is nog niet eens het beste nieuws. De kit kost namelijk slechts 7.699 dollar, omgerekend 6.775 euro! Daarnaast garanderen Roush en Ford wel een behoorlijke kwaliteit, je krijgt namelijk maar liefst 3 jaar garantie. Je kan de kit laten monteren bij de Ford dealer, dat moet dan wel gebeuren door een ‘Automotive Service Excellence’ monteur.50 reacties

‘Mede dankzij een enorme fiscale afdracht aan Klavertaks en Jettengeld, die het geld verbrassen aan duurzame quinoa en geitenwollen voorbehoedsmiddelen.’ Haha oei, nu maak je weer een aantal mensen boos.

Ontopic: Van 435 naar 700, holy shit….dat is echt veel bang for buck.
@baklava: Mensen? Zelfverklaarde wereldverbeteraars bedoel je?
@racemees1: Is dat een aparte ras of soort?
@baklava: De Klavermans is niet eens aan het bewind geweest. Om nou de schuld bij hem neer te leggen is wel wat voorbarig. Wél bestuurd hebben partijen zoals (kort, maar toch) de PVV en vooral de VVD en zo.

Ga vooral eens aan Rutte vragen hoe het zit met de BPM op ons wagenpark zeg …
Prachtig geschreven stuk! Met name de 1e 2 alinea’s!

En wat een geweldige deal
Hoe kan ik snel emigreren?
@dutchdriftking: via Mexico, vandaag nog
@robert110: moet je wel een stukje lopen en over een muurtje heen klimmen
@gove: tunneltje graven joh!
@dutchdriftking: om naar Syrie af te reizen ben je te laat, daar zijn ze op terugreis
Klavertaks en Jettengeld… toen dit beleid werd grnaakt was geen van beide in een positie om invloed te hebben op dit beleid. Als je er al iemand op wilt aankijken, zou het de vvd moeten zijn, die al tig jaar in de regering zit.
@alassad: grnaakt = gemaakt
@alassad: iedereen is er schuldig aan in de politiek. Maar bovenal denk ik nog wijzelf, de mensen die auto’s rijden. Wij laten het allemaal maar gebeuren. In Frankrijk stond het al rijen dik gele hesjes en vol met traktoren op de snelweg.
@ghost: het verschil is dat we in Nederland nog wel last hebben van gezond verstand.
@pomoek: gezond verstand? Ik noem het alle zaad slikken dat je tot je krijgt. Gewoon slikken en niet zeuren. Vooral niet vies ermee gaan spelen in je mond. Doorslikken! Anders uitspugen.
@momo: Zo, bijzondere kijk op NL hou jij er op na.
@momo: Okay, jij vindt gedwongen orale sex hetzelfde als het betalen van belasting? En jij woont nog steeds graag in Nederland? Okay, if that tickles your fancy…
@momo: wel s elders gewoond? in mijn ervaring zijn hollanders juist enorme zeikerds en maken direct bezwaar als er n speeltuin in de planning staat. Daardoor is het hier, over het algemeen, erg goed voor elkaar. Er zijn veel verbeterpunten maar ook veel om s bij stil te staan en blij mee te zijn.
@niex: Ik heb in meerdere Europese landen gewoond en gewerkt, en denk dat we het helemaal niet zo goed voor elkaar hebben hier. Ok de wegen zijn hier erg goed en het is over het algemeen erg schoon, maar op andere zaken scoort nl wat mij betreft zeer slecht. In de meeste landen waar ik gewoond heb lijkt de inkomsten belasting en btw ongeveer gelijk, maar als je dan kijkt naar wat voor een aftrekposten, vrijstellingen en uitzonderingen je hebt kom je veel lager uit. In bijna alle Europese landen is de wegenbelasting vele malen lager en kennen ze geen bpm of iets dergelijks. In alle landen waar ik gewoond heb was er gewoon nog onderanderen een ziekefonds, goed geregeld naschoolse opvang, lagere pensioenleeftijd en betere ziektewet regelingen. De collega’s waar ik mee werkte en die precies hetzelfde werk deden en hetzelfde salaris verdiende betaalden ongeveer de helft minder inkomsten belasting dan ik in Nederland doe. Nu kan je zeggen: ” ja maar die landen kunnen dat ook niet betalen” en dan heb je deels gelijk. Wie betaald dat dan wel?? Dat zijn onderanderen Nederlanders die veel te veel belasting betalen, zodat we steeds het beste jongetje van de klas kunnen zijn, en we dure kunstwerken kunnen hebben in onze bermen. Ik denk dat Nederlanders niet genoeg zeuren en mensen die zeggen dat we het hier zo goed hebben eens een aantal jaar ergens anders moeten gaan wonen in Europa. We betalen veel te veel belasting en er wordt veel te veel verspild aan totaal onzinnige dingen.
@povel:
Maarre, die andere landen waren die populair bij de EU en in Afrika ?
Stuurden die dekentjes naar vluchtelingen?
@desjonnies: Haha niet allemaal nee. En het was ook wel een schok toen ik het gemeente huis in moest en er geen designer meubels stonden en er geen kunst aan de muur hing.
@povel: o, inderdaad al die kunstwerken op rotondes, schande! Dat is echt de wortel van alle kwaad, goed om daar de bijl in te zetten! Jammer alleen dat de rijksoverheid pp maar 42 euro aan kunst uitgeeft…
@pomoek: Dit was maar 1 voorbeeld, maar ik ben er net even ingedoken en ik vraag me erg af hoe je aan dat getal komt. Ik kan het niet vinden. Wel heb ik gevonden dat alleen gemeentes gemiddeld al 211,- euro per inwoner per jaar aan kunst uitgeven. Dat is dus nog exclusief de uitgaven van de provincies en de staat.
@povel: super dat je het hebt nagekeken! Ik heb het bedrag dat in de Rijksbegroting staat dat is uitgegeven aan kind gedeeld door 17 miljoen. Ik ben. Dat was iets van 710 miljoen. Daar zit uiteraard niet de gemeente begroting bij.

Mijn punt is eigenlijk: 17 miljoen mensen met 17 miljoen meningen. En met 253 euro pp ga je niet echt veel verschil maken in belastingdruk, als je dat al zou moeten willen.
@pomoek:Een beetje rare reactie. Jij kan een getal roepen dat mij erg onwaarschijnlijk lijkt, dan kan ik dat toch nakijken of moet ik alles maar zomaar accepteren? Zo snap ik inderdaad dat je dan zegt dat we het zo goed hebben in Nederland als je alles zomaar accepteert. Voorts, nogmaals dit was maar 1 voorbeeld en 253,- pp per jaar vind ik toch al redelijk veel en dit is dan nog steeds exclusief het bedrag dat de provincies hier aan uitgeven. Mijn punt was dat er in Nederland geld wordt uitgegeven aan totale onzin, als je een rijke olie staat bent met nauwelijks belastingen oke, maar als dit betekent dat de belastingen hoger worden dan in al je buurlanden, dan zeg ik toch nee doe maar niet.
@povel: oke, jij dacht dat ik sarcastisch was, maar dat was ik niet. Verder: dat is jouw mening. Landen waar veel belasting wordt geheven zijn welvarender en de inwoners zijn gelukkiger dan landen met een lage belastingdruk. Nederland is zeker niet perfect, maar ik woon liever hier dan in Saudi Arabië.
@pomoek: Daar kunnen we het dan over eens zijn. Ik woon ook liever in Nederland.
@pomoek: HHaha ja das bij die Fransen idd ver te zoeken😂👊🏼
@alassad: Je hebt helaas nog gelijk ook, het maakt voor de autoliefhebbers niet gek veel uit wat je stemt tegenwoordig. Ik heb het al eerder gezegd: er moet een Autoblog-partij komen. En snel!
@gandini: en dan? Het belastinggeld moet ergens vandaan komen. Of wil je een nóg hogere eigen risico zorgpremie? Meer gemeentebelastingen? Meer inkomstenbelasting? Meer btw? Zeg ’t maar hoor… Het geld moet ergens vandaan komen.
@sirprize: Als overheid wat minder uitgeven aan onzinprojecten en “bijzondere” aanbestedingen is natuurlijk ook een optie. Is ijdele hoop natuurlijk, maar toch…
@gandini: miljoenen vs miljarden. Zijn de bekende druppels op gloeiende platen
@sirprize: Er zijn toch wat miljardenprojecten in het nieuws geweest de afgelopen jaren die makkelijk de helft goedkoper hadden gekund.
@alassad: Stel je eens voor hoe het systeem eruit zou zien als deze partijen aan de regerende hand waren.
@alassad: Wiebesgeld en Snel Penningen zou een betere term zijn. Wiebes is degene die ons voorloog dat de WLTP niet tot hogere BPM bedragen zou gaan leiden en Snel is degene die er nu verantwoordelijk voor is en er geen flikker aan doet. Ik wil niet zeggen dat Klaver het niet nog oneindig veel slechter zou maken, maar ere wie ere toekomt, de BPM flessentrekkerij is tot nu toe vooral het speerpuntbeleid van de VVD en D66.
Ha, geef de politiek de schuld. Wie heeft die mensen ook al weer gekozen?
Wat zal co2 zijn….. 600 g/km???
Lekker makkelijk scoren hoor, met je Jettentaks en Klavergeld.

Degenen die daadwerkelijk zaken de rekening te leggen bij de grootvervuilers is toch vooral een partij met kamerleden die vooral bezig zijn met het binnenhalen van een erebaantje na de politieke carriere.

Ow ja. Je krijgt voor die 7.000,- geen 700pk maar 265pk.
@reactief: feestjes worden denk ik super gezellig met jou erbij.
@okdoei: ok doei
Toevallig vd week nog een stukje zitten lezen bij een US blog, daar lieten ze wat foto’s zien van de afwerking bij Roush/Ford. Whoefff, dat is niet heel best. Ben geen panelgap fanaat maar zoveel verschil in links en rechts bij een motorkap had ik niet geaccepteerd.Ook al is ie strontgoedkoop.
Zou dus de bodykits achterwege laten en dat geld stukslaan op een setje fatsoenlijke remmen en onderstel upgrades.
@e34m5touring: Gewoon eerst performance package aanvinken //magnetic ride en Brembo’s klaar.
Panel gaps is voor BMW rijders belangrijk (met gemiddeld 300pk :) Ohh wacht e34m5touring lol
@robusa: Kom op Rob, je weet wel beter. Dit had niks met zeiken te maken. Die kap lag er gewoon compleet scheef op. Full options Roush Mustang. Als jij 80k USd stukslaat op zo’n ding had je dat ook nooit geaccepteerd, kan je mij niet wijsmaken.
@e34m5touring: Eens maar zou wel eens kunnen gebeuren als uitzondering en je weet de customer service hier die leggen ze zo recht voor je no problemo.
die rijdt al belabbert, en dan nog meer peekaas, komt niet goed kun je beter voor de gt350 gaan
@gove:
Wat vind je dan zo belabberd aan de nieuwe GT? Ik heb er 1000den kms mee ge off-road. Op bergpasjes, snelwegen en steden mee gereden en vond hem vrij goed baanhouden. De magnetic ride weet de auto goed stabiel te houden en ik ben nooit de controle over het stuur nog maar licht verloren. Vergeleken met een BMW 4serie voelt hij iets zwaarder aan op de voorwielen met het verschil dat hij op elk vlak goedkoper is en dat je het bij de Mustang direct voelt dat hij front heavy is vind ik niet zo erg. Je voelt direct waar je van moet opletten. Bij BMW steken ze dit weg en denk je dat hij zal blijven grip hebben tot wanneer hij wat niet meer heeft en je uit de bocht vliegt.
Dat is geen geld. Alleen dan moet je de rest allemaal nog aanpakken.
Geweldig dat zoiets gewoon kan. Maar hadden we niet ditzelfde verhaal hier een maand of twee geleden, of was dat een ander merk?
Jammer dat dit topic naar de politieke kant is getrokken.
Ik had liever meer inhoudelijke reacties op deze Mustang gezien zoals : ” Murica F*CK Yeah.
Maar blijft wel amazing voor dat geld zoveel pk’s met volle garantie, overal op een paar uurtjes rijden wel een track of dragstrip … sorry voor de haters maar de USA HET beste mooiste autoland ter wereld voor de liefhebber.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).