Allereerste opgedirkte Cayenne Coupe is alweer een feit

Auteur: , 17 Reacties

Althans, bijna.

Allereerste opgedirkte Cayenne Coupe is alweer een feit

Bij het Russische TopCar zitten ze klaarblijkelijk niet stil. In de afgelopen weken heeft het bedrijf ons een smerige G63 AMG en een Pagani voorgeschoteld en deze week gaat het verder met zijn interpretatie op de Cayenne Coupe. De Cayenne met de aflopende daklijn is nog geen maand geleden tot ons gekomen, TopCar heeft hem alvast digitaal bij de lurven gegrepen.

Hoewel TopCar vooralsnog niet alle zijden van de opgewaardeerde Cayenne Coupe met zijn volgers durft te delen, krijgen we tamelijk veel informatie vanuit deze ene hoek. TopCar lijkt zich met name met het plaatwerk te bemoeien, want de beide bumpers en zijschorten zijn aanzienlijk dikker dan Porsche ze maakt. Het daadwerkelijke resultaat zal, zeker in deze oranje kleur, een lust voor het oog zijn. There, I said it.

Voor wat betreft de techniek is er momenteel nog niets bekendgemaakt door de Russen. Hoewel zij geregeld smakelijke motorische upgrades geven aan hun bolides, is TopCar voornamelijk een tuner die zich bezighoudt met het exterieur van een auto. Besluiten zij wel de krachtbron onder handen te nemen, dan zijn we vooral benieuwd wat zij met de Turbo van plan zijn. Dit model krijgt standaard 550 pk uit een vierliter V8 met twee turbo’s, dus het potentieel is er absoluut.

Allereerste opgedirkte Cayenne Coupe is alweer een feit17 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Een Cayenne met Focus RS bodykit. Ziet er niet verkeerd uit.
Nou, dit ziet er beter uit dan het origineel! Ik zeg doen
Dit zijn nog maar de schetsen dus niet het eidresultaat.
@adamdaga: direct deze schetsen in de fik steken en noooooit meer maken dan!
@rhellema: ik vind ze niet mis, voor Nederland misschien too much. Als jij liever een grijze cayenne diesel rijdt is dat jouw keuze😘 maar die mogen van mij ook in de fik
@adamdaga: oh ik vind de “coupé” echt wel een gave bak, maar met al die Tupperware rondom vind ik het zelf helemaal niets. En kleur moet gewoon op een auto, grijs is voor mietjes.
@rhellema: Ik zeg niet da alle Cayenne’s nu met een Topcar kit moeten rondrijden. Hoewel ze wereldwijd klanten hebben is de grootste publiek in Moskou. En daar zie je Cayenne Turbo, G63, GLE63, X5 M op elke hoek van de straat. En als je dan toch iets exclusiever of meer gepersonaliseerd wil hebben dan vind ik Topcar de beste optie. Tupperware is eerder een bumper dat er origineel op zit, topcar maakt alles van carbon. En ik ben er zeker van dat jouw mening zal veranderen als je zo’n auto in het echt ziet.. kijk bv naar GLE coupe van Topcar.
De oprichter van Topcar heeft in begin 2000 een bodykit besteld maar was niet content met de kwaliteit. En heeft dus beslist om er zelf een te maken. Misschien vallen ze niet in de smaak bij iedereen maar van alle tuners vind ik ze het meest subtiele en smaakvolle. De oprichter verzamelt ook Pagani’s (heeft de oranje Zonda Cinque) en probeert dezelfde kwaliteit te bieden. Allee kits zijn van echte carbon fiber van dezelfde leveranciers als Pagani en Koenigsegg. Auto’s worden eerst 3D gescanned dus alle onderdelen passen perfect zonder aanpassingen.
@adamdaga: ik spaar ook Pagani’s.
Het is zo net een hatchback, maar dan de helft groter.
Waar blijft de opgedirkte Porsche 992..??
Ben ik de enige die hem er, op de 2e foto, heel erg als een jaguar i-pace uit vindt zien?
Ergens past het ook wel weer bij die rare daklijn. Zelf zou ik wanneer ik in de markt zou zijn voor een daily praktische Porsche toch voor een Panamera gaan.
Ik vind dit niks.
Doe maar. In een relatief normale kleur, niet te giftig. Vind ’t een leuke familiewapen!
Mijn zoontje is gek op HotWheels. Dit lijkt op een autootje uit zijn speelgoedbak.
Eigenlijk vind ik m best leuk ☺️

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).