Kulutus! Deze autosleutel kost een half miljoen euro

Auteur: , 30 Reacties

Het moet niet gekker worden.

Kulutus! Deze autosleutel is duurder dan een Rolls-Royce

Ah, de superrijken hebben sindskort weer een nieuw product waarop ze hun fortuin stuk kunnen meppen. Gruwelijk welvarende autoliefhebbers krijgen dankzij het Finse Awain namelijk de mogelijkheid hun doodsaaie OEM-troep bij het schroot te werpen en deze te vervangen door een juweel dat blijkbaar ook dienst doet als sleutel.

De zogenaamde Awain Key, die in drie verschillende varianten gekocht kan worden, is een nieuwe speler op de markt van custom autosleutels. Het bedrijf is opgericht door oud-journalist Jalmari Mattila, die het naar eigen zeggen tijdens rijtesten opviel dat luxe autofabrikanten en supercarmakers weinig oog hebben voor hun autosleutels. Het stelde hem teleur dat het hoogwaardige niveau van dergelijke auto’s niet in ieder detail (lees: de sleutels) terugkeerde. Hierom sloeg Mattila de handen ineen met twee landgenoten, een ontwerper en een horlogemaker, en samen vormden zij Awain.

Hoewel het op zich als een logisch initiatief klinkt om bijzondere auto’s een waardige sleutel mee te geven, is Awain tijdens zijn missie duidelijk ergens van het pad geraakt. Prijzen van zijn producten beginnen namelijk bij 49.000 euro voor de Quantum. Dit model heeft in totaal 354 diamanten. De prijs van de Serenity, die belegd is met liefst 1.250 diamanten, kost tenminste 89.000 euro. De duurste van het stel steekt met kop en schouder boven de rest uit: de Phantom kost exact 500.000 euro en heeft in totaal 34,5 karaat aan diamanten.

Kulutus! Deze autosleutel is duurder dan een Rolls-Royce

Ieder van de sleutels wordt gemaakt in een gelimiteerde oplage. Het kost de vaardige werknemers van Awain, afhankelijk van de wensen van de klant, ongeveer 100 tot 300 uur een exemplaar te voltooien. Dat de klant bij Awain koning is, dat spreekt overigens voor zich. Ieder aspect van de sleutel kan door de klant worden bepaald. Het is de Rolls-Royce onder de sleutels, zo u wilt.

Awain heeft er tenslotte voor gezorgd dat zijn sleutels werken bij de belangrijkste automerken voor hun klanten. Volgens Awain werken de sleutels op auto’s van Aston Martin, Bugatti, Bentley, Lamborghini, Maserati, Maybach, Mercedes-Benz, McLaren, Porsche en Rolls-Royce. Voor wie Koenigsegg in dit rijtje mist: de Zweden hebben hun eigen speciale sleutels.30 reacties

Ik stoor mij ook aan het feit dat bij supercars de sleutel vaak zeer triest is. Bij Ferrari is het zowat het ergste denk ik.
@thestino: En dan staat Ferrari niet eens in het rijtje met merken waar ze sleutels voor leveren. Maserati dan weer wel. Erg raar..
@thestino: mwah, ik vind persoonlijk de sleutels van een aventador triester. Precies hetzelfde als elke Audi. Daarnaast zien die van Mclaren er ook goedkoop uit. Ik snap wel dat hier een markt voor is.
@thestino: laten we vooral niet de Volkswagen Golf sleutel die je bij je Veyron kreeg. En nu als 2e sleutel voor je chiron dienst doet.
@thestino: wel eens de sleutel van het vorige model Ford GT gezien? Is gewoon een Ford Mondeo sleutel
@thestino: ik heb zo een aankoop geannuleerd voor een 812 superfast.. Bij mijn Ford transit kreeg ik een mooiere sleutel. Keuze snel gemaakt.
Ik voel een fallisement aankomen…
@autopetje: heb oom Victor er al op af gestuurd. Die regelt het wel.
@autopetje: ik denk dat het een gouden handeltje is. Genoeg rijken voor wie het niet gek genoeg kan.
Welke debiel koopt een sleutel van 5 ton. Je kan hem niet gebruiken want veelste waardevol en vermoedelijk veelste fragiel. Hoe simpeler de sleutel hoe beter, de oude Ferrari sleutel of de sleutel van een zonda vind ik het mooist. Simpel en doen wat ze moeten doen.
@carfreakjim: de meeste van deze debielen zijn in de olie
Werkt het ook voor Dacia’s?
Over 20 jaar moet je een interne dildo in je hebben als je je supercar wilt starten.
Apart dat een extern bedrijf sleutels voor verschillende merken kan maken. Is dit niet diefstalgevoelig?
@thomcarspotter:

Ze pakken de standaard sleutel, vouwen er een leren zakje omheen. Lijmen er wat diamantjes op…. en klaar!
@thomcarspotter: Ik vermoed dat ze het binnenwerk van de sleutel overzetten in het dure omhulsel
Ideaal voor de Dacia Lodgy van m’n moeder. Ook zo’n lelijke sleutel, dat origineel…
…dont hurt us, just take the car pleassssee… we don’t want your car nor your ugly wife. GIVE ME THE FUCKING KEY!!!
Lekker boeiend hoe een sleutel eruit ziet imo. Gaat toch om de auto.

Lijkt wel op het verhaal met vintage horloges. ‘Nee ik koop geen horloge zonder boekje en doosje. Heb je het doosje om je pols dan?’
@gloudertje: wat een verschrikkelijke vergelijking, bah
Geinig sieraad hoor, maar waar zit het knopje om de auto te openen? Dat is tenslotte het doel van een sleutel….
@dutchdriftking: nee het doel van de sleutel is om deze in een opening van een slot te steken om vervolgens met een draaibeweging het slot te ontgrendelen. Het knopje waar jij het over hebt dat hoort bij een afstandsbediening maar dat volgt in een latere aflevering van Autotechniek voor Dummies. 😉
Alleen mensen die de hele dag zichzelf op de foto zetten met hun Rolex, liefst etende in een dure, maar veelal, totaal geen goede eettent geven hierom. Om dan vervolgens te patsen dat de autosleutels ook (geheel toevallig!) op tafel liggen. Heeft niks met een voorliefde voor auto’s te maken. Puur alleen met patsen. Jammer.
Eigenlijk verdienen mensen die dit kopen een zware lijfstraf.
Niet geschikt voor mensen die altijd hun sleutels kwijt zijn.
Heeft Spyker al aan gedacht, die heeft er tenminste een mooi aluminium ding van gemaakt.
Nederlanders kopen natuurlijk geen sleutel van 5 ton. Die gaan altijd voor de een na goedkoopste. 89k dus. Die van 49k is voor paupers. Daarmee loop je voor lul, die gaat niemand kopen.
Het is een soort van vagina …
Typisch voorbeeld van afnemend grensnut: wat heb je nog te wensen wanneer je al bijna alles hebt?
Vooruit dan maar… Enn hele dure vagina bezet met steentjes …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).