Allereerste Shelby GT500 verkocht voor torenhoog bedrag

Auteur: , 14 Reacties

Het is een fijne auto, maar of hij meer dan een miljoen waard is...

Allereerste Shelby GT500 verkocht voor steenhoog bedrag

In tegenstelling tot de meeste maandagen was deze, de veertiende van januari, er een om met een glimlach op terug te kijken. Toyota trok eindelijk de doeken van de nieuwe Supra, Ford kwam met de 400 pk sterke Explorer ST en samen met tuner Shelby bliezen zij ook nog eens leven in de langverwachte Mustang GT500. Inmiddels is het allereerste exemplaar van deze buitengewoon krachtige auto onder de hamer gegaan, voor een torenhoog bedrag.

Ford en Shelby kondigden deze week aan dat het allereerste productie-exemplaar van de nieuwe GT500 tijdens de Collector Car Auction van Barrett-Jackson in Scotsdale geveild zou worden. Gisteravond was het zover en na een korte biedoorlog werd de krachtbolide afgehamerd op liefst 1,1 miljoen dollar, zonder reserves. De hoogste bieder was absoluut geen onbekende in het circuit. Uitgerekend Craig Jackson, voorzitter en CEO van veilinghuis Barrett-Jackson, dook het diepst in zijn zakken. Laten we zeggen dat het geen verrassing was dat de honcho er met de GT500 vandoor ging.

Allereerste Shelby GT500 verkocht voor steenhoog bedrag

Hoewel het zeker een wedstrijdje verplassen is geweest voor de aanwezige bieders, zit er wel degelijk een zilveren randje aan het verhaal. De 1,1 miljoen dollar zal namelijk niet bijgeschreven worden op de rekening van de Amerikaanse autofabrikant, maar wordt overgemaakt naar diabetesfonds ‘JDRF’. Het goede doel is wereldwijd een van de grootste stichtingen die zich focust op kinderen met diabetes type 1 en zoekt naar een geneesmiddel voor de ziekte. Ford doneert regelmatig aan dit goede doel en heeft door de jaren heen al 70 miljoen dollar geschonken.

VIN-nummer #001 van de nieuwe Ford Mustang Shelby GT500 ziet er op de foto misschien uit als een flitsend oranje apparaat, Craig Jackson zal zijn auto later zelf nog mogen personaliseren. De gelukkige koper krijgt de keuze uit een reeks kleuren en mag uitgebreid in de optielijst duiken.

Overigens is de enige en originele Shelby Mustang GT500 Super Snake deze week ook geveild voor een recordbedrag. Het apparaat werd voor 2,2 miljoen dollar verkocht.14 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Er is ook een Jeep Wrangler verkocht voor een miljoen+ Opbrengst gaat naar de Gary Sinise foundation geloof ik.
Toch mooi! Een goed doel sponsoren en er ook nog een auto aan over houden.
@ikschrijfookoverautos; “de enige en originele GT500 supersnake” is dat in de laatste zin. ;-)
@cossiekiller: helemaal gelijk, check!
Only in America ..
@lincoln: mooi he. Hier betalen we bergen belasting en moeten we maar zien waar Den Haag het aan uitgeeft. In ‘murica doneer je gewoon rechtstreeks wat je kunt missen aan het goede doel wat jij zelf belangrijk vindt. Doen ze eigenlijk best slim daar.
@escort77: dat kan in Nederland ook gewoon.
De auto valt mijn behoorlijk tegen “Exterior wise”.
Vind de gewone GT350 mooier.
Motorische is de GT500 natuurlijk een beul, maar dat kan simpel met de GT350 ook gedaan worden met een Whipple SuperCharger kit. (ook 700 pk)
@hzw:

Kan er ook een iAMGay sticker op plakken ..

Laat die diabetici maar de tyfus krijgen ..
Met gewone achterspoiler ziet het er al een stuk beter uit.
https://www.autoblog.nl/gallery/Ford/Mustang_Shelby_GT500/17-ford-mustang-shelby-gt500.jpg
Hij hoefde iig niet de veilingkosten te betalen :)
VIN-nummer is een beetje dubbelop, maar goed, ik zal hier geen probleem van maken als het nummer bij de APK-keuring goed zichtbaar is en als het geld naar mijn IBAN-nummer wordt overgemaakt.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken heeft Shelby helemaal niets te maken met de GT500, noch met de GT350. 100% ontwikkeld en gebouwd door Ford. De naam Shelby wordt er enkel op geplakt om nostalgische en commerciële redenen.
Als de baas van het veilinghuis de auto koopt, hoeft hij dan geen veilingkosten te betalen?! Kan toch best een flinke duit schelen op 1.1 miljoen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).