Audi krijgt design-les van een man die Horst heet

Auteur: , 27 Reacties

Typisch zo'n naam die je in Nederland niet veel tegenkomt.

Audi SQ5 Lumma CLR 5S '18

Audi’s en design. Het weet de gemoederen in de comments altijd goed bezig te houden. Sommigen verafschuwen de behoudende stijl die het merk met de vier ringen aanhoudt, anderen smullen ervan. Sinds de komst van de ‘Single Frame’-grille in 2004 heeft Audi wat schroom van zich afgeschud. De modellen werden aanzienlijk opvallender. Het nadeel, ze leken en lijken wel erg veel op elkaar. In sommige gevallen is dat goed nieuws (Audi A8 bijvoorbeeld) maar in sommige gevallen wil je gewoon iets meer présence op de inrit.

Audi SQ5 '17

Een goed voorbeeld daarvan is de Audi SQ5 (rijtest). Het is niet moeders mooiste. Het grote probleem is, de nieuwe SQ5 is èn niet echt fraai, maar ook absoluut niet indrukwekkend. Als je een ton stukslaat mag je meer verwachten dan de SQ5 (afbeelding boven) zoals deze standaard de fabriek uitrolt. Eigenlijk zijn er maar twee dingen die je dan kunt doen. Het eerste ding wat je kan doen is wachten op de Audi RS-Q5. Grote kans dat die auto er gaat komen. 2.9 Twin Turbo V6 uit de RS4 erin en klaar is Käse. De auto is nog niet aangekondigd, dus reken er maar niet op dat die auto binnenkort in de showrooms Daytona-grijs staat te wezen. Gelukkig is er een oplossing!

Niemand minder dan Lumma Design heeft eigenlijk best een goed alternatief. Lumma Design werd in 1987 opgericht door Horst Lumma. Normaliter houdt het bedrijf zich bezig met de meest wanstaltige bodykits. Althans, qua uiterlijk. Het is vaak veel te overdreven en kolderiek om echt mooi te noemen. Maar ja, ze doen daar ook marktonderzoek om te weten dat dit ‘design’ in de smaak valt bij het eerste (en het tweede) voetbalelftal van de plaatselijke FC. Kwalitatief zit het echter goed in elkaar. Het bedrijf is al jarenlang gespecialiseerd in het maken van bodykits.

Audi SQ5 Lumma CLR 5S '18

Dus een combinatie van een foute tuner en een zouteloze auto kan alleen maar verkeerd aflopen, toch? Nou, eh, nee! Eigenlijk niet. Om heel eerlijk te zijn had het veel erger gekund. Lumma noemt het eindresultaat CLR 5S en het mag er zijn. De SQ5 werd voorzien van een behoorlijk geslaagde bodykit. De getunede SQ5 is ietsjes breder, maar niet op een komische wijze. Alle chromen onderdelen zijn nu zwart, wat in dit geval niet verkeerd staat.

Audi SQ5 Lumma CLR 5S '18

Het grootste voordeel vinden we aan de achterkant. Lumma heeft namelijk besloten dat de SQ5 gewoon uitlaten nodig heeft, niet wat chromen frutsels die erop moeten lijken. De kleurstelling is gewaagd en moet je smaak zijn (Team Geel!), maar je kan hem vast in Gotlandgroen bestellen. Met cognac-kleurig leer en grijze velgen graag. Over vermogensstijgingen wordt met geen woord gerept door Lumma, maar ABT heeft meer dan 400 trappelende paarden klaarstaan voor de SQ5.27 reacties

Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding, zelfs als die banaan geel is…..
Als ik ooit een ton zou stukslaan op een auto zou ik er ten eerste voor zorgen dat ik niet direct naar een tuningboer moet om hem mooier te maken..
@flatsix010: je kan het ook gewoon leuk vinden om jezelf te onderscheiden van de rest?
@kareljansen: Als je je wil onderscheiden van de rest, dan zou ik de Audi-dealer links laten liggen.
@berlinetta: hahaha! Eens!
@berlinetta: want? Je ziet veel meer q5’s dan de glc of x3? Altijd populair hier om audi te bashen, maar in deze klasse ben je volgens mij echt geen meeloper als je voor de q5 gaat.
@kareljansen: Als je je wil onderscheiden, dan moet je geen auto kopen van een merk die jaarlijks miljoenen auto’s verkopen. Of dat nu Audi, BMW of Mercedes is. Dat bedoel ik ermee te zeggen.
@kareljansen: volgens mij spreek je jezelf tegen, toch?
@kareljansen: Een audi EN een SUV. Maak het me niet te gek he! Van beide zie je inderdaad bijna nooit iets langs rollen.
@flatsix010: en ten tweede??
Die diffuser, zorgt die voor meer grip als je vaststaat in een enkeldiepe plas?
AMG Q73RS
Ja, op een rendering zien de bodykits er altijd strak uit, maar ik geef pas mijn finale oordeel als ze een foto tonen met het echte eindresultaat.
Er is hier al eens een widebody van abt langs gekomen die er naar mijn idee nog wat beter uitzag.
In ieder geval ziet ie er op een iPhone helemaal beroerd uit met die in elkaar gedrukte foto’s….
Als die kleur er zo in ‘t echt ook uit zou zien, zou ik hem zeker overwegen. De voorbumper en achterbumper mogen van mij wat minder groot/hoekiger/lomp. De side-view daarentegen word ik wel warm van. (Of is het gewoon de zon die ik voel…)
A horse and a chicken were best friends. One day the horse fell into a hole. The chicked called a farmer who used his Audi SQ5 Quattro to pull the horse. The horse was very happy and thought he would return the favour one day.

Then one day the chicken fell into a hole. The horse lowered his penis and pulled the chicken out. The chicken was damn impressed

Moral of the story
If you have a horse dick, you dont need an Audi SQ5 to pick up chicks
@duckmefaddy: the chicken was killed when the horse-dick penetrated. Then the chicken was brought to the local poulier by the Audi to prepare it for dinner. So you need an Audi if you want to eat.
@fiero: you can go eat a horse dick
@duckmefaddy: no I will eat some part of a cow now. In dutch it is called ‘biefsteek’
@duckmefaddy: Wat moet een paard nou met een SQ5?!
Ik dacht dat het een A1 was op het plaatje van opzij.
Ik had een klasgenoot genaamd Horst. Het komt nu allemaal wel heel dichtbij.

Ik vind het wel een geslaagde uitvoering. Zeker zo in dit geel.
Ik moest gelijk aan Horst Tappert denken. Met z’n mooie bril en regenjas. Held.
De kleur is niet mijn ding, maar verder ziet deze er goed uit zeg!
En inderdaad triest dat je een berg geld uitgeeft voor een nieuwe SQ5 en dan nog naar Lumma moet brengen zodat hij er goed uitziet.
Ik heb me vanochtend nog verbaasd over de uitlaten van dit model. Er reed er een voor me in het blauw, zeker geen onaardig model, maar 4 verchroomde stukken die met zwart plastic zijn afgedicht, dat kan echt niet. Zeker niet voor die prijs, op een model waarop het door de hoogte werkelijk iedereen opvalt.
Ik ga dan toch voor de stijlvollere ABT widebody geloof ik.. :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).