Autoverkoop Nederland: bood april soelaas?

Auteur: , 41 Reacties

Het eerste kwartaal was voor de Nederlandse autobranche als, pardon my French, ronduit 'k*t met peren' te bestempelen. Zojuist rolden de verkoopcijfers van april binnen, die het jaargemiddelde zowaar een beetje optrokken.

Onbedreigd op #1: de Megane (Estate)

En nou niet allemaal tegelijk gaan juichen, want met dik 30.000 nieuwverkopen was er nog steeds een maandelijkse daling van 25,6 procent te betreuren. Over Q1 zaten we op -30%, dus wat dat betreft ging het niet slechter.

Europees blijven we echter ronduit waardeloos presteren. In Frankrijk bijvoorbeeld toonde april een daling van ‘slechts’ 5,2 procent.

In het lijstje van verkooptoppers vinden we geen verrassingen: de Renault Megane, Volkswagen Up, Ford Focus, Volkswagen Golf en Peugeot 208 bepalen de top 5, aldus branchevereniging BOVAG. Op een derde van het lopende jaar zijn er nu 146.063 auto’s (-29,6%) op kenteken gezet. Gaan we die 410.000 stuks nog halen?41 reacties

allemaal 3 cillinder meuk. Nog even en mijn 2.0 TDI is king of the road.
@Laue: laat ik nou net 2 weken geleden ook zo’n 2.0TDI hebben gekocht, in een Ibiza :P
met dank aan Mark Rutte’s advies de crisis proberen om zeep te helpen.
onlyjealouspeoplehatevag
@Laue: Als je ‘m laat chiptunen door een goeie VAG tuner, ben je nu al ‘King of the road’ , ik spreek uit ervaring ;)
208 in de top 5!? Zie dat ding amper rijden (en gelukkig maar).
@ThomasBol:
Dan moet je toch eens vaker naar buiten.
Want op GT3 zitten geen 208-jes.
@Hubert: wat bedoel je met GT3?
@ThomasBol: het spel GT3
@ThomasBol: Gran Turismo 3 (Playstation)
Hoeveel procent zou contact betaald zijn IPV privé leasen?
@workhardplayhard:

Contact betaald? Is dat net zoiets als gespreid betalen?
@jack_abarth: ik bedoel gewoon direct betaald ipv in termijnen, spelfout van mij.
@workhardplayhard: Hey, een goed verstaander heeft maar een half woord nodig. Voor typefoutjes hoef je je niet te excuseren….
@workhardplayhard: En dat is interessant omdat? Heb jij je huis contant betaald?
@erce: Heb jij je koffiezetapparaat niet eens geleast? Tsss..
@kaasboerin: ze zijn er…die een Porsche koffiemachine leasen…toch ? ^^
@Megakix:
Die heb ik gewoon gekregen, cadeautje dus….
@jrk68: Ik heb m’n biertender meegefinancieerd in de hypotheek … en gewoon een 25% auto geleased; als ik toch de portemonnee moet trekken om me blauw te betalen,dan liever voor een leuke auto, dan minder voor een auto die geen rijplezier geeft.
@erce wou het wel weten omdat mensen steeds vaker iets kopen wat ze eigenlijk niet kunnen betalen, en ik heb nog geen huis.
@workhardplayhard: Antwoord op je vraag: meer dan 80% van het NL wagenpark is op een of andere reden gefinancierd
@Svenska_Aeroplan_AB: zijn er mensen die occasions financieren dan?
@_Eend_: die zijn er genoeg
Top 5: Allemaal leasesletten.
Zie de laatste tijd alleen maar van die Renault Megane Breaks rondrijden. Leasebak voor de faalhaas met kroost:-) PAUPERS!
@tweetyv6: dief van je eigen portemonnee als je nu voor een 25%er gaat betalen. Ik ken zat lui die zakelijk en privé een Prius rijden maar voor het geld wat er bespaard wordt een mooie 540i e39 of m3 e46 rijden.
@ThomasBol: Ik ben daar 1 van, maar zoveel zijn het er ook weer niet…
@mcshine: een dief van je eigen portemonnee? ;-)
@ThomasBol: LOL Die met een Polo TSI en een E46 cabrio als funauto..;)
@tweetyv6: de meeste mensen interesseert het geen zak wat voor auto ze rijden. Als ie maar het maar doet en goedkoop is.
@ferrari94tr: dat roepen ze allemaal…eenmaal zittend in een triest Megane…
@tweetyv6: Beetje jammer zo’n opmerking. Zakelijk rijd ik namelijk ook een Renault Megane Estate maar prive heb ik een Alfa 147 voor de deur staan. Ben ik dan pauper omdat ik wel op mijn geld let in deze tijd van crisis en liever voor 14% bijtelling ga? Als ik toch niet mijn favo auto (een Alfa) mag kiezen van mijn baas.. dan maar zo goedkoop en praktisch mogelijk.
@tweetyv6: Je moet het woord ‘pauper’ eens opzoeken… Lijkt me niet iemand die uberhaubt een leasebak rijdt….
Helaas beperkt de misere zich niet tot de autobusiness. Ik heb als detaillist vorige maand mijn BTW over het 1e kwartaal afgedragen en dat bleek minder dan de helft te zijn van vorig jaar. En dat is vrijwel allemaal derving in de hoog BTW hoek. Rutte heeft zich rijk gerekend met de BTW verhoging en andere lastenverzwaringen, maar krijgt nu de rekening voor zijn wanbeleid gepresenteerd.
@midasracer: Juist. Ik heb mijn uitgaven teruggebracht tot energiekosten, huur en etensinkopen. Daardoor kan ik mijn parkeervergunning betalen (komende vijf jaar +10%+inflatiecorrectie), mijn huur (+4,5%), mijn eigen risico ziektekostenverzekering die ik altijd volmaak (+200 euro), verlaging kinderopvangtoeslag en zorgtoeslag (-600 euro) en een beetje de derving inkomsten als zzp’er (-50%).
@dafmaf: Ja als ZZP-er ben je helemaal de pisang. Ik ken jongens die ineens 90% minder te besteden hebben. Dan ben je snel door je geld heen. Sterkte.
@midasracer: heeft dat met hoge voorraden te maken, of met een lagere omzet ? Wat voor soort detailhandel run jij dan ?
@Megakix: Ik heb een koffie/theewinkel met mijn vrouw. De omzet is niet eens zoveel lager, koffie, thee, chocola e.d. groeit door en is 6% btw. Bij mij zit de derving in de espressomachines. Er zit weinig marge op witgoed, dus ik lig er niet wakker van. Maar Rutte wel want die ving per verkochte machine al snel 200 tot 400 euro btw en nu even niet. Een paar jaar geleden deed ik er 1 a 2 per week, nu 1 per maand.
Jaar zal hiermee uitkomen op 330.000 stuks ..(?). Dieptriest dat wij als lid van de EU (zegmaar) de rijkste ‘staat’ hebben, maar de armste inwoners. Uiteraard is die uitkomst logisch; belasting betalen tot op het bot, zodat de ‘staat’ niet erg arm is. Maar helaas kijkt Brussel alleen naar ‘de staat’ en kunnen wij lappen tot we een ons wegen. En dat ‘ons’ laat niet lang meer op zich wachten.
ford fiesta?
@midasracer…ja..ken het verhaal. Heb ook een espressobar (waar we ook machines en koffie verkopen, zeg maar eerder verkochten) ..maarja wees blij dat je omzet t zelfde is en je Minder! Belasting hoeft te betalen!
@sir_smokalot: ok, de top 5 is leuk, maar wat staat er nog meer in de lijst? Linkje iemand?
Hoe kan dat nou? Ik heb de afgelopen maanden 1 auto gekocht (Toyota Prius Plugin) en 1 georderd (Mitsubishi Outlander Phev)!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).