Beleef een ruige vakantie met de Peugeot Boxer 4×4

Auteur: , 13 Reacties

Avontuur vind je wel met deze camper.

Peugeot heeft de smaak flink te pakken als het gaat om het maken van bijzondere campers. Na verleden jaar de Rifter een flinke metamorfose te hebben gegeven, keert het merk nu terug met een op eenzelfde wijze aangepaste Boxer. Met het zogenaamde 4×4 Concept wat er allemaal wel niet met de Boxer gedaan kan worden, mits hij over de juiste middelen beschikt.

Als we kijken naar de Boxer 4×4 Concept, dan zien we een auto die klaar is voor het avontuur. De opvolger van de Rifter 4×4 Concept staat hoger op zijn poten en is zodoende beter in staat onverhard terrein te trotseren. Banden die speciaal zijn ontwikkeld voor off-road rijden zijn onder de Boxer geplaatst, eveneens om de auto te helpen naast de gebaande paden.

Peugeot heeft dit studiemodel van de Boxer, die inmiddels alweer bijna driekwart miljoen keer over de toonbank is gegaan, daarnaast voorzien van vierwielaandrijving. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming, kan de kano van het dak worden gehaald of de elektrische mountainbike, een eM02 FS Powertube van Peugeot, worden gepakt.

Binnenin de Peugeot Boxer (kijk hier om meer over dit model te ontdekken) is er betrekkelijk weinig veranderd. Technisch gezien kunnen in de 4×4 Concept van de Boxer drie personen comfortabel reizen en leven. De camper maakt dit weekend zijn debuut op een beurs in Le Bourget. Het lijkt er niet op dat het apparaat in productie zal worden genomen.13 reacties

‘ruige vakante’. Klinkt als iets voor Geer en Goor o.i.d.
Mooi bootje.
Na het peddelen je kano weer perfect uitlijnen met je camper?
@deeberton: Wordt automatisch gedaan. Aanhaken aan dat sleepoogie van de boot en een kwestie van een knop indrukken.
Toch denk ik dat dit concept het nog wel goed kan doen als het in productie wordt genomen.
Afgelopen vakantie in Noorwegen was zo wat in iedere straat een VW California 4motion te vinden. Er is dus, in tegenstelling tot wat ik verwachtte, wel een markt voor.
Vet ding. Maar een auto zonder boxermotor Boxer noemen schuurt als het krassen van nagels over een schoolbord.
Peugeot kan dit ding goed verkopen in de States en Canada. Daar zijn de B-size Motorhomes enorm populair. Je ziet vooral de Sprinter 4×4 hier veel, fuel efficient and light weight…. Helemaal goed
Die dingen zijn als FWD al stervensduur. Ben benieuwd. Het is wel duidelijk dat de centen tegenwoordig bij de senioren zitten.

Dan rijdt zo’n ding een paar weken/maanden per jaar en de rest van het jaar staan ze ongebruikt stil. En dat alleen maar omdat men allergisch is om een camper te delen…
@tstile: Er zijn nogal wat senioren die een heel leven gewerkt hebben en niet alles over de balk gesmeten hebben. Doen ze nu geinige dingetjes mee.
Op dit moment in West USA. Waar de Jeep Wranglers net zo gewoon zijn als de Aygo in NL. En vele Wranglers met kano’s op het dak…. Hangend achter een Mega-trailer. Dat het in ons land niet past, oké… Maar NL doet er niet toe in de wereld.
@anders: Ja ok, maar camperen in Amerika en Canada gaat ook wel iets anders: Elke RV is uitgerust met alle primaire zaken. En veel mensen camperen in de bush; ‘Off Grid’. Dus dan moet je ook alles bij je hebben. En het is inderdaat waar de de gemiddelde caravan of 5th wheel al snel een 25+ foot is…. (8 meter)
@slowland: helemaal met je eens hoor, dat was ook eigenlijk mijn punt. Vele reacties hier zijn vanuit een Nederlands oogpunt. Maar ik bedoelde te zeggen dat het leven/kamperen in veel grotere gedeelten vd wereld er heel anders aan toe gaat. Nederland is niets tov de rest vd wereld. Dat lijkt men hier te vergeten.
@slowland: oh en nog iets. Dit allemaal typ ik vanuit een gehuurde 25feet camper. ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).