Bentley komt met optie die alle auto’s moeten hebben

Auteur: , 40 Reacties

Jazeker, ook jij wilt dit op jouw auto.

Het is eigenlijk te vreemd voor woorden dat we nú pas een bericht binnenkrijgen. We leven in 2018 dus doen we alles online. Denk aan het kijken van een Formule 1 race, het lezen van een rijtest met de nieuwe Audi Q8 of het luisteren naar muziek. Alle smartphones, tablets, laptops en andere devices zijn erop ingesteld om verbonden te worden met het wereldwijde web. Sterker nog, vaak functioneren die apparaten nauwelijks als je het internet afsluit.

Daarom is het des te opmerkelijker dat de auto-industrie er een beetje achteraan lijkt te hobbelen. Een beetje navigatiesysteem heeft na een paar maanden al moeite om de nieuwste smartphone te verslaan qua graphics, snelheid en gebruiksvriendelijkheid. Of denk aan de DAB-radio, die je er constant aan herinnert dat je verbinding niet optimaal is door te haperen.

Gelukkig gaat Bentley wel met de tijd mee en komen ze met de oplossing. Zeker in hun auto’s, waar mensen nog weleens in gereden worden, hebben ze er mee te maken: apparaten die internet nodig hebben. Bentley noemt het zelf ‘Advanced Connectivity’. Maar de meeste mensen noemen het: verdomd snel internet. Ja, er zijn meerdere auto’s met een ingebouwde Wifi hotspot, maar die zijn vaak nog erg traag, zeker als je er meerdere devices aan gaat koppelen. In samenwerking met Viasat hebben ze in dit geval een Mulsanne voorzien van een waanzinnig snelle internetverbinding.

Ze hebben lekker hoge eisen gesteld. Dat meerdere mensen aan boord muziek en films streamen, bestanden downloaden én er nog gewerkt moet kunnen worden. Niet alleen stilstaand, maar tot snelheden van 110 mijl per uur. Al deze apparaten functioneren zonder hapering. Bentley Advanced Connectivity is leverbaar vanaf 2019 op de Bentayga, Continental GT, Flying Spur en Mulsanne.40 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ja dus met 5 losse sims haal je dit tegenwoordig toch ook? Er zijn maar weinig devices in een auto die meer data wegtrekken dan je over 4/5G weg kan trekken. Ik zie de toegevoegde waarde niet tov een hotspot met je iphone.
@airc: Ik zie wel de toegevoegde waarde. Een Iphone gaat extra stroom vreten als hotspot en je moet die hotspot zelf eerst aanzetten. En je moet de smartphone opladen. Dat zijn allemaal stappen die je niet meer hoeft te doen als het ingebouwd zit. En in zo’n auto draait alles juist om gemak. Dus de optie past prima bij de auto.
@dare2think: Dat snap ik, maar wat ik probeer te zeggen is dat er gewoon een aantal sim modules opgenomen kunnen worden die samen een hotspot vormen. Dan hoef je echt geen satellietverbinding voor te hebben. Het iPhone voorbeeld was slecht ter indicatie dat die techniek dat al lang aan kan.
@dare2think: kweenie, maar mijn vorige auto en Iphone waren zulke goede vriendjes dat de een de ander zomaar oplaadt (zonder draadje) en de ander de een zomaar verbindt met het www. Die hotspot staat altijd aan en anders blaf je tegen Siri dattie ‘m als de sodemieter aanzet. Maar goed, dat was dan wel in een Skoda, dat is sowieso superieur materieel…
@geenidee1975: Komt uit hetzelfde huis.
@geenidee1975: Hé, wat vreemd dat Bentley niet even meldt dat ze Skoda-tech gaan gebruiken…
@airc: behalve in de meeste delen van Nederland, heb je in de rest van de wereld niet overal 4G-dekking soms niet eens 3G of 2G, maar (poolstreken uitgezonderd) wel overal satellietverbinding. Overigens is internet over satelliet echt fucking duur, maar als RR-eigenaar zul je daar niet van wakker liggen.
@henk_he: B. Niet RR…
Nu op een Bentley, over 2 jaar de nieuwe standaard op iedere auto.
Hebben niet best wel veel auto’s al internet?
@autowilly: tekst gelezen?
@isn1981: Nouuu, die ene zin niet dus…
kortom, een simkaart en 4G+, niet bijzonder, wel fijn. En raar dat dit er niet gewoon als standaard in zat.
Wel grappig, die B op die koptelefoon, doet me denken aan Beats by Dr Dre
@IJsblok: Beats by Bentley
Dat wil ik inderdaad ook! Dan kan ik veel meer en sneller appen achter het stuur! Veiliger voor iedereen wohoooo!!
Bentley Advanced Connectivity is leverbaar vanaf 2019 op de Bentayga, Continental GT, Flying Spur en Mulsanne… (de zin loopt nog door) … en in 2020 in de X7 en 7-serie.

Ze hoeven niet eens de letter van de afkorting te veranderen.
@dare2think: ik denk dat je vag bedoeld. Rolls is van BMW
Ik vraag mij af hoeveel toegevoegde waarde dit daadwerkelijk heeft. Mobiel internet kost niets tegenwoordig en in iedere fatsoenlijke telefoon, tablet en laptop kan tegenwoordig zo’n simkaart, ook de snelheden zijn uitstekend tegenwoordig. Als betrouwbaar bereik een probleem is lijkt mij een signaalversterker een veel nuttigere optie.
@robert110: randstad wel. Bovenin friesland en Groningen en sws de grensgebieden is het soms gewoon waardeloos…
@peug206: En dan kan deze advanced wifi dan ineens wel snel internet leveren?
@crepito: nee?
@peug206: Twee jaar geleden was het nog anders maar tegenwoordig heb ik ook op het platteland boven dokkum en helemaal langs de kust tot en met Delfzijl 4g. Vaak is het door de lucht gewoon sneller en betrouwbaarder dan de wifi thuis bij vrienden en familie die ik in die hoek heb wonen.
@lekbak: kpn heeft redelijke dekking inderdaad. T mobile blijft een ramp…
@peug206: Ik zit bij Tele2. Is tegenwoordig erg goed met 4g.
@lekbak: ik had t-mobile. Was een ramp zodra we bij familie kwamen. Kpn heeft overal netjes 4g tot nu toe.
Zit al in mijn Opeltje uit 2016… geen idee of het werkt overigens: in tegenstelling tot wat het artikel suggereert heb ik er nog nooit de behoefte aan gehad en moet ik het nog activeren :-).
Meen ergens gelezen te hebben dat Bentley deze optie vroeger niet eens nodig vond. Mensen die zich laten chaufferen in een Mulsanne zijn niet zo happig op computers. Ze bellen voornamelijk, hebben mensen in dienst voor administratief werk.
@galverink: … en nu zijn ze erachter gekomen dat die rappers graag naar porno kijken…
Bentley had imho deze optie allang moeten hebben. Ze zijn top of the range toch?
Van de andere kant: alle kids op de achterbank Enzo Knol e.a. aan het streamen geeft weer zo’n herrie. Past weer niet bij de serene rust die je in een Bentley verwacht.

Heeft de S-klasse deze optie niet?
“Koos, we zagen net een bestuurder die bezig was met zijn autoradio. Het is toch levensgevaarlijk dat mensen met hun radio spelen terwijl ze aan het rijden zijn?”

“De wetgever moet kijken naar de mogelijkheden dit te verbieden, zodat mensen zich alleen bezig houden met het verkeer en niet met andere onnodige dingen.”

(Standaard vraag en antwoord in elke aflevering van wegmisbruikers)
Ben ik nou gek, of snappen de rest van de reaguurders het niet.
De connectie is mbv Viasat. Dat is sataliet internet.
Nederland is zo plat als een dubbeltje; dat maakt het wat makkelijker om in noordoost Friesland en in hartje Flevoland ook 4g te hebben.
In andere landen, met heuvels en gebieden waar niet zoveel mensen wonen, heb je nog wel eens gebieden waar geen 4g is (Zwitserland heb je erg leuke afgelegen bergweggetjes bijvoorbeeld, zelfs leuk met je Conti V8-speed).
Met je Bentley heb je dat probleem dus niet: want sataliet internet.
@gregorius: Zelfs op het midden van het ijsselmeer heb je razendsnel 4g internet. Geen verbinding, wat bedoel je daar nou precies mee dan?
@lekbak: de meeste Bentley gebruikers wonen niet in Nederland.
@gregorius: Nou vriend je ben misschien niet gek maar de rest van de pieps hier zijn ook niet dom. Als dit satnet is dan is dat idd dikke nieuwsflash maar waarom staat dat dan niet in de tori van ome willeme???
En als dit echt via de satteliet is doet ie dan ook satteliet voor €273 per MB als je midden door de 4G randstad cruist? Deze tori is afgekeurd.
@e36thuglife: “In samenwerking met Viasat…”

Lijkt me duidelijk genoeg toch… ?
Mijn auto is om in te rijden, op internet zitten doe je maar ergens anders. En wat mij betreft verbieden ze elke vorm van internet rond de voorstoelen van een auto. Ben je belangrijk en denk je te moeten werken in de auto ga je maar achterin zitten, zoals bij deze Bentley.

Ik vind het dan ook onbegrijpelijk dat autofabrikanten het gewoon inbouwen. Het is niet de vraag of het levens kost, maar hoeveel. En dat in en auto die voor duizenden en duizenden euro’s aan veiligheidsmeuk aan boord heeft om elk mogelijke risico te verminderen. Ik vind het één van de meest onbegrijpelijke dingen van deze tijd.
Zeker een nuttige optie! In Nederland heb je overal wel goed internet via 4g, maar dat is in andere landen absoluut niet het geval en mag je blij zijn als je überhaupt al mobiele verbinding hebt. Ik luister bijvoorbeeld graag via tunenin naar de Nederlandse radio in het buitenland maar in veel gebieden kan dat helemaal niet vanwege de lage stabiliteit of totale afwezigheid van fatsoenlijk bereik.
En in een jaar heb je er een Bentayga (wat een ongeloofelijke stomme naam is dat toch) qua kosten doorheen geïnternet, want gratis zal Viasat dat niet aanbieden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).