BMW X7 pickup is géén 1 April-grap

Auteur: , 31 Reacties

Het is immers 5 juli.

Het was een van de meest geslaagde 1 april-grappen, namelijk die van BMW M3 pickup. Op basis van de M3 E93 (de cabriolet), bouwde BMW namelijk een versie met open laadbak. Men ging er mee testen op de Nürburgring Nordschleife in camouflage. Op 1 april werden de foto’s onthuld. Zoals wel vaker met een geslaagde 1 april-grap was er veel zorg aan besteed. Het waren ook geen flauwe renders, het ging écht om een M3 Pickup.

Nu komt BMW wéér met een pickup op basis van een bestaande personenauto. Ditmaal gebaseerd op de grootste SUV van het merk uit München: de gigantische, enorme en kolossale X7. In motorisch opzicht is het niet de meest spannende variant. Achter de enorme ‘nieren’ gaat namelijk de 3.0 zes-in-lijn met turbo schuil, goed voor 340 pk en 500 Nm. De donker paars-blauwe kleur is erg fraai, maar niet het meest opvallende aspect.

BMW X7 Pick-up - F 850 GS '19

Dat is natuurlijk de achterkant. Deze X7 heeft namelijk een enorme laadbak achter de achterbank. Het is nu strikt een vijfzitter geworden. Dankzij slim gebruik van CFRP (met kunststof versterkt koolstofvezel) is deze X7 pickup maar liefst 200 kilogram lichter dan eens standaard exemplaar.

BMW X7 Pick-up - F 850 GS '19

Uiteraard gaat deze BMW X7 pickup niet in productie. Het is een samenwerkingsproject van stagiairs van diverse BMW-afdelingen, zowel de automobiel-sector als die van BMW Motorrad. Achterop de deze X7 treffen we dan ook een F850 GS motorfiets van BMW aan. Deze combinatie van BMW voertuigen is een promotionele stunt om de BMW Motorrad-dagen luister bij te zetten.31 reacties

Nu nog verlengen zodat we proporties wat kloppen en (das is eigenlijk de echte reden) dat er met de klep dicht een R1250GS op past.
Dán vindt ik het interssant.
@tjorque: zeker met gs moet tie iets lengte hebben
Ik kruip weer terug mijn bed in, en doe alsof ik dit nooit heb gezien.
@denniss00: wellicht de gezondste optie… zet wel even een emmer naast je bed en zakdoekjes voor de huilbuien.
Wel respect voor het talent dat deze stagairs hebben. Je moet toch wel heel wat in huis hebben om er zo’n gedrocht van te maken.
@pielemuis: je overdrijft. Ze mochten namelijk beginnen met iets dat al vrij vreselijk van zichzelf is. Dan hoef je niet zoveel te verneuken om tot dit resultaat te komen. Met een slijptol en wat ducttape kom je al een heel eind.
@ghengiskhan: de normale is best kek.
@pielemuis: wij verschillen van mening.
@ghengiskhan: Nou, de achterkant is helemaal opnieuw ‘ontwikkeld’, en dat hebben ze echt fcuked up gedaan!!
@pielemuis: ik weet niet of je het de stagiairs volledig kan aanrekenen, wie heeft die lui in godsnaam begeleid? Als deze stage begeleider zegt: wat mij betreft hebben ze hun stage met een voldoende volbracht, wat moet je dan vanuit het betreffende onderwijs orgaan wel niet denken? Dat je in bananensplit zit?
Dat iemand dit goedkeurt bij BMW. Hebben ze daar geen approval proces?? Als de kleuter van een of andere fabrieksarbeider iets op papier heeft gekrast worden de productielijnrobots al voorbereid zo lijkt ‘t! 🙁
Voor de luxe veehouder altijd makkelijk. Komt de naam dan toch goed van pas, Boeren Mest Wagen..
Achterlichten van de cullinan erop geplakt, die waren nog over vanwege tegenvallende verkopen?
@weetikveel: vind ‘t ook net een Rolls met die afzichtelijke grill.
kijk dit kan op zich wel handel zijn, op dit moment zijn er niet echt premium pick ups, als ze de bak iets verlengen denk ik dat je er in de us of a wel een aardig aantal van kan verpatsen
Kleine noot bij het artikel : CFRP (carbon fibre reinforced plastic) is plastic versterkt met carbon fiber, niet andersom. OT: ik vind m zo eigenlijk minder lelijk dan als SUV. Als t een apart chassis zou hebben, zou ie in the USofA best als premium luxury truck verkocht kunnen worden. Maar hier gelukkig niet :)
Grappig die rolls royce lichten achter….
Lelijkerd
Echt joh die fotos laatst van die oude beemers, dan is alles war ze nu maken een verschrikking.
Mooie bmw! Die met 2 wielen bedoel ik dan…
Welke idioot heft dit tijdens een nachtmerrie getekend? En dacht vervolgens dat het een goed idea zou zijn town ie wakkerwerd?
Ze hebben goed naar Ssangyong gekeken.

https://www.ssangyong.be/nl/modellen
Enorme overhang achter maar de bromfiets past er nog niet echt in.
Helaas jammer, ziet er erg gekunsteld uit! Meer een uit de hand gelopen hobbyproject van een of andere foute tuner. Zie hier echt het nut of toegevoegde waarde niet van…. Doe mij maar een dikke US pick-up naast een normale X7 (of X5)
Mooi detail ook die achterlichten van de Rolls-Royce Cullinan!
Het kon dus toch nog lelijker
Ik vindt de achterkant wel wat weghebben van de cullinan
Krijg spontane buikpijn. Diarree gevoel vreselijk
Wacht maar, komt er nog wel eens. Iemand moet toch die Premium Nissan Navara beconcurreren…
Gelijk op de (Amerikaanse) markt brengen.
Vet van die Cullian achterlichten op een X7😋🤭

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).