Boomknuffelende regisseur ontneemt James Bond zijn V8

Auteur: , 40 Reacties

Zeg, dat gaat zomaar niet!

Boomknuffelende regisseur ontneemt James Bond zijn V8

Sinds mensenheugenis rijdt de meest vrouwonvriendelijke spion op aarde, James Bond, in de meest spectaculaire auto’s. In de laatste film van de franchise verscheen de fictieve agent in een Aston Martin DB10 en een klassieke DB5 op het witte doek. Spectre was in 2015 in de bioscoop te zien. Sindsdien zijn er in de (auto)wereld echter een aantal dingen veranderd.

Precies, tegenwoordig staat de druk er flink op om alles ‘groener‘ te maken. De milieulobby heeft duidelijk overal zijn afgevaardigen zitten, want ook James Bond schijnt er aan te moeten geloven. Volgens een artikel dat verschenen is in kwaliteitskrant The Sun heeft de regisseur van de volgende James Bond-film besloten dat de geheim agent in een volledig elektrische auto moet rijden. In een poging de filmreeks ‘eco-friendly’ te maken, zal acteur Daniel Craig in een gelimiteerde, elektrische Aston Martin plaats moeten nemen. Volgens bronnen van de krant gaat het om de Rapide E, de eerste EV van het Britse automerk.

Boomknuffelende regisseur ontneemt James Bond zijn V8

Over de auto vertelt de insider het volgende:

“It’s going to be the centre of an incredible action sequence in the movie. James Bond is known for driving amazing cars and this one won’t disappoint either. It’s going to have all the high-tech gadgets. To be clear, this is something Cary pushed for and Daniel and the producers are going along with. Everybody is afraid of Bond getting labelled ‘too PC’ but they all felt the time was right to put him in a zero emission vehicle.”

Het idee komt van de nieuwe regisseur Cary Joji Fukunaga, volgens de bron een “bomenknuffelaar”. De filmreeks heeft sinds afgelopen jaar een nieuwe regisseur. De vorige regisseur, Danny Boyle, stopte vorig jaar met zijn rol nadat hij meerdere malen in de clinch was geraakt met Daniel Craig. Volgend jaar april moet de film verschijnen.

Met dank aan @gulli voor de tip!40 reacties

Met Caitlyn Jenner als bondgirl?
@flatsix010: en als bond, scheelt weer een acteur op de loonlijst
En de bad guy mag zeker wel in een brandstofauto rijden… mooi vorm van framing…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Er zal vast een scene komen waarin hij geruisloos iemand met z’n Aston Martin besluipt. Of de belachelijke acceleratie gebruikt.
@fanboy: en de bad guy opvalt door een dikke roetwolk uit zijn uitlaat ofzo. Tsja, de Hollywood-waarheid… zat eraan te komen dit.

Maakt de DB10 wel nóg specialer!!
@ukbob: Hopelijk krijgt hij ook gewoon autopilot, zodat hij tijdens de achtervolging zijn handen vrij heeft om te knallen :P
@fanboy: die grap maakte Weeds al in 2005. Tweeduizendvijf! Dat besluipen dan (in een Prius).

Onder de “motorkap” kunnen ze natuurlijk ook eenvoudig een spectaculair wapen inbouwen.
Ze hadden voor een groen imago ook Vesper Lynd weer terug mogen brengen hoor 😊 (denk daar maar eens over na)
@gulli: Eva Green. Bewijst dat groen lekker is.
@gulli: Ik vind dat nou weer net de minst aantrekkelijke bondgirl van de laatste jaren.
@berlinetta: dat had ik nou met Grace Jones 😉
@berlinetta: Ja, dan was Monica Bellucii nog een stuk aantrekkelijker, ook al was ze 50+
@mvdd: olga kurylenko was anders ook heel fijn! Komt ook voorbij in Hitman, daar ligt ze al twee tipjes van de sluier op(download versie, op Netflix meen ik van niet)
@berlinetta: is behoorlijk eng idd. Misschien juist de bedoeling… Ook hoog tijd om die engerd van een Craig te vervangen.
Met jesse klaver zeker als james bond… wat een aanfluiting zeg dat ze 007 een elektro auto.grven… hoe doen ze de achtervolging? Eerst 2uur lang laden laten zien?
@spykerboy: Psst! Dat is nu net het mooie van films: je kunt alles eruit knippen tot alleen het interessante overblijft. Bovendien zou je een Rapide met V8 kunnen gebruiken, om er vervolgens een electrogeluidje overheen te editen. Denken de kijkers mooi dat ze groen bezig zijn, maar indertussen lachen ze zich de ballen uit de broek.
@gandini: klopt, maar gaat om het idee wat ze schetsen etc
@spykerboy: Nou ben ik geen Bond-kenner, maar die ene film die ik eens heb uit moeten zitten uit deze reeks stond werkelijk bol van de fysieke onmogelijkheden en onwaarschijnlijkheden van hoge orde. Het weglaten van een oplaadcyclus is dan echt maar een druppel op een gloeiende plaat.
Mooi met de tijd van nu meegaan. Verder vind ik James Bond films totaal ruk dus ik zal het toch niet zien.
Wat een flauwekul.
heerlijke domme films, boeie welke auto’s erin zitten, als er maar in geschoten word(t) een paar explosies en een lekkere bond girl,
De AM 003 van Geneve lijkt me een mooi alternatief. Is wel hybrid maar toch…
Hoop dat dit een 1 april grap is
Heeft Aston Martin hier dan zin in? Die hebben sinds de vorige film de Vantage vernieuwd, de DB9 vervangen en een hele batterij (get it?) aan toekomstige modellen aangekondigd. Je zou toch zeggen dat ze die liever in de spotlights zetten dan een elektrische versie van de hoogbejaarde Rapide.
Hopelijk een korte achtervolging voor Bond, anders is de accu op.
Om het verder ook realistisch te houden duurt de film nu ook 2x zo lang ivm oplaadtijden.
En dan gaan er zelf achteraf kunstmatige V8 geluiden in monteren zeker.
Lekker fucking boeiend. Is toch gewoon een toffe bak die rapide e.
Och, sinds Bond niet neer rookt, niet meer neuqt en niet meer zuipt zijn de films nix meer.
Bond is een metro seksuele cash-cow geworden.
@desjonnies: exactly my thoughts!
Yes! Bond for president!!! Al is het alleen maar om de zure, negatieve dinosaurus-reacties hier te lezen! Goed stuk @ikschrijfookoverautos, vooral je niet al te dik boven opgelegde semi voorkeur voor de zwaar achterhaalde verbrandingsmotor… #sarcasme uit. Maar toegegeven, nostalgische gevoelens en angst voor een veranderende wereld, begrijp ik hoor, ieder uiteraard zijn eigen voorkeur/mening natuurlijk. Reageer vooral verder, ik heb m’n popcorn naast me!
@lithiumion: Ik heb niets tegen elektrische auto’s. Het zijn alleen die natnekken die termen als ‘#sarcasme uit’ bezigen. Potjandrie. Ik begrijp wel dat mensen iets tegen elektrische auto’s hebben. Als die showrooms gevuld zijn met jouw soort mensen, pak ik liever zo’n zwaar achterhaalde verbrandingsmotor.

Actieradius van 1.100 km en een laadtijd van 5 minuten :-D
@willeme: geloof me hele volksstammen gaan over de rooie, omdat ze het sarcasme niet door de regels heen kunnen lezen. Begrijpend lezen is een vaardigheid, die door steeds minder mensen wordt beheerst.
Ik begrijp je weerstand! Die heb ik juist de andere kant op. Hoe meer mensen blaten dat EV’s emotieloos zijn en de zogenaamd beperkte “range” als enige tegenargumenten gebruiken, vanuit een conservatief onderbuikgevoel, hoe meer ik de ontwikkeling van EV’s toe juich.
@lithiumion: Nee. Je probeert een reactie uit te lokken. Dat is heel wat anders. Overigens snijdt het geen hout, want het is geen ‘onderbuikgevoel’ De range is bij veel elektrische auto’s nog een dingetje (wordt gelukkig beter) en het laden duurt daarbij ook nog eens vrij lang. Dit houdt in dat je compleet anders met zo’n auto moet rijden. De auto is minder inzetbaar.

Overigens is ‘de motor’ slechts één onderdeel van de auto. Als een auto geweldig stuurt, er goed uitziet en waar voor zijn geld biedt, mag ‘ie van mij best elektrisch zijn.

Maar door het gemis van geluid mis je ook een bepaalde beleving. Dit heb je in een Polo 1.0 TSI ook niet, dus die mag van mij net zo goed elektrisch zijn. Bij een powersedan, supercar of een race auto is het wel degelijk iets wat mee kan spelen.
@willeme: So far so good begrijp ik emotie bij het auto rijden helemaal. En jouw verhaal ook. Dat geluid daar iets bij toevoegt is gewoon weg een feit. Anders was het hele dolby surround nooit uitgevonden, laat staan dat het door BMW als extra beleving door de speakers in de auto heen wordt gestampt en nog verkoopt ook als een tierelier.
Echter, je vergist je in 1 ding; het is het zozeer dat ik een tegenreactie uit wil lokken, maar dat mijn bericht een tegenreactie is, op de al dan niet bewust door de schrijver opgeroepen anti EV-houding.
Valkyrie? 🎉
@amphiby: ja inderdaad, die 12 cilinder is zijn tijd ver vooruit en is de eerste interne verbran… oh wacht!
Geen V8 maar een dikke 300V (minimaal)!
Je vergeet bijna dat er zoiets als een elektrische Aston Martin bestaat. Heb je als een links-luller-en-rechts-vuller toch nog een premium alternatief voor de Model S. Aston Martin kan een dergelijke product placement wel goed gebruiken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).