BREEK: Fernando Alonso vertrekt uit de Formule 1

Auteur: , 44 Reacties

Houdoe!

BREEK: Fernando Alonso vertrekt uit de Formule 1

Het moment waarvan iedereen eigenlijk al zeker was dat het eraan zat te komen, is nu eindelijk hier. Fernando Alonso, huidig Formule 1-coureur bij McLaren en tweevoudig winnaar van het wereldkampioenschap, heeft zojuist zijn vertrekt uit de sport aangekondigd. Alonso maakt, uiteraard, het seizoen gewoonweg af, maar verdwijnt volgend jaar uit de Formule 1. De Spanjaard en McLaren bevestigen nog niet waar hij volgend jaar wél rijdt.

De inmiddels 37-jarige coureur is al lange tijd ontevreden in de Formule 1. Sinds hij in 2007 de ongelukkige overstap maakte naar McLaren en naast een ijzersterke, debuterende Lewis Hamilton terechtkwam, heeft hij geen kampioenschap meer naar zich toe weten te trekken. Zonde, want de coureur uit Oviedo wordt door talloze mensen gezien als de meest getalenteerde sportman in de Formule 1.

Alonso heeft de afgelopen tien jaar tevergeefs geprobeerd nog één keer een kampioenschapswinnende auto in handen te krijgen. Of hij nu simpelweg de verkeerde keuzes maakt of vervloekt is, keiharde resultaten heeft het hem niet gebracht. Sterker nog, hij is alleen maar verder afgezakt. Nadat hij in 2007 dichtbij de titel komt, verlaat hij McLaren aan het eind van het jaar weer voor Renault. Twee jaar gevuld met schandalen en weinig kans tot overwinningen brengen hem naar Ferrari, waar hij een redelijk middelmatige auto tot tweemaal toe bijna naar een titel worstelt. Een terugkeer naar McLaren volgt, maar het Honda-verhaal gooit roet in het eten. De Renault-deal die dit jaar in werking is gesteld en deels is verwezenlijkt op aandringen van Alonso, brengt eveneens niet de beoogde resultaten. McLaren rijdt dit jaar steevast achteraan. Ironisch.

Fernando heeft op het moment nog niets bevestigd, maar het algemene vermoeden is dat de Spanjaard, samen met McLaren, naar de IndyCar vertrekt. Hier kan Fernando mogelijk het laatste gedeelte van zijn Triple Crown verwezenlijken. Daarnaast biedt de raceklasse meer mogelijkheden om Fernando weer races te laten winnen, daar de verschillen tussen de bolides vele malen kleiner zijn. Wellicht dat ‘Nando een Manselltje doet en direct in zijn eerste IndyCar-seizoen de titel pakt. We duimen!

Bekijk HIER de zoetsappige video waarin Fernando Alonso zijn vertrek aankondigt.

BREEK: Alonso vertrekt uit de Formule 144 reacties

Tot sinas!
Laters🙋🏻‍♂️
Dat betekent dus dat Sainz samen met Vandoorne het rijdersduo zal zijn en Gasly en Verstappen bij Red Bull.
@viezefreddyw: ben benieuwd of het beter is voor Mclaren
@jasbelle: in ieder geval lagere personeelskosten voor het F1 team. ‘Nando zat op de 30 miljoen per jaar als ik me niet vergis.
@viezefreddyw: Ik verwacht nog steeds dat Hulkenberg gepresenteerd wordt bij RB als ahum wingman van Max.
@joejojo2012: dat zo wel een konijn uit de hoge hoed zijn
@joejojo2012: heeft hij niet gewoon een contract voor volgend jaar? Denk niet dat Renault hem nu zal laten gaan naar hun goede vrienden van Red Bull..
@volvonerdy70: RB heeft Sainz uitgeleend aan Renault dus misschien hebben ze een ruildeal gemaakt. Jullie Sainz en Ricciardo dan wij (RB) Hulkenberg.
@joejojo2012: Tja, gezien het Porsche GT2 onderonsjes met Max en Nico laatst zou het contact tussen die twee al beter kunnen zijn dan wij fans weten…
@joejojo2012: hulkenberg is natuurlijk de coureur die je moet hebben bij rb..
@viezefreddyw: of Stoffel Vandoorne nu al opgelucht kan ademhalen, zou ik nog niet durven te zeggen. Die McLaren mag dan rijden als een tweedehands skelter met dikke wielen, Vandoorne weet er dit seizoen ook niets extra’s uit te halen.

Toch wordt er met het afscheid van Alonso wel een tijdperk in de Formule 1 afgesloten. Ik hoop maar dat-ie er ook echt in slaagt die triple crown te pakken.
@RRRobert: Tja, wie moeten ze er anders in zetten? Ik ben ook geen fan van hem maar veel andere mogelijkheden zijn er ook niet.
@viezefreddyw: Lando Norris klopt wel heel nadrukkelijk op de deur met zijn goede resultaten in de F2. Al is het voor de continuïteit binnen het team wellicht beter om Vandoorne op z’n minst nog één jaar te behouden
@edge: ik zou op dit moment ook eerder m’n geld zetten op Lando Norris dan Stoffel Vandoorne. Maar je zou wel een ‘ervaren’ coureur naast hem willen hebben. Of Vandoorne daarvoor de juiste teamgenoot is, durf ik niet te zeggen.
@RRRobert: McLaren heeft weleens vaker rijders op een niet nette manier aan de kant gezet zoals perez en magnussen
@viezefreddyw: dat moet het ook worden, lijkt me wel een uitgemaakte zaak (hoop ik)
@viezefreddyw: Of dat Vandoorne het veld moet ruimen en Lando Norris met Sainz gaat rijden.
@viezefreddyw: Dat denk ik ook… of ze halen hun talent uit de GP2 naar de F1
@viezefreddyw: nope. Norris zal het stoeltje overnemen van Stoffel
@gjvp: Domste dat Mclaren nu kan doen is meteen een volledig andere rijdersbezetting implementeren. Dit team heeft nood aan stabiliteit met het zicht op de volgende seizoenen. Als je nu Norris gaat brengen met daar naast een Sainz zit je met 2 rijders die de wagen niet kennen en het team niet kennen. Vandoorne heeft al genoeg ervaring met Mclaren en met de wagen, en niet te onderschatten voordeel met het oog op de ontwikkeling van de wagen van volgend seizoen. En zeker met Alonso weg valt er volgens mij toch een grote last weg van het team en kunnen ze daar bij Mclaren weer vrij ademhalen. Was ik de chef bij Mclaren zou ik Vandoorne laten zitten en volgend seizoen laten bevestigen zonder de druk van Alonso naast hem, en kijken of je een Sainz kan laten overkomen. Lijkt me een zeer goed duo. En Norris een jaartje Super Formula laten doen zoals ze met Stoffel gedaan hebben en dan volgend seizoen verder kijken.
Volkomen logisch. Hij heeft zich al lang en breed bewezen in de Formule 1 en zal gezien de situatie op de rijdersmarkt ook niet meer om de winst kunnen strijden. Lekker (al dan niet met McLaren) naar de VS verkassen om je droom om de Indy 500 te winnen na te jagen, ik geef hem geen ongelijk!
@edge: Precies die zal volgend jaar gewoon de Indy rijden en zal als voorbereiding het hele seizoen rijden net zoals hij dat nu bij het Endurance kampioenschap doet.
End of an era. Uiteindelijk was het wel een visitekaartje voor de sport. Jammer dat de prestaties door de matige kwaliteit van voertuigen achterbleven tov zijn talent.
@stefje: zo zie ik dat ook. Met afstand de beste coureur van het veld. Maar je moet ook het geluk hebben dat je op het juiste moment in het juiste team zit. En dat geluk hebben Vettel en Hamilton wel een tikkie meer dan Alonso.
@mashell: Geluk dwing je ook af. Het is een geweldige coureur, maar veruit de beste van de grid, dat denk ik niet. Dan zou hij nog wel wereldprestaties leveren met een matige auto en dat heeft hij toch zelden gedaan.

Maar, past gewoon in het rijtje Hamilton, Vettel, Kimi. De toonaangevende coureurs van het laatste decennium, daar hoort hij zeker bij.
@87sandyd: niet? Volgens mij onderschat je hoe slecht de Mclaren is. Als je ziet hoe hij zich soms 10 plaatsen voor zinn teamgenoot kwalificeert en finished. Dat is een wereldprestatie. Daarnaast is hij DRIE keer tweede gewordenmet Ferrari in de stand om het wereldkampioenschap
@87sandyd: “geluk dwing je af” is slechts een dooddoener om pechvogels nog meer op stang te jagen. Je kunt je lot een beetje sturen door niet al te veel domme keuzes te maken maar niet volkomen beinvloeden.
@mashell: Beetje geluk moet je hebben is dan net zo’n dooddoener, om pechvogels een hart onder de riem te steken.

Alonso heeft 3x de verkeerde keuze gemaakt. Dan kom je geen geluk te kort, dan maak je gewoon de foute keuzes. 1 of 2 keer kan ik nog inkomen, maar 3x?

Neemt niet weg dat ik het een geweldige coureur vind, met een geweldige staat van dienst. Jammer om zo’n grootheid de f1 te zien verlaten. Wel begrijpelijke keuze.
@stefje: Inderdaad, sinds pakweg 2000 begon de auto steeds belangrijker te worden en de afgelopen 7 jaar ofzo is de auto veruit het belangrijkste.

Vroegah kon je als top coureur af en toe nog wel eens wat laten zien in een ruk auto (Hill in zijn Arrows, of Schumacher in zijn eerste Ferrari jaren).
Tja snap het wel. McLaren poedelt een beetje in het achterveld en andere aanbiedingen zijn er ook niet geloof ik. Persoonlijk zal ik hem niet missen. Nooit fan geweest. Wel benieuwd wie hem op gaat volgen. Denk ook goed nieuws voor Stoffel, die zal wel mogen blijven.
Laatste link uit een betere tijd van F1…
@goodolddays: Kimi gaat gewoon nog even door hoor.
Jammer hoor. Maar begrijp het ook wel, veel lol zal ‘ie er niet meer in gehad hebben lijkt me. Het grote geld is binnen en er zijn zat andere leuke raceklassen over.
“Fernando.. is faster.. than.. you”
Jammer, maar te verwachten. Het was een begenadigd coureur, maar kon dd laatste jaren niet uit de verf komen. Ciao Nando!
Werd tijd, die man had toch niets meer dan chaos te brengen.
Kan iedereen zeggen hoe goed hij is, afgelopen seizoenen waren keer op keer troosteloos.
Ik zal zijn epische berichten over de boordradio missen! Bedankt Fernando voor de grijns steeds op mijn gezicht, helaas ten koste van jouw succes.
Ik denk dat Vandoorne vanavond een extra duveltje open trekt en heerlijk gaat slapen. Ik hoop nog steeds dat hij gaat doorbreken, maar daarvoor moet hij wel weg bij dit team. En dat wordt met al die rijderswisselingen wel erg lastig. Misschien STR?
Dat werd tijd ook, had 3 jaar geleden al moeten stoppen.
Enorm jammer dat Alonso vertrekt uit de F1, in mijn ogen is hij inderdaad 1 van de allerbeste coureurs aller tijden. Zonde dat hij de afgelopen jaren niet de auto had om mee te kunnen doen voor het wereldkampioenschap, hij heeft aardig wat pech gehad bij het maken van zijn keuze voor de verschillende teams.

Als hij de afgelopen jaren bij Mercedes had gereden, dan was hij nu ook iets van 5x wereldkampioen geweest i.p.v 2x. Verder is hij er een paar keer met Ferrari heel dichtbij geweest, maar viel het kwartje de verkeerde kant op.

Ik had hem nog wel een paar jaar willen zien rijden. Velen vinden hem een zeikerd, ik vind het echter steeds sympathieker worden en nog steeds een topcoureur. De F1 verliest echt een icoon.
Mooie overwinning van hem in singapore 2008…
@roadster1976: toch heeft hij zoveel verschillende klasses en bepaalde races gewonnen dat menig coureur jaloers op hem is, eat that.
Een verlies voor de F1 maar er viel niks meer te halen voor hem.
Toch denk ik dat het niet alleen maar pech is geweest de laatste jaren. Hij heeft de naam een moeilijk persoon te zijn in een team, dat heeft hem niet geholpen de laatste jaren met eventuele teamwissels. Dat Flavio Briatore zijn manager is geweest heeft denk ik ook niet geholpen. Misschien in eerste instantie wel maar na alle schandalen met die mafkees kan dat ook nooit een positieve uitwerking hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).