CrossCountry naar de IKEA met deze Volvo XC40

Auteur: , 46 Reacties

Maar zitten we hier op te wachten?

Volvo-XC40-render

Afgaande op het straatbeeld gaat Volvo best lekker in Nederland. De gemiddelde autorijdende forens zal inmiddels genoegzaam bekend zijn met alle ‘angles’ van de V40. Al dan niet uitgerust met R-design pakket verrijkt deze C-segmenter ’s lands straathoeken en snelwegen met een ‘svelte’ Zweeds tintje. Ook de nieuwe XC90 gaat als zoete broodjes over de toonbank, of deed dat tenminste vorig jaar door een combinatie van een berg pk’s gekoppeld aan een vriendelijk bijtellingspercentage. Kopzorgen die liefhebbers van ABBA, IKEA en Zweedse gehaktballen gehad hebben over wat er wel niet met Volvo zou gaan gebeuren na de Chinese overname van het merk zijn daarmee voorlopig van de baan.

Wel moet Volvo nog even flink aan de bak als ze een modellengamma op willen zetten dat met name de premiiiiijum Duitsers kan matchen. Of je dat moet willen is eigenlijk ook wel een goede vraag, maar goed, wat extra modellen voor meer volume en meer profit kunnen geen kwaad. En profit wordt tegenwoordig in autoland, in ieder geval in Europa, niet gespeld als grote sedan met gekke kont doch als ‘compacte SUV’.

Volvo CEO Hakan Samuelsson bevestigde onlangs dat een compacte SUV prioriteit is voor Volvo, maar gaf geen vaste datum voor wanneer deze op de markt verschijnt. Wel moet dit nieuwe model, dat waarschijnlijk XC40 genoemd zal worden, de eerste Volvo worden die gebruik gaat maken van Volvo’s nieuwe modulaire ‘CMA’ platform. De auto zal bij onze zuiderburen in Gent in elkaar geschroefd gaan worden.

Photoshop afficionado Theophilus Chin helpt Volvo vast een handje door ze voor te spiegelen hoe zo’n X1/Q3/GLA concurrent eruit zou kunnen zien. Het resultaat heeft wel een erg hoog ‘honey, I shrunk the XC90′ gehalte. Toch zouden wij Volvo’s corporate overloards in Göteborg aanraden om eens goed te kijken naar deze creatie en ‘m niet zijn Waterloo laten vinden op de tekentafel.

Volvo-XC40-render-0246 reacties

Ik heb helemaal niks met al die cross-overs, vind deze creatie dan ook niet echt mooi. Een gekrompen xc90.
@autofanaat: tenminste heeft hij niet van die plastic stootstrips dingen rond de wielkasten als die audi crossover
@blaze3027: Ik zal één van de weinigen zijn. Maar zelf vind ik die zwarte kunststof randen om de wielkasten juist mooier dan de mee gespoten versies.
@reactief: heey ….ieder zn smaak. Voor mij oogt het zo goedkoop.
@blaze3027: dat hebben ze zo goed als allemaal…
@87sandyd: Alle audi’s?
@blaze3027: Van wat voor materiaal is het dan wel? Je bedoelt dat het plastic hier wel meegspoten is.
@blaze3027: Klopt helemaal, die plastic strips staan echt triest. Volvo vind ik overig prachtige auto’s alleen blijven cross-overs een beetje een heikel punt bij mij ongeacht het merk.
@blaze3027: Precies! Dat zouden meer moeten doen. Op deze manier is het best leuk.
@autofanaat: en dat vind ik nou juist zo mooi. De Macan is een kleine mooiere Cayenne, dit is een kleinere mooier XC90.
Van voor heel erg mooi!
Als je met ‘we’ de gemiddelde consument/leaserijder in Nederland bedoelt, denk ik dat het antwoord “ja” is.
Dat de XC60 nog steeds niet is vernieuwd na zoveel jaren zegt genoeg over de ontwikkelingsbudgetten daar. Op de XC90 na is het één grote verstofde achterhaalde boel bij Volvo. Zou me niet verbazen als ze Saab achterna gaan.
@parker: ja de V40 is uit 2012 dus stokoud….
@aj26sc: ..en is gewoon een Ford Focus met wat Volvo logootjes..
@parker: wat hebben ze dan met Ford gemeen?
@parker: Volvo is een merk dat traditioneel hun modellen minder snel ververst, altijd zo geweest. Dus Saab achterna gaan is niet zo’n reeële optie, te meer dat Geely een grote speler is, in tegenstelling tot Spyker.
@parker: nou dat lijkt me sterk. Dat jij het verstoft vind, prima. Echter denk ik dat de Volvo modellen gewoon lang mee gaan vanwege het uiterlijk. De vorige xc90 was erg lang in productie en tot op de dag van vandaag vind het geen oud model lijken. Datzelfde geldt voor de xc60 imo.

Op een 1 of andere manier smoelwn die Volvo’s goed, en houden ze dat ook nog eens erg lang vol
@parker: Het verschil is dat volvo die dingen afzet als een malle en dat veel auto’s toch, ookal zijn ze een beetje gedateerd, in trek blijven bij de mensen.
@5cilinder: nee, in Nederland zetten ze alleen de bijtellingswondertjes af als een malle. Zodra je de grens over gaat speelt Volvo maar een marginale rol.
@parker: pas geleden nog in buitenland geweest (België), er rijden er anders bijzonder veel…
@parker: volvo’s zijn tenminste tijdloos dus is vernieuwing helemaal niet nodig.
@parker: Een verstofte en achterhaalde boel? Dat valt reuze mee. De S60 en V60 zijn pas sinds 2010 op de markt, één jaar langer dan de huidige generatie BMW 3-serie. En daarbij hebben die auto’s in 2013 nog een grondige facelift gekregen om weer bijtijds te zijn. De XC60 is sinds 2008 op de markt, maar ook die heeft in 2013 een grondige facelift gekregen, en de V40 is sinds 2013 op de markt. Enkel de V70 en XC70 zijn als oud te bestempelen, omdat die wagens sinds 2008 vrijwel ongewijzigd in productie zijn. Daarbij mag je dan wel weer de kanttekening plaatsen dat de V90 dit jaar nog geïntroduceerd wordt, en je mag verwachten dat de V90 de V70 vervangt.

Overigens, is het zo erg dat Volvo er wat langer dan andere fabrikanten over doet? Niet bepaald als je het mij zou vragen. Volvo’s auto’s zijn van hoge kwaliteit, hebben veelal een tijdloos design en ze zijn ook nog eens voorloper op het gebied van veiligheid waardoor je zelfs bij een wagen die al 8 jaar in productie is nog in een goede en veilige auto zit.
Ik zie amper verschil met de xc90, moet vast een Photoshop held geweest zijn!
@r32t: goed gelezen…
Juist omdat ik het verschil niet kan zien . Is het een mooie auto
Doe foto van vooraf ziet er wel tof uit. Die van achteren is eerder een geshopte XC90
Achterkant iets langer en dan mag ie van mij verschijnen
@gt500eleanor: ik vind juist dat die achterkant van beide auto’s net wat mist.die achter lampen konden beter
Ik zeg doen. Fijn ding.
Had maar een foto van de huidige XC40 er bij gedaan. Dit is een XC90 op schaal 1:1,5. Wat een ontiegelijk slechte shop.
Mooi!!! Macan tegenhanger
@edjehaze: nee, dat is een XC60
Dit lijkt wel érg veel op de xc90! Dat je tegen het premium segment aanleunt is alleen maar prima maar ga dan niet ala audi alle modellen hetzelfde tekenen en dan alleen vergroten/verkleinen. Begrijp me niet verkeerd, de xc90 is een prachtig ding en deze shop ziet er prima uit maar wat meer onderscheid zou niet verkeerd zijn.
Mooie kar. Kom maar door.
Ja ik wil!
Ik zit persoonlijk op geen enkele Volvo te wachten.
@Jochempie: er zijn vast nog wel CRX’jes te vinden
@freezzr: als dat denigrerend bedoelt is sla je de plank mis, CRX’jes zijn gewoon leuk! Maar ik zie een misplaatste superioriteit wel als eigenschap van Volvo-rijders, dus bedankt voor de bevestiging!
@Jochempie: nee joh, ik probeerde te voldoen aan je vooroordeel… Done!
@freezzr: Klopt! Al weet ik niet of het proberen nodig was!
Vind het er beter uitzien dan de huidige XC40
Brrr, die achterkant ziet er wel erg Koreaans-budget uit…
Volvo is echt goed bezig
Ja hier zitten we op te wachten. Al een paar jaar eigenlijk.
Ik ben absoluut geen liefhebber van dit segment maar met zo’n Volvo sausje? Hmm, lekker!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).