Daniel Ricciardo had bijna bij McLaren getekend

Auteur: , 76 Reacties

De Australiër had Renault niet als enige optie.

Daniel Ricciardo

De F1-wereld schokte toen vanmiddag Daniel Ricciardo bekend maakte dat hij volgend seizoen bij Renault een zitje heeft gekregen. De Ozzie was het bekende (lachende) gezicht die naast onze eigen Max bij Red Bull een goed front vormde, maar dat wordt volgend seizoen dus compleet anders. Jammer, want hij reed prima en je betrapte de zelfbenoemde honingdas bijna nooit op het niet hebben van een grote glimlach.

Ricciardo is dus van renstal gewisseld. Renault lag op zich voor de hand, zoals eerder benoemd in het hierboven gelinkte artikel. Maar dat was niet zijn enige optie: Daniel was bijna bij McLaren binnen gekomen, zo meldt RACER. Teamvoorzitter Zak Brown zegt dat de beslissing tussen McLaren en Renault voor Ricciardo een lastige was. Brown had hem graag binnen gehaald, maar het was Daniel zelf die uiteindelijk de knoop door hakte.

Overigens denkt Brown dat ze Ricciardo hadden kunnen hebben als ze betere resultaten hadden geboekt dit seizoen. Met vooral Stoffel Vandoorne die in de onderste regionen van het F1-scorebord valt, lijkt McLaren niet veel in hun mars te hebben momenteel. Zowel Carlos Sainz (in mindere mate, maar hij staat toch zijn stoeltje af aan DR3) als Nico Hulkenberg zetten bij Renault betere resultaten neer. Of dat de doorslag gaf is dus niet duidelijk, maar Brown houdt het voor mogelijk.

De hamvraag ’wie gaat Ricciardo bij Red Bull vervangen?’ blijft onbeantwoord. Wie de kanshebbers ook zijn, het gaat nog wat worden om de vrolijke Australiër te vervangen. Want zo vrolijk als Daniel Ricciardo komen ze niet vaak.

Image-credit: Daniel Ricciardo’s Instagram76 reacties

Ik wist niet eens dat hij kon tekenen.
Pierre Gasly gaat naar RBR
@audihenkie: nee
@scheur: wie dan?
@audihenkie: Christijan Albers
@baklava: dat kan wel weer nu ze niet meer tanken tijdens een pitstop. 😂
@baklava: da’s balen
@baklava: haha! Netzoals met die Maybach die hij dacht te hebben!
@henkhupelschoten: hij heeft wel een chiron
@rolov: waarschijnlijk ook een demo van de importeur…
@audihenkie: Jos Verstappen
@thomasthomas: ja, die had namelijk nog iets te goed van Honda
@audihenkie: Jos Verstappen
@scheur: welles
Nadat Mateschnitz te kennen gaf dat Max de volgende Red Bull kampioen zou worden, heeft Ricciardo eieren voor zijn geld gekozen. Of beter nog: eieren èn geld gekozen.
@autodidact: en stokbrood
“De hamvraag: wie gaat Ricciardo bij Red Bull vervangen? blijft onbeantwoord. Wie de kanshebbers ook zijn, het gaat nog wat worden om de vrolijke Australiër te vervangen. Want zo vrolijk als Daniel Ricciardo komen ze niet vaak.”

ik denk dat RB niet gaan putten uit de huidige voorraad F1 coureurs maar onder Max via Honda een japanse coureur in de 2e RB zet.
@Soulmaster: No way, ze gaan echt geen (voor de F1) onbekend coureur direct in een Red Bull zetten. Als het gebeurt, dan pas na een jaartje Toro Rosso.
@soulmaster: Zijn er wel getalenteerde Japanse Honda rijders die de stap naar de F1 kunnen maken. ??
@hzw: niemand met een superlicentie
@hzw: Nope. De enige Japanse coureurs die in aanmerking komen voor een superlicentie zijn Takuma Sato (op basis van zijn F1 verleden), Kamui Kobayashi (op basis van zijn F1 verleden) en Kazuki Nakajima (zowel op punten als op F1 verleden). Sato is er al 41, en die andere twee rijden voor het fabrieksteam van Toyota in het WEC, dus die kun je ook vergeten.

Blijft over, Pierre Gasly. Geen Japanner, maar wel zeer geliefd bij zowel de Japanse fans als Honda
@Edge: Fukuzumi, momenteel actief in de Formule 2, is door de motordeal tussen Honda en TR wel onderdeel geworden van Redbull. Tost heeft eerder al uitgesproken dat hij Fukuzumi (door de link met Honda) als een serieuze kandidaat beschouwd voor een zitje bij TR.

Ik denk zelf dat ze Norris proberen te strikken voor TR met Fukuzumi ernaast als Honda protégé.
Gasly verkast dan natuurlijk naar het topteam.
@jprc: Fukuzumi is geen optie, die heeft niet genoeg punten om een superlicentie te aan te kunnen vragen en kan dit jaar ook niet de benodigde punten bij elkaar sprokkelen om begin 2019 zo’n ding aan te vragen.
@Soulmaster: Gasly is een bekende van Honda. Heeft in 2017 namelijk geraced voor Mugen. Eigenaar van Mugan is de zoon van de oprichter van Honda. De zeer nauwe band is aanwezig.

Het wordt Gasly bij RB!
Jammer daat hij RB verlaat, vind m een sympathieke vent. Betekent dit nu dat het Oranjelegioen niet meer voor Daniël gaat juichen?
@lekkerlinksrijden: ben bang van niet inderdaad..
@lekkerlinksrijden: Dat lijkt me logisch. Waarom zou je met een oranje pet juichen voor Ricciardo? Nu doe je het omdat je het team van Max ook het beste wil zien scoren. Straks dus niet meer.
Ik trouwens wel hoor, erg sympathieke vent, maar ik juich ook voor Hamilton, Alonso, Ocon etc etc. Gewoon, de coureurs die ik mag op rijkwaliteiten/stijl en of persoonlijkheid. Maar goed, als trotse Nederlander juich ik toch wel het hardst voor Max.
@reactief: het zou natuurlijk kunnen zijn dat het oranje legioen juicht voor Ricciardo omdat ze denken dat het Max is…
@mashell: haha.. tjaa, die kans zit er dik in! :)
@reactief: Hamilton sympathiek?
@ikleesookoverautos: Dat zeg ik nergens! Maar ik ben wel fan van Hamilton. De beste coureur van het veld als je het mij vraagt. En in zijn beginjaren ook een echte vechter die risico durfde te nemen.
Maar helaas wel te veel bling bling geworden door de jaren, dat is wel jammer!
@lekkerlinksrijden: ben bang dat je gelijk hebt maar ik val daar gelukkig niet onder. Een van de leukste coureurs van het veld, zo sympathiek zie je ze niet vaak.
Ik denk wel dat Max veel heeft gehad aan zo’n positief iemand naast zich. Nu moet hij die rol overnemen naast.. gasly?
@lekkerlinksrijden: je kunt toch ook voor hem juichen als ie voor Renault rijdt? Hij blijft waarschijnlijk sympathiek.
Het feit dat RIC bijna bij Mclaren had getekend betekend in mijn ogen dat RIC niet opzoek was naar het beste team.
@milieumeneertje: nee joh, die wil nog even cashen voor zn pensioen…
@milieumeneertje: Zowel Renault als McLaren hebben een winnende auto gehad in het verleden. Dus wie weet zijn de rollen volgend jaar, of het jaar daarop compleet veranderd!
Volgens mij is de grootste motivator om weg te gaan dat hij de nr. 1 binnen het team wilt zijn, bij Renault gebeurd dat direct, bij McLaren als Alonso zou vertrekken, het jaar daarop dus.
@reactief: elk team zou in theorie volgend jaar dominant kunnen zijn. Maar ik geef Mclaren geef ik wel bijzonder weinig kansen. Ook al zou ik ze het ten zeerste gunnen.
@milieumeneertje: klopt, en dan moet je toch zo eerlijk zijn dat Renault de beste kans was die beschikbaar was, aangezien hun nu al gewoon achter Red Bull zitten (wel ver)
Ben overigens erg benieuwd naar hoe Hulkenberg tegenover hem presteert!
@volvonerdy70: de motor van renault is gelijkwaardig of beter. Dus het chassis laat het afweten bij renault. Redbull met nieuwe motor v.s. renault met minder chassis kan nog wel eens spannend worden komend jaar. Vooral aangezien er trots op het spel staat (renault v.s. redbull)
@milieumeneertje: Daar heb je misschien wel gelijk in. Toch hoop ik dat McLaren zich snel weet te herpakken. Is eigenlijk mijn favoriete team.
@reactief: Ja, en Williams was ook eens een topteam, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.
@milieumeneertje: RIc heeft denk niet kunnen accepteren max meer verdiende. En ook begint hij te beseffen dat door zijn leeftijd de kans op een wereld titel steeds kleiner wordt. Hij is nu denk gewoon voor de grootste zak geld gegaan en probeert daar mee ook te zorgen hij een mindere rijder naast zich krijgt. Aangezien max te veel aan hem was gewaagd.
@raym: Ric verdiende in 2017 6.5 miljoen en Max slechts 3 miljoen USD.
@milieumeneertje: precies. Hij heeft een hele logische beslissing genomen. Lekker cashen de komende jaren. In 2021 nieuwe prijzen nieuwe kansen op Ferrari of MB zitjes.
@pomoek: of je eindigd als alonso, veel belovend maar nooit in het juiste stoeltje gezeten. Ik ben wel benieuwd waar zijn contract goed voor is per jaar!
@milieumeneertje: is toch echt 2x wereldkampioen hoor
@nautique206: ere wie ere toekome, een top coureur. Ik doelde meer op de periode na de kampioenschappen. Hij verdient het mijninziens nog steeds om bij een top team te rijden.
Als hij twijfelde tussen Mclaren en Renault dan is hij niet bij RB weg gegaan omdat hij volgend jaar niet in een Honda wilde rijden.
Als hij voor het geld is weg gegaan is het wel vreemd dat een team als Renault hem nu meer salaris gaat geven dan dat hij bij het beter presterende RB krijgt.
@evdw: nu ja, Alonso krijgt ook veel meer geld dan zijn positie de ranglijst suggereert.
@pomoek: is dat niet zijn “eigen” sponsor geld dat hij casht?
@porker: ze betalen een deel van zijn salaris middels sponsoring van zijn eigen merk en dat is niet uit luxe.
@evdw: hoezo niet? Als hij twijfelde aan Honda is het juist logisch om bij de teams te kijken die niet met Honda rijden, McLaren en Renault hebben beide de Renault motor.
@mashell: Sorry, je hebt helemaal gelijk.
RBR heeft mij gebeld met de vraag of ik het stoeltje van Ricciardo wilde overnemen. Na veel wikken en wegen, en overleg met de bazin in huis, heb ik de knoop doorgehakt en het afgewezen.
De stoel waar ik nu inzit is namelijk nog lekker comfortabel.
@Rick-dos: ik had ze een nieuw stoeltje laten maken als ik jou was!
@rick-dos: Goed te horen dat jij in ieder geval bij je eigen team niet op de schopstoel zit :)
Geloof mij maar (mark my words)… RBR heeft achter de schermen allang besloten dat Gasly de vervanger wordt, maar wacht even met het nieuws tot Spa en de goedlachse Ricciardo gaat een lachende boer met kiespijn worden in de toekomst!
Ja en dan Gasly naar rbr. 2 nieuwe coureurs bij torro rosso. Sainz naar Williams want papa stroll koopt force india en neemt zijn zoon mee.
Gasly naast Max, Alonso naar Indycars, Sainz naar McLaren (die wil echt niet naast Max in een naar Max gevormde RB rijden).
@skinnybmw: volgensmij ligt het tussen Helmut Marko en Sainz (met name Sainz senior) niet zo lekker toch? Kan me nog herinneren dat vaders boos was op marko dat max naar RBR mocht en hij niet na het vertrek van de torpedo.
Over de torpedo gesproken…
@henkhupelschoten: Klopt, en niet alleen om dat akkefietje. Vorig jaar, nog voordat Max zijn contract velengde, waren er hardnekkige geruchten dat Verstappen bij Ferrari had getekend. Wat bleek nou? Het kamp-Sainz had die geruchten de wereld in geholpen in de hoop de onderhandelingen tussen Red Bull en Verstappen te verstoren en er zelf met dat contract en RBR zitje vandoor te gaan. Drie keer raden wie er bij Helmut Marko op het matje mochten komen voor een flinke scheldpartij toen (dankzij ‘onze’ Olav Mol!) dat naar buiten kwam.
@Edge: jaaa dat was het. Juist het gene wat je nooit moet flikken bij Helmut marko. Het lijkt zo voor de hand te liggen om voor Sainz te gaan maar eenmaal achter de schermen is het een totaal ander verhaal.
“ De hamvraag: wie gaat Ricciardo bij Red Bull vervangen? blijft onbeantwoord. “


Mooi, dan kunnen we daar nog een artikel of vier over maken totdat het speculeren voorbij is………[updated]
@ablogjunk: ha mooi
Zou toch prachtig zijn als Alonso naar Red Bull zou overstappen en Sainz zijn plekje bij McLaren zou innemen. Al is het natuurlijk maar de vraag of Alonso überhaupt nog in een door Honda aangedreven auto wil stappen.
@carshotsnl: waarom zou dat prachtig zijn? Sainz doet dan een stap terug en Alonso zal bij Red Bull de hier zo geliefde Verstappen tweede viool laten spelen.
@mashell: zou voor Verstappen wel de uitdaging zijn die hij nodig heeft want van Ricciardo heeft hij die uitdaging nou juist niet gehad.
@rhellema: Hier doe je RIC toch wel tekort… Max heeft wellicht meer pure snelheid maar als de knikkers verdeeld worden stond RIC toch steevast boven Max. Denk dat van alle teams momenteel in F1 de 2 RBR’s het meest aan elkaar gewaagd zijn. (Samen met Stroll en Sirotkin wellicht ;) )

Alonso naar RBR. Zou vet zijn!! Maar Gasly gaat er gewoon heen. Is toch wel duidelijk. Wenkbrauw technisch gesproken zijn Max en Ferry wel een beste match
@cloverleaf: dat Ricciardo tijdens de races vaker boven Verstappen stond heeft natuurlijk meer met de verschillende rijstijlen te maken. Ricciardo die veel meer afwacht versus Verstappen die voor de pure aanval kiest. Als je dan kijkt naar Alonso, welke een vergelijkbare stijl heeft als Verstappen dan denk ik dat juist hij de uitdaging zal zijn welke Verstappen nodig heeft, met als daarbij komend voordeel dat Verstappen een waanzinnig goeie mentor in Alonso zou hebben.

Maar Alonso naar RBR met al zijn connecties binnen Renault, dat zie ik nog niet echt gebeuren.
@mashell: Sainz zal sowieso een stap terug gaan doen. Of hij nou naar McLaren zou gaan of terug naar Torro Rosso. Wat betreft hoe Max het dan gaat doen: als blijkt dat hij het niet tegen Alonso op kan nemen dan verdient hij ook het kampioenschap niet. Maar inderdaad, ik denk dat de kans dat Gasly het gaat worden een stuk groter is.
@mashell: Alonso is ” over the hill”, is totaal niet stressbestendig, dat blijkt wel uit de gesprekken die je via de boardradio meekrijgt.
Sieraad voor de autosport tussen al die irritante narcistische zeikwijven! Het ga je goed Honingdas!
Rosberg? 🤞 Iets te veel op circuits voor iemand die afstand wil van F1. Zou leuk zijn!
@maurice0: zou dat dan wel mogen van Hamilton?
@maurice0: alles voor de likes

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).