De McLaren F1 is nu officieel kneiterduur

Auteur: , 43 Reacties

What else is new?

De McLaren F1 is nooit een goedkope auto geweest. Het wonderkind van Peter Stevens (design), Gordon Murray (techniek) en Paul Rosche (motor) was bij introductie al krankzinnig duur. Zo moest de 627 pk sterke supercar in Engeland precies 627.000 pond kosten. De auto is nooit in Nederland geleverd. De journalisten waren er vol lof over, maar de prijs was wel érg gortig. Dat bleek een kritische en kortzichtige blik, want tegenwoordig krijg je voor dat bedrag misschien een setje originele F1-wielen.

De McLaren F1 is eigenlijk de spirituele opvolger van de Ferrari GTO. Eigenlijk vanwege twee redenen. Ten eerste de auto zelf: het zijn briljante, pure rijmachines. Gebouwd voor de openbare weg en het circuit. Bij beide ook met succes. Dat zorgt voor de tweede overeenkomst: ze zijn stervensduur. Maar dan echt krankzinnig duur. In Zwitserland staat een exemplaar te koop. Zoals je al kunt raden is de prijs waanzinnig.

McLaren F1

Dat is waarschijnlijk omdat de verkoper een training moet bekostigen: hoe zet ik mijn auto te koop. Ook moet hij van het geld een nieuwe camera aanschaffen. Het betreft een zilvergrijze McLaren F1 uit Augustus 1996. De kilometerstand bedraagt een maagdelijke 3.500 kilometer, dat is slechts 159 km per jaar. Een ritje naar de garage voor een beurtje en weer terug. Rijden in een McLaren F1 moet een enorme ervaring zijn, maar investeren nog meer. Het enige waarmee je meer geld kunt verdienen dan het investeren in een McLaren F1, is het onderhoud plegen aan een McLaren F1. Dat is eveneens krankzinnig duur.

McLaren F1

Want de beste man in Zwitserland vraagt er namelijk 20.000.000,00 voor. 20 miljoen euro. Als deze McLaren dat gaat opleveren zou dat een stunt van jewelste zijn. Op een paar helden na (zoals ‘Flemke’, Rowan Atkinson en Elon Musk) zijn er weinigen die écht kilometers gemaakt hebben met hun F1. De kans dat er meer exemplaren door de 20 miljoen barrière heengaan is daardoor ook vrij groot. De foto’s zijn bizar slecht, de foto’s in de gallery zijn van een soortgelijke F1 (in dezelfde kleur met uiteraard dezelfde wielen). De advertentie check je hier.43 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik zou er even naartoe gaan en een heel team experts naar laten kijken. Er worden tegenwoordig auto’s voor €500 verkocht met betere foto’s in de advertentie. Ik snap dat sowieso niet, ik als gemiddelde Nederlander beschik al over een smartphone met HD camera dus een F1 eigenaar zou dat logisch gezien ook moeten hebben.
@720s: Logisch omdat hij het kan betalen ofzo? Misschien heeft de beste persoon helemaal de behoefte niet. Misschien ook wel, maar logisch is het zeker niet, naar mijn mening.
@snorrie: eens. Rijkelui zijn rare snuiters. Superjachten van 100 miljoen worden soms maar een week per jaar gebruikt… en liggen de rest van het jaar geld te kosten en standby te liggen met volledige bemanning. Ik kijk hier helemaal niet van op eigenlijk :)
@snorrie: dat roept iedereen tegenwoordig, maar bij de meeste is het flauwekul, die lopen gewoon rond met het nieuwste model iPhone want “het was toch wel handig”.
@720s: Gewoon wat fout gegaan met het verkleinen/compressen van de fotos via de website
@720s: uzelf nooit laten verblinden door de foto’s, veel mensen gaan daar juist de fout in.
@720s: Zn geld is op en hij heeft een nieuwe phone nodig. Daarom verkoopt hij de McLaren.
@720s: Het zijn niet de foto’s van z’n auto maar gewoon ergens van het internet geplukt (staat ook in de advertentie). Op de volgende link kan je zien dat Gooding & Company dezelfde foto gebruikte in 2013 voor een veiling op Pebble Beach https://www.goodingco.com/vehicle/1997-mclaren-f1/
@bassx: dat is de gallery. De plaatjes in het artikel zelf zijn de advertentie plaatjes. Je kunt de pixels zowat tellen.
@720s: Anders klik je even op de link en vergelijk je de foto met de eerste in het artikel voordat je reageert ;)
@bassx: ik zie exact dezelfde foto als in de advertentie waarover dit artikel gaat. Maakt het alleen maar nog interessanter: de adverteerder vraagt dus kennelijk 20 miljoen voor een auto waarvan hij foto’s van het internet moet plukken.
@720s: Precies… Niet eens de moeite om foto’s van de auto te nemen.
Het zou strafbaar moeten zijn, zo’n auto hebben en er niet mee rijden.
Laat voor die 20 miljoen er even een fotograaf bij komen…
Ach de beste eigenaar heeft al een helikopter, ik denk dat je leven dan wel klaar en je kan stellen dat je van gekkigheid niet meer wat wat je moet kopen. 20miljoen is waarschijnlijk peanuts op de totale balans.
via iPhone app
@ghost: heb je de hele tekst wel gelezen?
@joost1990_2: ja, why?
@ghost: hij zal best goed nagedacht hebben over de prijs. De beste man is niet voor niets rijk geworden denk ik altijd maar.
Mooi stuk weer, maar die jpeg-jes tussen de alinea’s door kunnen écht niet!
Ik heb snel een lot gekocht. Mocht ik de jackpot winnen dan ga ik een verzoek indienen bij Autoblog of deze in de rubriek “mijn auto” komt. Mij benieuwen of ze interesse hebben.
@papageno: Ik verwacht het niet. Ze maken alleen maar video’s voor de doelgroep, en die willen een makkelijke instap ;-)
@Breinstein: Als Wouter rijdt is het al makkelijker.
Heb me altijd afgevraagd wat het zou kosten om van deze auto een exacte replica te bouwen.
Een beetje wat er nu ook met de Bugatti Type 35 gebeurt: Een kopie om mee te rijden en de echte achter slot en grendel die staat te rentenieren.
Kom op, 20 miljoen voor 1 auto. Ja, hij is legendarisch en ja, hij is zeldzaam en ja, hij heeft weinig kilometers gereden. Maar nee, 20 miljoen voor 1 auto vind ik gekkenwerk. Ik zal dan wel een vreemde eend in de bijt zijn wat dat betreft.
@viezefreddyw: Met een ton of 8 moet het toch wel een beetje ophouden voor deze auto.En dat decennia later @willeme journalisten van toen van een kritische en kortzichtige blik beticht “want tegenwoordig krijg je voor dat bedrag misschien een setje originele F1-wielen” daar snap ik helemaal niets van.Dat is achteraflullen, en dat kan iedereen.
@noosaheads: Daarom staat er ook ‘bleek’. Achteraf is het inderdaad heel erg makkelijk praten. Maar een auto die met gemak 20 x zoveel waard is, is vrij zeldzaam. Je moet ook net geluk hebben ;-).
@viezefreddyw: Wat is een schappelijke prijs en waar baseer je dat dan op? Dat is het moeilijke, ik vind het ook belachelijk, hoor! Zo ook met verschrikkelijk lelijke Karel Appel-kunst. Maar ja, het is wat sommigen er voor willen betalen dus echt een waarde kun je er niet hangen (blijkbaar 20 miljoen nu). Wanneer je er puur rationeel naar kijkt is dit iets minder waard, waar een hele berekening aan vast hangt (nieuwprijs, afschrijving, materiaal waarde, productiekosten etc. etc.). Dan zal het nog wel enkele tonnen opleveren maar meer ook niet.
@viezefreddyw: volkomen mee eens…maar: de bedragen dat tegenwoordig worden betaald voor een Porsche 911(gt2,gt3) ed vind ik ook lachwekkend 😉
Stond er 2 jaar geleden nog 1 te koop in de USA voor € 10.000.000,- .. niet normaal!

Gisteren toevallig in het vliegtuig terug uit Dubai nog een stuk zitten kijken over Goodwood met Gordon Murray, geweldig! Het mooie, de man die bekend is van zijn ontwerp (Mclaren F1) hebben het juist alleen maar over de Fiat 500, omdat hij deze helemaal geweldig vind!
@roberto: ik weet nog dat er meerdere op mobile.de stonden voor onder de miljoen. Maarja ook dat geld had jk niet
Prachtige auto! Als ik de centen zou ik het hierop stukslaan. Voor mij, samen met de Lamborghini Diablo, de enige supercar die ik ambieer.
http://agent4stars.com/wp-content/uploads/2013/07/McLaren-F1-66-Sold-Gooding-Co.jpg

http://hanabi.autoweek.com/sites/default/files/styles/gen-738-415/public/mc-4.jpg?itok=0pbUu6Wg

Kunnen we nu weer verder zonder gemiep over geld voor een camera?
@torsen: Foto’s zijn niet eens van de auto in kwestie maar van chassis no. 066 voor een veiling uit 2013.
Die heeft iets meer Km’s gelopen.

Letterlijk in de advertentie:
(bei echtem Interesse Bilder, Fahrgestellnummer usw.)
Gelukkig kun je hem wel financieren 🙈
Hier dezelfde auto met een scherpere foto:
https://www.classicdriver.com/en/car/mclaren/f1/1995/382429

Deze is verkocht voor bijna 17 miljoen euro.
https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/mclaren-f1-car-break-record-10847678

Maar, er is er ook al een keer eentje aangeboden voor 25 miljoen!
https://www.carscoops.com/2018/02/barely-driven-mclaren-f1-sale-asking-price-25-million/
Had ik hem nou maar gekocht toen hij voor 1 miljoen werd aangeboden
“Flemke – Is this your McLaren?”
Is mijn favoriete thread op pistonheads. Deel 5 ondertussen al weer, en still going strong :D
@vincegail: Je reactie moet nog worden goedgekeurd???? Wat een onzin.
“Peter Stevens (design), Gordon Murray (techniek) en Paul Rosche (motor)”

Nooit eigenlijk bij stilgestaan maar als je die drie namen in één zin ziet staan dan is het geen wonder dat de F1 een legendarische auto is geworden. Stuk voor stuk legendarische namen in de auto-industrie.
Zwitsers… Dat volk weet raad met geld en Rösti en verder kunnen ze eigenlijk niks. Zelf fatsoenlijke foto’s maken voor de verkoop van een tweede hands auto’s op een website krijgen ze niet voor elkaar.
@mashell:
Wie zegt dat de eigenaar Zwitser is?
De eigenaar woont in Zwitserland.
Waar ik echt van schrok is die reclame eronder van de Dacia Duster,in DE vanaf 11k hier in NL vanaf 19k… Dat is toch een onwaarschijnlijk verschil?
Als ik naar foto 4 kijken van de advertentie zou ik zeggen dat dit de fotos zijn van de levering in 1996. Spijkerbroek met leren jas :) maar fel flits licht zou de lak kunnen beschadigen dus logisch geen nieuwe fotos.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).