De nieuwe Huracán zal fantastisch blijven

Auteur: , 19 Reacties

Voorlopig nog geen downseizing voor de Baby Lambo.

Lamborghini Huracán Evo '19

Het is alweer 2019 en de tijd gaat erg snel. Daar kwam ondergetekende achter toen de volgende mededeling binnenkwam: de Lamborghini Huracán wordt binnenkort vernieuwd. Die auto was toch best nieuw? Nou, dat valt dus best wel mee, eigenlijk. De opvolger van de Gallardo werd in onthuld op de Salon van Genève in 2014. Je leest het goed, Lamborghini’s meest modale sportwagen is alweer bijna vijf jaar oud. Hoog tijd voor een visuele en technische update.

Lamborghini Huracán Evo '19

In de tussentijd zijn er diverse Huracáns bij gekomen: een LP610-4, een Spyder, een LP580-2 met enkel achterwielaandrijving en de Performante. Op de laatste na, gaan die allemaal aangepast worden, zo weet het Britse AutoExpress te melden. Allereerst de naam, dat schijnt ‘Huracán Evo’ te gaan worden. De auto krijgt een nieuwe achterkant met afwijkende achterlichten, bumper en diffuser. De uitlaten worden nu boven de diffuser gemonteerd. Ook de neus van de Huracán wordt opgefrist.

Het halfzusje van de Huracán, de Audi R8, werd onlangs al gefacelift. We kunnen ervan uitgaan dat de Lamborghini dezelfde wijzigingen ondergaat. Dat is goed nieuws, want de atmosferische motor zal atmosferisch blijven. Wel krijgt de motor wat meer vermogen. Geschat wordt op zo’n 620 tot 630 pk, een kleine stijging. Ook de achterwielaangedreven variant krijgt er tien of twintig pk erbij. Verder krijgt de Huracan Evo hardware van de Performante, alhoewel de gigantische spoiler voorbehouden blijft aan dat model.

De Performante is net nieuw en krijgt niet direct een update. Waarschijnlijk komt die een jaartje. De Lamborghini Huracan Evo wordt waarschijnlijk onthuld op, wederom, de Salon van Genève.

UPDATE: Lamborghini heeft inmiddels het doek getrokken van de nieuwe Huracán EVO.

Met dank aan Erik voor de tip!19 reacties

Ik zie gewoon 2 Gallardo’s eigenlijk…
@johnhert: Whow dan moet je echt even langs René Froger.
@Donstil: voor een multi-focááaále bril. 🤮
@johnhert: Ik zie alleen hele lelijke velgen.
@johnhert: Ik zie er geen één.
Oke, nou prima hoor.
Ik vind de uitgaande wagen toch een stuk mooier en vooral cleaner dan de Evo van het lekplaatje. Wat dat betreft vind ik dat ze het bij Ferrari goed gedaan hebben met de opfrisbeurt van 458 naar 488, die is juist wel ingetogen gebleven en laat het agressievere over aan de 488 Pista.
@Edge: Ferrari maakt ook gewoon een “nieuw” model. Geen facelift. Knap vind ik dat van ze.
@str8six: Het interieur schijnt anders zo uit de 458 te komen, zelfs in de pista. Dus blok en body zijn wel anders, maar tis wel een facelift volgens mij.
Wel lekker, jammer dat ‘t een Audi met mozzarella tussen de tanden blijft.
Dat Lamborghini groen blijft toch wel erg gaaf.
En net als bij de gallardo is het eerste model veel fraaier en cleaner. Persoonlijk vind ik de 1e generatie gallardo nog steeds veel fraaier dan de huracan.
de pre-facelift is zo’n prachtig simpel ontwerp. Wordt vergooid nu.
De achterzijde wordt wel erg druk bij de Evo. Maar bij de huidige Huracan vind ik dat kale stuk tussen de achterlichten en het kenteken ook lelijk… Doe mij maar de eerste Gallardo
Hmm doe mij de oude maar.
Het is en blijft een Huracan, geen bijzonder bericht vanuit Lamborghini aangezien deze ook minstens 12 edities krijgt net zoals bij de Gallardo of Aventador. Dit bericht is daarom net zo spectaculair als het melden dat een Audi een andere bumper heeft gekregen
Hee waar is het plaatje van de EVO gebleven? Stond er net toch wel bij?
@donstil: Ik vroeg me ook al af waar iedereen het over heeft… Ik zie alleen maar een foto van een koplamp en een luchtinlaat(?).
Op de app van Lamborghini stond gisteren “will be revealed in 24 hours”. Dan gaan ze toch niet twee maanden wachten tot ze het model in het echt laten zien?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).