Dit is de auto van het jaar 2018!

Auteur: , 38 Reacties

The votes are in!

XC40

Bijna net zo spannend als een avondje Holland Casino is ieder jaar weer de verkiezing voor de auto van het jaar. Aan de vooravond van de Autosalon van Genève maakten gerespecteerde automotive fossielen journalisten uit 23 landen zojuist bekend wat de opvolger van de Peugeot 3008 is geworden.

Bij de finalisten zat wederom níet onze eigen auto van het jaar, de Porsche Panamera Sport Turismo. Er komt dus geen waardige opvolger voor de Porsche 928, die de titel pakte in 1978. Sinds dat jaar zijn het namelijk vooral onvervalste saaimobielen geweest die met de eer gingen strijken.

Maarrr! Dit jaar waren er zowaar een paar behoorlijk begeerlijke bakken genomineerd. Wat te denken van de nieuwe BMW 5-serie, de Audi A8, de Alfa Romeo Stelvio en de Kia Stinger (rijtest)? Iets meer aan de müsli-kant van het spectrum: de Volvo XC40, Seat Ibiza en Citroën C3 Aircross.

Na een Eurovisieësque puntentelling is de winnaar uiteindelijk de Volvo XC40 (rijtest) geworden. Swedish meatballs for everyone bij het buffet!

Image-Credit: de XC40 in het vlees via autojunk38 reacties

Waarin blinkt dit cross-over, suv-ding, mode-verschijnsel, uit dan?
@marklevinson: modeverschijnsel zijn…
@marklevinson:
Heb even op de belendende site gekeken (die van jurylid J Bijlsma), maar heb ook daar (nog ?) niet kunnen vinden op basis waarvan deze XC40 de titel toegewezen gekregen heeft. Staat alleen één of andere quote van Håkan Samuelsson van Volvo, die ook geen enkele aanwijzing geeft. Dus maar even afwachten dan, wellicht, dat later iets duidelijk wordt, zodat we ons niet de moeder hoeven te speculeren.
@amghans: dat is uiteraard op basis van de inhoud van de diverse envelopjes voor de juryleden:)
@autoblogger:
‘t Is, dat ik allergisch ben voor complottheorieën, anders zou ik zomaar in je suggestie meegaan 🙂
@marklevinson: duuhhh… hoge instap!!! Europa vergrijst helaas… vandaar dat immigratie zo belangrijk is.. ik stem voor dames 20-30 uit Oekraine, Azie en Zuid Amerika!
@cloverleaf: Met of zonder aids?
@specht: Daarom noem ik Afrika ook juist niet ;)
@marklevinson: De hoeveelheid vakjes.
Kan er misschien een special gemaakt worden die de Porsche 928 uitlicht? Als jeugdige lezer heb ik deze ‘uitstap’ van Porsche helemaal gemist.

Zou tof zijn!
@steef2: de Porsche 928 is de meest iconische sportwagen die de prijs ooit behaald heeft. Maar wellicht ben ik niet onafhankelijk 🤣
Dit is mijn inziens niet eens de Volvo van het jaar, laat staan auto van het jaar.
@supercarwaar: Volvo staat er goed voor, volgend jaar kan zomaar de V60 winnen. Er zijn toch mensen die denken dat het met zo’n titel wel en goede auto moet zijn.
Auto van het jaar…

Als je me had gezegd dat het de auto van Bassie en Adriaan was had ik het nog wel geloofd…
@moveyourmind: zullen we samen de Matra Rancho terugbrengen op de markt? Kan weer als ik kijk naar de modellen van Peugeot, Renault etc..
Zijkant lijkt wel een ssangyong
Volvo? Geely. En dat zie je aan alles. Steeds meer auto’s lijken op een chinees restaurant. Zie bv de laatste generatie 5 serie. Pijnlijk voor de ogen, goed voor de portemonnee. We moeten het er maar mee doen. Smaak aanpassen, hoe lang zou dat duren?
@porker: hahaha, made my day!
@porker: Gelukkig, ik ben niet de enige die dat vindt.
Made by Sweden?
@toniominestrone: nee China
@ikleesookoverautos: nee Sweden. Geely is hoofdaandeelhouder, zoals ze dat ook van Mercedes Benz worden.
@henk_he: En net als Marc Coucke hebben ze niets te zeggen gehad (in zijn geval Anderlecht voor 1 maart) Geely sinds vorig jaar of zoiets.
@henk_he: Waarom komen ze dan wel van de boot uit China?
Wat een grafbak…
Gadver de Gadver
Volgend jaar eerst brillen uitdelen aan de juryleden.
Met zo’n loeier van een dooie hoek snap ik wel dat je 500kg aan veiligheidssytemen moet meezeulen… Maar ja, als je 192 bent kijk je toch niet meer achter je heb ik wel gemerkt.
Haha, ik zat laatst net een Autovisie te lezen waarin een journalist schreef dat alleen echt zéér ervaren autojournalisten mogen meestemmen over de titel Auto van het Jaar. (Hij dus.) Dream on…
Terecht! Die Corolla Verso is een topper. Gerechtigheid dat hij jaren na z’n productiestop deze titel krijgt!
Babyboomverkiezingen. Door babyboomers voor babyboomers.
Dikke props voor de term: Eurodivisieësque
Definitief het auto van het jaar:) klein BPM prijsje ook maar zo te zien https://www.kentekencheck.nu/kenteken-88-PL-NK
Heb niet de indruk dat deze verkiezing heel veel extra aantallen oplevert
Het verbaast me niets dat dat debiele Volvootje auto van het jaar is geworden.
Hijsniesaai…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).