De zeven gekste Max-gerelateerde items van Marktplaats

Auteur: , 47 Reacties

Max-mania begint oranjegekte-achtige proporties aan te nemen. Net zoals we (bijna) elke twee jaar allerlei oranje prullaria kopen, speculeren sommigen op marktplaats dat dat ook geldt voor items die (n)iets met Max te maken hebben. Ga met ons mee op reis langs gladde sjacheraars en geweldige knutselaars.

Onlangs vertelden we je al over het schilderijtje van een blikje Red Bull op Marktplaats dat na de overwinning van Max in Spanje enorm in waarde steeg. Van olieverf op doek naar blik op doek. Klaarblijkelijk denken sommige handige verkopers dat goed voorbeeld goed doet volgen. Met de volgende, laten we eerlijk zijn, deels bizarre items, proberen ze een graantje mee te pikken van de enorm gestegen frequentie waarmee ‘Max Verstappen’ gezocht wordt op de interwebz. We tellen af van raar naar raarder.

Item 1: Een band van de vader van Max Verstappen, wie dat dan ook zijn mag
Jazeker, na de glorieuze victorie van Max is Joske definitief verworden tot ‘de vader van’. Tenminste, dat blijkt uit de titel van deze eerste advertentie. Enfin, deze band komt naar verluidt van de Benetton B193 waarmee Jos in de winter testte voor het seizoen van 1994. Volgens de adverteerder is het historisch correct dat de band op een velg van OZ Racing bevestigd is omdat Benetton pas met de B194 overstapte naar BBS. De video waar de advertentie over rept is hier te vinden inclusief foute jaren ’90 beats. Of het wiel ook echt door Jos bestuurd is? Om in de woorden van Extince te spreken: wie het weet mag het zeggen.

Item 2: Een van hout gemaakte Toro Rosso voorvleugel op schaal 1:6 inclusief ‘handtekeningenkaart’
Dit stukje houtsnijwerk is ongetwijfeld het resultaat van dagenlang ontwerpen en vervolgens zagen, frezen, schuren en wat je al niet meer moet doen om hout te bewerken. Daarna natuurlijk lakken, verven en polijsten alsof het een interieurlijst van een Bentley is. Plak ‘m op de neus van je auto en je hebt instant extra downforce. Of zet ‘m op de skelter van je kind zodat de buurjongen hem niet meer voorbij kan scheuren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Als je er snel bij bent en een goed bod doet, krijg je er nog een handtekeningenkaart bij ook. Of er ook een handtekening van Max in die kaart staat weten we echter niet. Zonder gekheid; toch leuk dat mensen zoiets bouwen.

Item 3: Een stukje band vanaf Max’ GP-winnende bolide
In plaats van een hele band van Jos kan je ook opteren voor een klein stukje band van Max. Hoor je F1-commentatoren wel eens ooit praten over marbles en weet je niet wat dat zijn? Dit is je kans om eigenaar te worden van zo’n ding! Dit stuk heilig rubber komt volgens de verkoper vanaf de eerste set banden die Max in de Spaanse race heeft gebruikt. De conditie wordt omschreven als ‘gebruikt’, wat ons een licht understatement lijkt. Het item gaat naar de HOOGSTE BIEDER! Op moment van schrijven is dat Peter die 2.750 Euro over heeft voor het toekomstig relikwie. Sla je slag en biedt 3.000.

Item 4: Een kiezel uit de grindbak van het Circuit de Barcelona-Catalunya
Die wordt zeker aangeboden door Jos, hoor ik u denken. Jawel, in 2016, een grindbak-grap. Deze advertentie is echter allerminst een grap. De verkoper heeft niet één, niet twéé, doch maar liefst drie kiezelsteentjes meegenomen uit een grindbak van het Catalaanse circuit. Is natuurlijk wel wat gewicht dat je op het vliegveld moet inchecken op je terugreis, maar misschien is het dat waard want het hoogste bod staat hier ook al op 2.600 Euro. Het zijn dan ook niet zomaar steentjes uit een willekeurige grindbak op het circuit maar ‘laatste-bocht-steentjes’. Steentjes die dus van dichtbij de allerlaatste bocht van Max hebben meegemaakt voordat hij een race-winnaar werd in de Formule 1.

Item 5: Een life-size cut-out van Max Verstappen
Je wilt op de foto met Max, maar je vind het een beetje ongemakkelijk om dat aan hem te vragen? Geen nood, met deze kartonnen Max ziet niemand het verschil. Neem Max mee naar het park, naar zee, naar Six Flags, naar de McDonald’s of naar je schoonouders en iedereen zal onder de indruk zijn van je vriendschap met de nieuwe nationale held. Het is als dat internet-meme van Alonso in zijn tuinstoel, maar dan echt. Soort van. Je mag bieden vanaf 125 Euro en dat heeft iemand al gedaan, dus ben er snel bij anders gaat Max met iemand anders mee.

Item 6: Een MAX VERSTAPPEN grote schedel van een rund
We weten niet of de aanbieder van deze bizon- of misschien toch buffelschedel de term ‘MAX VERSTAPPEN’ gebruikt als een bijwoord, of dat hij een link(je) probeert te leggen met de rode stier waar Max mee racet. Wat maakt het ook uit, deze schedel staat goed in elke Vinex-woning. Als je ‘m voor elke race drie keer over zijn kop aait vallen de Mercedes elke race uit en wordt Max wereldkampioen. In dat licht bezien is de vraagprijs van 59,95 Euro een absoluut koopje, ook gezien de staat van het item die omschreven wordt als…nieuw?

Item 7: De handdruk
Tsja, deze mag natuurlijk niet ontbreken. Voor vijf Euro is deze man bereid je de hand te schudden. Dezelfde hand waarmee hij claimt de handen van Jos en Max geschud te hebben. Straatfeest.

Laat ons weten op welk van deze items jij zit te azen, of dat je nog iets veel beters op het oog hebt, in de comments. Plaatjes van de verschillende items vind je in de gallery.47 reacties

EDIT: Bedankt! Deze ernstige omissie is rechtgezet
@Rob: echt briljant dit. Briljant.
@RRRobert: Wat stond er voor de edit?
@murica: item 7.
@RRRobert: En wat is item 7?
@murica: scroll naar boven en lees de laatste alinea. Is als update aan het artikel toegevoegd. Met dank aan @Rob.
@murica: De Handdruk.
Zijn de biedingen op op het stukje band serieus? 25.000 euro? 9 miljoen ???
@g2000nl: Wat denk je zelf…
@123bat: Hij is natuurlijk “geen onzinbiedingen aub” in zijn advertentie vergeten te vermelden..
@123bat: nou die 25000 weet ik niet
@g2000nl: die harald bood wel al een hele tijd
@g2000nl: Haha item 3 is echt flauwekul… is NOOIT te checken of het echt van Max z’n band is! Als toeschouwer kan pas iets op de baan pakken zodra prijsuitreiking begint.
@venividivici: klopt helemaal, ik heb wel eens een ‘tear-off’ gevonden na de f1 race, maar daar kan je ook niet aan ontdekken van wie die is, laat staan aan een stukje rubber 😜
Fucking bizar…
Hoe krijg je het in je hoofd…..
een kiezelsteen
*facepalm* *shakes head*
@str8six: shakes hand? Dat kost dan 5 euries
“rent naar de tuin voor wat grind”
Die handdruk voor maar 5 euro? Das toch de droom?
Marbles kunnen toch op de band blijven plakken van elke andere auto op dat circuit?
Dat maakt het nog geen stukje band van Max.
Zo’n marktplaats bod is leuk, maar ik ben wel benieuwd waar het uiteindelijk voor wordt verkocht. Daar wil nog wel eens wat verschil in zitten…
@dwersbongel: ja he, z’n handdruk gaat meestal na wat handjes klappen weg voor de helft of minder
Wie wil nou een schedel
@martijn11: je hebt er op zich wel een nodig om je harses te beschermen.
Johee johoo
Nog ff en je kan het commentaar van olaf mol op een tegeltje bestellen.
Leuk voor in de wc of vaderdag😉😉😉
@rob5nismo: Begint al met een t-shirt :-(
http://www.grandprixradio.nl/shop
@joligejoffer: En nog uitverkocht ook. Geen voorraad. DAT is pas johee johoo fucking bizar..
Vroeger werden oplichters nog opgesloten of erger. Tegenwoordig ben je “nieuws” of cool. Maar goed…de klandizie op bv marktplaats is tegenwoordig uit hetzelfde hout gesneden.
Hier haak ik af en houd ik het alleen bij zijn races en eventuele interviews kijken. Dat is het genot aan Max, de rest doet er voor mij niet toe. Profiteren van materie, wat maar enigszins te koppelen is aan een bekend persoon, is voor mij niet gewoon en dat gaat het ook nooit worden. Een sjaaltje, shirtje, of petje, om je favoriet te tonen is prima, daar wil ik ook best aan mee doen, dat is supporteren. Dit soort toestanden, dat klopt gewoon niet.
@Orichy: Dit klopt niet? Dit is reinste gekte. Friggin’ kiezelstenen en stukjes band. Doe normaal mensen!
-edit: fixed. inderdaad, thx!-
Als je bereid bent om hier je spaarpot voor om te keren verdien je het om opgelicht te worden. Kan er geen medelijden mee hebben
Item 1: Een serieus tof item, en als ik de ruimte had het ding ergens uit te stallen had ik hem best willen kopen. Haal je toch een écht stukje F1 in huis. Dat het van Benetton is, is alleen maar leuk, want dan heb je best kans dat het onder de wagen van de latere recordkampioen Schumacher, of onze landgenoot Jos heeft gezeten. Of onder een wagen van JJ Lehto. Dat zou wat minder interessant zijn, maar nog steeds een leuk stukje F1.

Item 2: Tja, een houden Toro Rosso vleugel. Ik zie de meerwaarde er niet echt van in, maar ik waardeer het vakmanschap van de maker wel. Gaan toch wat uurtjes in zitten, zeker als je die wing plates moet buigen. Natmaken, op spanning buigen, droog laten worden, weet ik veel allemaal wat erbij komt kijken. Ik kan me ook voorstellen dat als je een F1 gekke timmerman of houtbewerker bent, het leuk kan zijn om die twee op deze manier samen te laten komen, maar voor mij is het niks.

Item 3: Ah, welkom in crazy town. Een marble van de GP van Spanje. Leuk om op te rapen en als aandenken mee te nemen wanneer je de race persoonlijk bijgewoond hebt, maar ik kan me niet voorstellen dat iemand dit serieus zou kopen. Het is -neem ik aan- algemeen bekend dat Max niet de enige coureur is wiens banden slijten. Daarnaast probeert elke coureur nadat hij de finish heeft gehaald zoveel mogelijk marbles op te pikken om de wagen te verzwaren, dus zelfs als deze man op miraculeuze een stukje marble van de band van Max heeft geplukt is de kans klein dat het ook echt van Max’ bandensetje afkomstig is. Met een beetje pech heb je een stukje marble van zo’n droeftoeter als Rio Haryanto of Marcus Ericsson te pakken.

Item 4: Oh mijn god, kiezelsteentjes uit de grindbak van het circuit! Die heb ik altijd al willen hebben. Not! Als Max nou à la Nico of Lewis gecrasht was, had je het nog losjes aan Max kunnen linken, maar Max heeft niet één moment door de grindbak gereden, dus de logica ontgaat mij hier een beetje. Mocht jij de logica nou wel zien en geïnteresseerd zijn in een stukje Max Verstappen historie, dan kan ik je voor slechts € 49,95 een stukje (ongeveer 5*5cm) van het gras rondom het kartcircuit van Genk bezorgen. Een must-have voor de echte fan, want daar heeft Max Verstappen veel tijd in de karts doorgebracht! Op = op en weg = pech, op onzinbiedingen reageer ik niet en afdingen heeft geen zin!!1!!1!!¡¡!

Item 5: Ik hoef geen life-size kartonnen Max Verstappen te hebben, maar ik kan me voorstellen dat dit voor de échte diehard of de 8-jarige Max-fan een leuk item is. Meer dan 125 euro eraan moeten spenderen vind ik dan weer teveel van het goede. Ik denk dat als je de supermarktmanager van je lokale Jumbo met puppy-oogjes aankijkt, je de promotiematerialen van de familie racedagen na afloop van de campagne gratis mag afhalen.

Item 6: Tja, wat moet je hier nou van zeggen? Je moet wel behoorlijk high zijn wil je zo’n ding zien en denken “Hé, een schedel, die moet ik hebben want ik ben Max Verstappen fan”. En je moet minstens zo high zijn om die associatie te maken als verkoper. Ik pas, alweer.

Item 7: Kijk, dit kan ik nou waarderen. Iemand die op leuke en ludieke wijze laat zien dat die hele Max Verstappen-marktplaats gekte helemaal nergens op staat. Geef die man een kratje pils!
@Edge: Item 5.. wat betreft dat vragen.. hmmzzz.. goed plan. Bij ons in de AH staat zo’n plastic M&M pop als display. Zal eens vragen of ik hem na de kortingsactie mag hebben. Geweldig voor in m’n home theater. :P
De maxmania begint vooral op autoblog stikirritant te worden… Max gerelateerd items… Echt waae?? Alles voor clicks.
Dit begint serieus te schuren, alle respect voor de prestaties van Max, maar dit gaat echt te ver ..
Verkoopt hier ook iemand een zakje uitgeademde lucht van max verstappen?
Het gaat natuurlijk nergens over maar er zullen vast wel weer gekken voor te vinden zijn.
Ik heb voor 10.000euro (vanafprijs) nog een TV te koop.Daar is op geweest hoe Max Verstappen als eerste over de finish kwam in Spanje.Wees er snel bij want het komt er nooit meer live op,haha.
@Alfarobert: Hahahaha I lol’d :D
En die man die de band verkoopt.. check zijn overige advertenties.. de oliedrumstoel.

http://link.marktplaats.nl/m1051492693?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=87436

Johee johoo fucking briljant.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).