10 playmates en hun auto (SFW)

Auteur: , 22 Reacties

Je krijgt er hooguit roze oortjes van. Konijnenoren, welteverstaan.

Plymouth Barracuda

Deze week kwam ons het nieuws ter ore dat Hugh Hefner het tijdelijke met het eeuwige heeft verwisseld. Hugh Hefner was de grote man achter Playboy. Waarschijnlijk kennen jullie de Playboy niet, daarom een kleine toelichting. Playboy was een Amerikaans opinieblad met hoogstaande columns, kritische interviews en interessante nieuwsartikelen. Om te zorgen dat (met name) mannen dit gingen lezen waren er ook enkele pagina’s met vrouwen afgebeeld. En wat voor vrouwen! Mooi én naaktintelligent! Potjandrie. In vol ornaat kon je alles zien: van haar jopen tot de hamstermat en van de oorschelpen tot de enkels: alles was volledig zichtbaar.

Aan het einde van elk jaar werd (en wordt) er altijd een Playmate van het jaar verkozen. Dat waren de vrouwen die het beste de interviews konden afnemen. Om hun bijdrage te vieren kregen ze altijd een cadeautje in de vorm van onder meer een auto. Van 1965 tot 1974 werd er extra veel moeite gedaan, want de Playmate’s in kwestie ontvingen ze een auto in Playmate Pink, een speciale lichtroze kleur. Dit waren hun 10 cadeau’s:

1. Ford Mustang Convertible ’64:
De eerste Playmate Pink Edition kwam in 1968. Playmate van het jaar was Donna Michelle. Zij had die eer behaald vanwege het niet vermoorden van zeehonden.

Ford Mustang '64

2. Sunbeam Tiger ’65
De tweede Playmate Edition is meteen een goede. De Sunbeam Tiger is een kleine sportwagen met Europese roots en een dikke V8 in het vooronder. In 1965 was Jo Collins Playmate van het jaar. Met name haar kennis op het gebied van Speyside Whisky’s was ongekend. Waarschijnlijk.

Sunbeam Tiger '65

3. Dodge Charger 383 ’66
Misschien wel de coolste modelnaam aller tijden: Charger. Doen die Amerikanen goed. Het jaar 1966 was het Playmate-jaar voor Allison Parks. Naar het schijnt was zij zeer kundig in het relativeren van de relativiteitstheorie.

Dodge Charger 383 '66

4. Plymouth Barracuda ’67
Wederom een product van Chrysler, maar ditmaal de goedkopere variant. In 1967 was Playmate van het jaar Lisa Baker, waarschijnlijk omdat zij toen de exacte coordinaten van IJsland kon bepalen met behulp van een zakmes.

Plymouth Barracuda Fastback

5. AMC AMX ’68
AMC heeft wel meerdere vergeten Muscle Cars gebouwd, maar de AMX is misschien wel het meest vergeten model. Vreemd, want alle AMX-modellen hadden minimaal een V8 onder de kap. Maximaal ook overigens. Victoria Vetri, beter bekend als Angela Dorian, was de gelukkige dame die hem kreeg. Haar Playmate of the Year-titel had ze ontvangen omdat ze onwaarschijnlijk goed Mariska van de Pijnacker kon imiteren.

AMC AMX

6. Shelby Mustang GT500 ’69
De tweede Mustang in het roze in dit overzicht. Je kan meteen zien hoe groot de eerste generatie was een paar jaar later. Zonde. Het maakte Playmate van het Jaar Connie Kreski niet zoveel uit. Zij mocht met de 7,4 liter V8 rondtoeren. Nice. Had ze ook wel verdiend. Ze had een uitstekend wetenschapsartikel geschreven over nucleaire fysiologie en visagie.

Shelby Mustang GT500

7. Ford Capri ’70
De Capri was de Mustang voor Europa. Dat weerhield Ford er niet van om de Capri eveneens in Amerika te verkopen. In onze gedachten hebben alle Capri’s een bruintint, maar roze kan prima. Claudia Jennings mocht hem in ontvangst nemen. Naar verluid werd zij Playmate of the Year Award vanwege het feit dat zij het Oude Testament had vertaald naar het Papiamento,

Ford Capri '70

8. DeTomaso Pantera ’72
Zelfs op een machtige Pantera ziet roze er nog stoer uit. Dat zegt veel over het basisontwerp van de Pantera. Liv Lindeland mocht hem in ontvangst nemen. Zij won in 1972 de Nobelprijs voor de Natuurkunde en daardoor dus automatisch Playmate van het jaar.

De Tomaso Pantera '72

9. Volvo 1800 ES ’73
Zowaar een Zweedse auto. En om heel eerlijk te zijn: het staat best wel goed. De auto ging naar Marilyn Lange. Het verhaal wil dat zij in 1973 de Koekoeksklok heeft uitgevonden.

Volvo P1800

10. Porsche 911 S ’74
Het laatste jaar pakte The Hef goed uit. Ditmaal was het Cynthia Lynn Wood die de prijzen in ontvangst genomen. Zij werd Playmate van het jaar wegens het uitvogelen van ‘buitenspel’ bij voetbal. Waarschijnlijk.

Porsche 911 S22 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
>SFW Playmates
Maar NSFW automateriaal zeg! De tering. Voor mij dibs op de Barracuda.

De vroege Barracudas zijn pas echt hoe je fastbackt!
Bij die De Tomaso zijn de uitlaten er zelfs opgewonden van geraakt.
Dame 5,6,7 en 8 graag.
@cpp1: die vind je anno 2017 waarschijnlijk terug in de ‘granny’-sectie van de online adult video streaming sites. Have fun!
@RRRobert: dank je!
via Android app
Heerlijk (leesvoer) op de vrijdagavond!!
Playboy, who has not learned to masturbate with it?
And they all had hair, down there !
@desjonnies: deshaq?

Ik zeg al jaren “No Bush Please”, stuk mooier en van 2001 tot 2009 ook nog politiek correct ook ;-)
Hefner, de man die ons leerde lezen met een hand.
Kleine correctie. Playboy heeft 11 roze auto’s weggegeven aan de Playmates van het jaar. In 1974 was er een Mercedes 450SL voor Cyndi Wood. In 1973 ging de Volvo 1800ES naar Marylin Cole (het eerste model dat ‘full frontal’ in de Palyboy stond en de latere vriendin van Brian Ferry en op de cover van de LP Stranded van Roxy Music) en niet naar Marilyn Lange. Die kreeg de Porsche 911 in 1975.
YouTube .. Jay Leno amc amx ..
@lincoln: Jup, dacht ik ook, leuk filmpje
toen ik het roze blik zag kon k precies maar aan 1 iemand denken….

https://goo.gl/images/zRVJxG
Er leven er nog maar 3 van…
@bas77:
4, Angela Dorian leeft ook nog , de tekst vermeldt per ongeluk Connie Kreski 2 maal, maar Angela kreeg de AMC AMX
Ze zit alleen in de bak tot 2019 wegens attempted man slaughter.
Noem me gerust een liefhebber.
Auto liefhebber😁
@willeme, waar haal je het toch vandaan… Geniaal geschreven!
De redenen dat de dames playmate of the year geworden zijn zijn best nobel en van belang geweest voor de hedendaagse maatschappij en natuurlijk het feit dat ze een furkini hadden in die tijd
Die tijd hing er nog een zweem van spanning om het hele bleaute dames gedoe heen, hele werkplaatsen waren ermee behangen, tegenwoordig springen ze je beeldscherm uit bij wijze van!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Voor de rest echt schitterend geschreven. Heb gelachen!
I want to get back to the ‘70s baby Yeah!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).