Zo maak je een BMW X5 extreem onhandig

Auteur: , 21 Reacties

Man man man.

Grote SUV’s zijn waanzinnig overbodig en onnodig. Maar stiekem zijn ze erg fijn. Je zit lekker hoog, je kijkt over het verkeer heen, ze zijn comfortabel, ruim en je kan een drempel iets te hard nemen. Geweldig. De BMW X5 is zoals bekend de grondlegger van het genre zoals wij het vandaag kennen. In alles een ‘gewone’ auto, maar dan wat hoger. Mocht je een keer geprobeerd hebben een X5 te parkeren in een krappe ruimte, dan kom je er wel achter dat je met een flink bakbeest onderweg bent. De auto is breed en de afmetingen laten zich lastig inschatten. Kan daar iets aan verbeterd worden? Nee! Maar dat het véél erger kan, bewijst Nautiluz Creation.

Dit Noorse bedrijf heeft voor de verandering eens een BMW X5 (E53) onder handen genomen. Voor de goede context: Nautiluz Creation is geen tuner. Het bedrijf specialiseert zich in audiosystemen voor auto’s. Je kan er terecht voor een kabeltje om je iPod aan te sluiten, maar ze kunnen ook je hele auto voorzien van een compleet geluidsinstallatie. De BMW X5 dient als een soort promotiestunt. Dat is gelukt, want de auto heeft in elk geval onze aandacht!

Allereerst de deuren. Normaal gesproken heeft een BMW X5 twee deuren links en twee deuren rechts. Dat is nu niet meer het geval. Nautiluz heeft de deuren aan elkaar gelast. Dat lijkt waanzinnig onlogisch om te doen en dat is het ook, tenzij het ultieme doel is om zoveel mogelijk speakers te kunnen monteren. Dat is dan ook precies wat ze hebben gedaan. Maar ja, op een gegeven moment zit de hele auto vol met speakers en is er geen ruimte meer voor nog meer speakers. Wat moet je dan doen? Inderdaad, maak de auto langer.

De X5 van Nautiluz heeft er een setje wielen bij gekregen. Er is een extra as gemonteerd zodat ook dit een zeswielige auto is, net als de Mercedes-Benz G63 AMG 6×6, Project Kahn Flying Huntsman en natuurlijk deze Tyrell Formule 1 auto. Of de wielen ook daadwerkelijk aangedreven zijn is niet bekend, maar gezien de provisorische staat van de auto is het aannemelijk om te denken dat ze er enkel een as hebben gemonteerd. Wat Nautiluz verder gaat doen met de ruimte is ook niet duidelijk, maar het kan niet anders dan dat er nog meer speakers gemonteerd gaan worden. Grote SUV’s zijn dus niet altijd overbodig en onnodig, maar voor deze X5 kan ik geen andere classificatie bedenken.

Met dank aan Maarten voor het tippen!21 reacties

Scandinavische vrouwen. Lekker man!

Die BMW kan me gestolen worden. De blits maken op 100% tuning is niets voor mij.
@viezefreddyw: die dame op foto 28 lijkt me heel handig.
What. The. Fuck.
Krijg het idee alsof ze tijdens het monteren van die derde as zoiets hadden van: fuck this shit, hadden we beter niet kunnen doen. Ideetje met de deuren is leuk!
Had niet gehoeven. Zo’n ding is van nature al onhandig.
Grappig, maar een setje Lambo-deurscharnieren (ieder petje wil ze of heeft ze) had het e.e.a. een stuk praktischer gehouden.
@RRRobert: dit zijn pas echt vleugeldeuren!
Is dat paarse op foto 22 een aquarium?
Best handig voor een dagje vissen!
Heb zitten swipen door alle 28 foto’s in de hoop dat er meer beeldmateriaal van de dame aanwezig zou zijn, maar helaas.. Aan de X5 wil ik geen woorden vuil maken, next!
@misterdrogba: Amen brother!
Ziet er niet uit!!! Geldt trouwens voor de BMW.
Waarom niet gelijk vleugeldeuren van maken? Kan die gelijk wegvliegen, zodat we die niet meer kunnen zien.
Suicide doors dat zou helemaal mooi zijn al hoop ik wel dat ze de scharnieren en bevestingspunten wat meer verstevigd hebben want dat zal wel wat wegen 2 deuren en speakers en kabels
Aaahhhh, foto 28.
BMW presenteert de nieuwe X7.
Zal wel lekker “wringen” zo’n dubbelasser bij straatje keren.
Ineens zijn ‘falcon deuren’ een goed idee…
Die ‘dubbele as’ hebben ze dan toch niet verder uitgewerkt??
Wat een dom design zeg. Van alle foto’s is de blonde griet op de laatste foto het leukst
Heeft ie nou wel of geen 3 assen. Want op de ‘after’ foto’s zie ik ze niet meer.
Ik vind het prachtig!! Vooral die zwarte kleur en de vele details…

Ze had alleen nog wat minder mogen aanhebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).