Deze gecamoufleerde G63 AMG valt tóch op

Auteur: , 13 Reacties

Daar was het ook om te doen, waarschijnlijk.

Sommige dingen gaan nooit weg. Denk aan kakkerlakken, mos en dat vlekje lipstift op de voortanden van je oudtante. De Mercedes-Benz G-Klasse kunnen we daar ook onder rekenen. De G-klasse bezit kwaliteiten die weinig auto’s tegenwoordig nog hebben.

Denk aan een behoorlijke doorwaadhoogte (70 centimeter!) en behoorlijke hellingshoeken (tot wel 100 graden!). Ook de oprijhoek (31 graden) en afrijhoek (30 graden) zijn erg indrukwekkend voor een voertuig dat ook nog eens straatlegaal is. Combineer dat met de techniek en aankleding van een Mercedes en je hebt een zeer bijzondere auto. Het gekke is, het is niet de G500 die goed verkocht, maar de G63 AMG.

Aangezien elke bekende celebrity (en wannabe) dus al een G63 heeft, moet je wat doen om op te vallen. Je kan bij veel tuners terecht. Natuurlijk kun je bij Brabus langsgaan, maar die zijn nog behoorlijk subtiel. Plus het feit dat je een Brabus G-Klasse nog best vaak voorbij ziet komen. Dus mocht je écht om aandacht verlegen zitten kun je aankloppen bij Mansory.

Zoals we gewend zijn van Mansory is alles zwaar over-the-top. De tuner noemt deze creatie de Mansory ‘Star Trooper’ en tart de grenzen van de goede smaak. Wat te denken van de enorme bodykit, waardoor de auto zo een paar centimeter langer en breder wordt. Verder is de auto voorzien van LED-schijnwerpers, mocht je geregeld ‘cruisen’. De matte camouflagelak noemt Mansory 50 shades of Grey Camouflage.

De motorkap is vanwege betere koeling voorzien van een luchthapper. Onder die motorkap is ook daadwerkelijk het een en ander gewijzigd. Zo is de V8 voorzien van grotere turbo’s en is het uitlaatsysteem geoptimaliseerd. Dat resulteert in 850 pk en 1.000 Nm koppel. Volgens Mansory knalt de Star Trooper in 3,5 seconden naar de 100 km/u, wat erg snel is. De topsnelheid ligt boven de 250 km/u. Uiteraard is dit monstrum zeer prijzig: 550.000 euro moet je meenemen. Er worden er slechts 20 exemplaren van de Mansory Star Trooper gebouwd. Gelukkig maar.



13 reacties

God allemachtig. Het zal vast bruut klinken, zal vast vreselijk snel accelereren en dito zuipen. Wat een wanstaltig ding. Maar goed, niet mijn smaak.
maar 50 pk meer dan de brabus, maar toch 0.6 seconden sneller, hmmm klopt neit (ervan uitgaande dat de rest hetzelfde is)
Heerlijk! Zou alleen de wielkover ook nog met licht logo laten inwerken.
Vind de uitvoering wel oké. Alleen de samenwerking met PP verpest het nogal. Weg met al die PP logos, geef mij maar sterretjes.
Die nieuwe vind ik niet zo tof.
Als dit ding dezelfde belabberde afwerking heeft als de kleding die Phillip plein maakt, dan houdt ik me hart vast…
@rikv99: zwaar overpriced, standaard materialen, matige kwaliteit en het valt in de smaak bij Russen. Check.
@rikv99: ik koop al mijn kleding bij Philipp Plein. Werkelijk nog nooit problemen mee gehad. Snap ook niet die enorme haat. De kwaliteit is gelijk aan een dito designer merk.
@mercedess65: Philipp wie??
Je kan best hard gaan met Philip pleintjes
@sr20det: zo hard dat je kaken er van gaan klapperen…
Een beetje jon ollson achtig wel hoor
Rood licht aan de voorkant verboden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).