Deze lachebekjes speuren jouw neppe Porsche op

Auteur: , 23 Reacties

Who you gonna call...

fake

Het zal je maar overkomen. Op Marktplaats, Amazon en Ebay speur je maandenlang naar nieuwe ventieldopjes voor je dikke Porker, vind je eindelijk een setje voor een zacht prijsje, blijken het neppers te zijn! Dat is even balen, want je weet dan natuurlijk niet of het product wel voldoet aan de hoge eisen van Porsche. Misschien geen ramp voor sommige onderdelen. Maar als je nepvelgen bij Autobahn-tempo opeens afbreken, dan heb je toch een probleem.

Een speciaal team moet voorkomen dat jij slachtoffer wordt van zo’n superdeal kat in de zak. Het bestaat uit drie advocaten, heet het Brand Protection Team en opereert vanuit Zuffenhausen. De enige missie: items confisceren die onterecht het Porsche-logo dragen. Vorig jaar vergaarde het team ongeveer 33.000 items met een marktwaarde van 2,2 miljoen Euro. Het gaat dan vooral om shirtjes, posters, klokjes, petjes et cetera, maar ook steeds vaker om remklauwen, airbags en velgen. Vooral die laatste items kunnen een acuut gevaar vormen en Porsche wil uiteraard voorkomen dat dergelijk spul in haar auto’s terechtkomt.

De meeste spullen die in beslag worden genomen worden aangeboden via sites als Amazon en Ebay. Het team heeft er meer moeite mee een vinger te krijgen in de fysieke handel van nep-spul op handelsbeurzen en dergelijke. Ook die markt is naar schatting goed voor tientallen miljoenen. Naar schatting tachtig procent van de neppers komen uit China en variëren in kwaliteit van absolute bagger tot professioneel gemaakt. Soms worden zelfs de werklieden van Porsche Classic ingeschakeld om het kaf van het koren te scheiden. Heb jij een setje Chineazy replica’s op je 996?23 reacties

Die hebben een flinke to do list
Het zijn vooral commerciële belangen.
Hebben andere merken dit ook?

Ik weet dat Ferrari er ook een big deal van maakt
@theblazerunner: Dacia en Ssangyong hebben er ook aparte afdelingen voor opgezet, draaien overuren.
Niet dat ze inzitten met het welzijn van hun clienteel, niet hun verantwoordelijkheid.

Dit is gwn een reden om lucratieve rechtzaken aan te spannen.

Het is maar hoe je het interpreteert.
@dromedaris: Ja en om rechtzaken te voorkomen als jij crashet door een mankement aan je hoekiefoekie porsche velgen
@mperformance: de les “basiskennis bij verkoopsovereenkomsten” gemist?
Mag je wel oppassen met je lada porsche
Hadden Renault en Opel een paar jaar terug niet enorm last van fake onderdelen van slechte kwaliteit? Het ging toen wel over kritische onderdelen als remmen, filters, etc…
@w0ut: bij Renault was dat waarschijnlijk wat uit hun eigen fabriek kwam.. 🤣
@w0ut: Onderdelen van slechte kwaliteit hebben ze al heel lang last van. Schijnen ze mee geleverd te worden.
Als ik dat advocatenbureau was, zou ik mij doodlachen, lekker cashen!
@ghost: ja…en dan kan je ook nog al die goodies doorverkopen, of toch tenminste weggeven als verjaardagcadeau’s.
@jaapiyo: ongekende mogelijkheden!
Imitatie Porsche wielen komen toch alleen onder oude golfjes? Kan me niet bekoren.
Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.
Niet meer dan normaal dat Porsche zuinig is op zijn naam en misbruik aanpakt.
misschien als ze de prijzen naar beneden hebben de autofabriekanten minder last van nepperij. Nu plakken ze gewoon een logo op een stuk plastic en hoppa kassa!
Eén van de YouTube kanalen die ik volg is van die Autodoktoren. Naast de vele auto-gerelateerde mankementen die ze laten zien en uitleggen, doen ze ook vaak een vergelijk maken tussen Originalteile en imitatieonderdelen.

Ik ben er inmiddels wel achter dat het stuitend is, te zien hoeveel rotzooi er via ebay c.q. wordt verhandeld. Het rottige is alleen, dat niet alleen de onderdelen worden nagemaakt, maar ook de verpakkingen er omheen soms griezelig echt uitzien.
@RRRobert: Verpakkingen zijn het makkelijkst na te maken.
Ik heb ooit op YouTube een filmpje gezien van een Duits autoblad, weet niet meer welk blad, waarin imitatievelgen onder een A-klasse of CLA (dacht ik) werden gemonteerd. Enkele testen werden uitgevoerd (tegen een stoeprand aan rijden (niet erlangs, maar er recht op), over richels haaks op de rijrichting rijden enzovoorts. De imitatievelgen braken gewoonweg in tweeën/er braken stukken uit.

Nou geloof ik niet dat het Porsche alleen hierom te doen is (de kassa moet natuurlijk voornamelijk harder rinkelen), maar ik schrok wel echt van het kwaliteitsverschil, ik zou zulke zooi in ieder geval nooit op mijn eigen auto willen hebben.
@vdue: https://youtu.be/rMy2qgjL5Nc
@boomhauwer: haha ik zou zweren dat het Duits was
Hoe kan ik zien of iets echt kwaliteit is of niet? Welk merk is goed en welk merk is slecht (even hebbende over velgen)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).