Deze X6 Killer* van Renault komt nu wel naar Europa

Auteur: , 47 Reacties

*Als het puur om een Coupé-SUV gaat, althans.

Als fabrikant kan het zijn dat je je producten moet aanpassen aan de markt. Per land zijn de wensen en eisen van het kopende publiek toch weer anders. In het luxesegment lijkt het niet zo’n probleem te zijn, merken als Porsche, BMW of Ferrari passen hun aanbod een klein beetje aan aan de markt. Denk aan leverbare motoren, uitvoeringen en carrosserievarianten.

Bij volume-fabrikanten ligt dat iets anders. Daarbij is prijs ook bepalend en moeten de kwaliteiten waarin is geïnvesteerd, ook aanspreken bij het publiek. Zo houden wij Europeanen van strakke interieurs, deugdelijke elektronica, weinig ruimte, harde onderstellen en kleine motoren. In de Verenigde Staten mag het goedkoop plastic zijn, zolang de auto maar groot is, veel uitrusting heeft inclusief een flinke motor.

Renault Arkana

Ook Renault bouwt auto’s voor andere markten dan alleen de onze. Dan doelen we niet alleen op de Torino, maar ook bijvoorbeeld deze Renault Arkana. De Arkana is een SUV/coupé achtige auto, inderdaad in de geest van de BMW X6. Onderhuids is de Arkana (en zustermodel Samsung XM3) minder exotisch, hij staat op een aangepast B0-platform waar de Dacia Duster en Sandero ook op staan. Wel is de Arkana een maatje groter, de totale lengte bedraagt 4,52 meter, de breedte is 1,83 meter en de hoogte bedraagt 1,84 meter.

Renault Arkana

Mocht je helemaal weg zijn van de Renault Arkana, dan is er goed nieuws! Er is grote kans dat de Arkana naar Europa komt, dat meldt het Franse downshift. Wel gaat de Arkana behoorlijk aangepast worden. Denk aan gebruikte materialen, infotainment, bekledingen en dergelijke. Ook op technisch gebied zullen er wijzigingen plaats vinden. De atmosferische 1.6 met handbak zal niet naar Europa komen in verband met emissies.

Renault Arkana

De 1.3 TCe komt er daarentegen waarschijnlijk wel, deze levert 150 pk en kan voorzien worden van voorwielaandrijving en vierwielaandrijving. Ook schijnt er een ‘RS-Line’ variant aan te komen, wel zo sportief natuurlijk. De lancering zou gepland zijn voor 2021. De Arkana is al de tweede aankondiging deze week van de komst van een niet Europese Renault naar Europa.47 reacties

Bah, bah bah en nog eens bah.
@fendercd60: helemaal met jou eens!, en toch denk ik dat deze nog best redelijk verkocht gaat worden (helaas)
@kennone: hoezo helaas? De één shopt bij de Lidl en de één bij Albert Heijn. Feit is dat je hetzelfde product koopt voor veel teveel geld. Hij brengt je net zo makkelijk naar verwegistan als een X6 hoor.

Helaas…
@tanzanitef30n: En ook die zie ik liever niet. Ik zie liever geen enkele (bluf)SUV coupé achtig geval.
@tanzanitef30n: treffende vergelijking. Als je je auto bij de supermarkt koopt, is de kans inderdaad groot dat je met zo’n SUV-coupé naar huis gaat.
@fendercd60: Nou indd zeg. Ik zou m’n hond er nog niet op laten . . . . . . . . .!
Tja mensen zonder smaak en een minder dikke bankrekening moeten ook ergens heen
@fabian159: Laat ze de bus nemen i.p.v. dit model.
Schoenmaker blijf bij je leest.
@dromedaris: het lijkt inderdaad wel een beetje op een schoen
@peekaas: en eigenlijk ook een beetje op een dromedaris.
@dromedaris: doe ik
Naast Mercedes, BMW, en Volkswagen, is ook Renault er niet in geslaagd om de SUV-coupe er niet lelijk uit te laten zien. Misschien moeten we gewoon concluderen dat de SUV-coupe naast onpraktisch, ook gewoon heel lelijk is. Wel de nadelen van een SUV (formaat, verbruik), niet de voordelen (ruimte om iets te vervoeren, zoals passagiers langer dan 1.65m), en dan ook nog eens lelijker.
@grasvreter: hoezo lelijk? Dit ziet er stukken vlotter uit dat een Renault Kadjar of Kolossos. Ik vind die opgehoogde stationwagen SUVs helemaal niks. Sommige SUV coupe’s zijn veel te groot (X6, GLE) om de proporties natuurlijk te laten zijn maar velen zien er beter uit dan hun stationwagen tegenhanger. De Q3 sportback, de GLC coupe en ook deze Arkana.
@grasvreter: er is wat mij betreft 1 uitzondering: de Porsche Cayenne Coupe. Die vind ik fraaier dan de normale Cayenne
@rutgerg: eensch Rutger.
@grasvreter: heeft VW een SUV coupe?
Wat gaaf zeg, helemaal met zo’n dik 1300cc blok en alle “power” op de voor-as. Weg met die F40 poster, deze wil ik!1!
Hij lijkt wel wat op die nieuwe elektrische Volvo…..
Eerlijk gezegd vind ik ‘m minder lelijk dan Duitse coupe-SUV pogingen… #oef toch verre van eerste keuze.
*spuugt koffie uit* whaha X6 ”killer” 1.3 met 1300 kilo plastic delen aan boord.
Hou hem maar in die landen, doei.
Ik zou zeggen: maak er gelijk een RS versie van met 400pk>
Tja, waarom niet? Als er een markt voor is. De pijp bij Renault moet ook blijven roken. Een nice is een nice en die ligt ook nog eens in Frankrijk! 🤓
@utregcity: Je bedoelt NICHE. Dat ligt niet in Frankrijk en maakt je comment een beetje pauper.
Dit is zo’n auto waarvan je buurman zou zeggen van ‘zo die is dik’, waarop de eigenaar het dan interpreteert als ‘gaaf, tof’, maar de lieve buurman wat anders bedoelt.
Renault “le chien caca” oftewel, de poepende hond..
Renóóóóóóóóó!!!!
Qua stance doet hij denken aan de eerste Koleos, ook al zo’n succes…
@potver7: ajoh die was ontwikkeld door Samsung, niet door Renault. Dus daar hebben ze vast niet veel op verloren.
Mooi he, de 1.6 komt hier niet naartoe vanwege emissies maar in andere landen geen probleem. Ik wil wel eens een praktijktest zien qua verbruik tussen de 1.3TCE en 1.6 16v. Bij dagelijks gebruik is het verbruik waarschijnlijk hetzelfde en is het poppenkast.
@retsok: het verbruik is idd hetzelfde, maar met de 1.6 kom je een kwartier later aan 🤣
Ik vind het verdomme nog niet eens een gek model.
Net als alle andere (bluf)SUV coupé achtige gevallen: doe maar niet
Deze kan niet tippen aan grootmacht X6!
Zeker geen X6 (of X4) killer. Dit heeft meer weg van een suïcide car.
Ik ga sparen! Ik vind ‘m er gaaf uitzien, hij is behoorlijk praktisch en is redelijk betaalbaar.
@jochempie: praktisch is ie juist niet door de aflopende daklijn. Dat is het hele punt waarom zoveel mensen, inclusief ik, de suv-coupe achterlijk vinden. Wel de lompigheid en het verbruik van een SUV, niet de voordelen zoals veel ruimte.
@grasvreter: Heb je er over nagedacht dat jij en ik wellicht een andere definitie van praktische bruikbaarheid hebben? Ik moet er een fiets plat in kunnen leggen, dus een aflopende daklijn is voor mij geen probleem. Wat ik fijn vindt is hoe ver naar voren het scharnier van de hatchback achterklep geplaatst is, waardoor je gemakkelijk voorover kan leunen om de fiets te pakken of neer te leggen.
Wie koopt dit?
Als Renault ooit denkt om weer voet op Amerikaanse bodem te gaan zetten, moet er minimaal een V6 in van 3.6L anders wordt het helemaal niks hier….
My eyes, my eyes .. make it go away 😵
Gaaf! Spatlappen!
Het moet heel wat lijken..
Ook autisten verdienen een mooie auto.
In zijn soort is het uiterlijk niet slecht. Maar interieur lijkt wel 15 jaar geleden ontworpen te zijn. Dus hier beschadigt Renault zichzelf behoorlijk mee, Renault exterieur en Dacia interieur.
@willeme die van Geely is er al en ziet er ook niet onaardig uit: https://www.autojunk.nl/2019/10/geely-xingyue-suv-coupe
Misschien niet Premium maar wel mooier als een x6 en goed koper
In de EU wordt het dan toch een Dacia?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).