Dít is de nieuwe open Aston Martin Vantage

Auteur: , 28 Reacties

Kun je die smakelijke V8 nog beter horen.

De nieuwe Aston Martin Vantage is nog niet het succes dat Aston Martin voor ogen had. Wellicht vanwege zijn voorganger. Deze had vele tekortkomingen, maar ook één van de mooiste carrosserieën uit die periode. Sterker nog, het model oogt nog steeds fris en fraai. Check hier het complete vergelijk.

Maar ja, je moet immers íets doen en bij Aston Martin hebben ze gekozen voor een zeer modern hate-it-or-love-it ontwerp. In technisch opzicht is het nieuwe model véél beter. De AMG-V8 is een betere match dan de ietwat matig presterende Jaguar V8 en het infotainmentsysteem komt ditmaal niet uit het jaar kruik.

Aston Martin Vantage '18

Wellicht dat deze Vantage Roadster voor positive verandering kan zorgen. Het is officieel nog een preview, maar je kunt het model in vol ornaat bekijken. Ze hebben de lelijkste kleur mogelijk gekozen: matzwart. Dus ondanks het feit dat de auto in de grondverf lijkt te staan, ziet ‘ie er veel mooier uit dan de Coupé, alhoewel dat uiteraard heel persoonlijk is.

Aston Martin V8 Vantage Roadster '20

Met name en profil met het dak gesloten is het een plaatje. De AM Vantage Roadster doet denken aan de Jaguar F-Type. Dat is een enorm compliment, want de F-Type is een van de fraaiste cabrio’s van de afgelopen 15 jaar. Enige dissonant is wederom de achterkant, met de ‘skirts’ boven de uitlaten. We zien waar Audi met det RS6 en RS7 de inspiratie vandaan haalde. Maar ja, dat kun je vast wel in carrosseriekleur laten spuiten.

Aston Martin V8 Vantage Roadster '20

In technisch opzicht is de Roadster bijna identiek aan de Coupé. De open variant is uiteraard iets zwaarder dankzij de benodigde verstevigingen, zoals de rollbars achter de bestuurdersstoel. Oh, en natuurlijk een geheel elektronisch te openen dak. De Aston Martin Vantage Roadster wordt verwacht in de lente van volgend jaar.28 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Wat is die coupé toch mooi!
Ze waren wel erg onder de indruk van de jaguar f-type bij Aston Martin zo te zien. Wel een erg mooie auto.
@povel: werkte Ian Callum niet voor beide merken?
@mashell: Niet tegelijkertijd
@povel: en voor een diffuser moesten ze wachten tot Audi de RS6 introduceerde.
Brrr, wat een verschrikkelijk slechte pers-foto’s…
@poes: Echt ongelooflijk lelijk. Plus het exemplaar is lelijk uitgevoerd. Het lijken net spionage beelden van een mule. Persoonlijk vind ik de coupe echt veel mooier.
Wat een afzichtelijke kleurencombinatie zeg.. Heb zelden zulke slechte persfoto’s gezien. Verder prachtige wagen, in de juist kleur dan.
Het is net een Jaguar F-type.
Weet iemand eigenlijk waar LINCOLN is gebleven? Al een tijdje niet meer gezien hier en ik mis de droge humor op deze troosteloze maandag.
@eetvlagetmoney: Van mij mag-ie wegblijven met z’n pseudo-bijdehandte geneuzel.
@amghans: Je wist in ieder geval wat je aan ‘m had. Z’n mening verschilde altijd van die van anderen en je hoefde niet te proberen het eens te worden.
@eetvlagetmoney: af en toe mag ie weer een paar maandjes het gesticht in.
@eetvlagetmoney: nou je t zegt, volgens mij woont hij bij zijn moeder op zolder en krijgt hij 3 dagen internet en word daarna weer in zijn hokje gegooid. Ik mis hem niet.
Coupé vind ik prachtig. Deze cabrio vind ik qua lijnenspel net een MX-5..
Hij is fijn. Maar de coupé is in mijn ogen ook bijzonder goed gelukt!
Het zou mij niet verbazen als ze daadwerkelijk de dakconstructie van de F-type hebben gebruikt. En anders zou het wel erg dom zijn zelf het zelf te ontwerpen terwijl je buren voor 95% hetzelfde hebben
Wat als ze niet de achterlichten zoals nu maar zoals de DBS superlegerra of 911 hadden gemaakt….dan was achterkant veel mooier en eleganter dan nu
Wauw, wat een design silhouette van een…. F-Type… cant be unseen….

Jammer, vorige vantage vond ik schitterend, dit type totaal niet, te popie-jopie met zn design voor mij
mooie auto maar onderhuids weinig aston martin
Lekkere bak hoor… Ze moeten alleen even de jongen (m/v) ontslaan die onnodig ingewikkeld met de kleuren loopt te doen. Eerst dat neongroen en nu dit. Zo moeilijk is het niet.
Zo’n beeldschoon basis ontwerpt verkracht met een overdaad aan lipjes, randjes en andere zogenaamde sportieve rommel.
Zijaanzicht lijkt ook een beetje op een alfa brera
Zoo hé! Dat ziet er goed uit! Toch best wel heel erg clean
Mooie auto: al lijkt het dakje en de rolbeugels erg op die van de amg-gt roadster
Coupe is mooi. Als cabrio wint de F-type. By far.
Mwah, als ik ervoor in de markt zou zijn zou ik toch voor de coupe gaan.
Wat een raar ding, koop dan gewoon een Jaquar F-Type. Een 911 is veel beter in balans, veel dikker ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).