Ook Volkswagen R krijgt een spiksplinter nieuw logo

Auteur: , 17 Reacties

Zijn ze weer helemaal bij de tijd daar!

Volkswagen Atlas R-Design '19

Het is het ultieme label van Volkswagen, ‘R’. Deze divisie, onder leiding van goeroe Jost Capito, is verantwoordelijk voor de smakelijke en sportieve modellen, zoals de Golf R, alhoewel wij vermoeden dat de meeste centen worden verdiend aan bumperpakketjes en velgen. De R-modellen zorgen voor een sportiever merkimago en zijn zeker de moeite waard voor de gene die net dat beetje meer wil.

We hebben groots nieuws over deze afdeling, want in navolging van Volkswagen heeft de R-divisie nu ook een nieuw logo! Het logo is platter en het lettertype is dunner. Het moet er voor zorgen dat het logo nog individueler, exclusiever, en specialer oogt. Het het doet ondergetekende denken aan het Volvo R-logo van weleer.

Volkswagen R

Het logo wordt binnenkort toegepast op de enige drie ‘R’-modellen die Volkswagen bouwt: de Golf R, Golf R Estate en de T-Roc R. Alledrie worden deze auto’s aangedreven door een 2.0 TSI motor met een slordige 300 pk en 400 Nm en zijn ze voorzien van een DSG-transmissie en vierwielaandrijving.

Volkswagen Golf R Estate '18

Maar zoals gezegd, de verkoop van ‘R Line’-modellen is waarschijnlijk nog belangrijker. Het nieuwe logo wordt dan ook voor het eerst toegepast op de nieuwe Volkswagen Atlas Cross Sport R-Line. Dit is een ‘coupé’ op basis van de VW Atlas, een middelgrote SUV die speciaal voor de Amerikaanse is gebouwd en ontworpen. De lancering voor die auto staat gepland voor 11 oktober.

Volkswagen Atlas Cross Concept '19

Wanneer de andere modellen de nieuwe logo’s zullen krijgen is niet helemaal duidelijk. Wij gokken op het begin van het nieuwe jaar. Of er meer R-modellen bijkomen is eveneens nog niet bekend. Er gaan geruchten over een Arteon R (met 400 pk sterke VR6 turbo) en een Touareg R, maar die kans lijkt ons klein. Ze schurken dan wel heel dicht tegen de producten van concerngenoot Audi aan en de grotere R-Modellen waren niet echt een succes. Maar eerlijk is eerlijk: een Arteon R klinkt als muziek in de oren. Aan de andere kant van het spectrum: een Volkswagen ID.3 R lijkt waarschijnlijker.

Meer lezen? Bekijk hier ons overzicht met alle Volkswagen R-modellen.17 reacties

-Edit: dank u, is inmiddels gefixt-

OT niet mis mee, zou wel gaaf als de Arteon R zou komen.
Er is dus een team die betaald krijgt om zo’n lelijke logo te maken. Ik persoonlijk vind het niet mooi. Zwaar mislukt zelfs.
@VWTouran75: ik vind het best goed zo. Wat maakt het ook uit, het is maar een logo.
@VWTouran75: alsof het ontwerpteam hier iets aan kan doen. Wellicht is dit het beste wat er gemaakt kan worden op basis van de briefing die ze van VW hebben gekregen. Als jij een pak op maat wil laten maken en je staat erop dat het een gele met witte stippen met een klein rood biesje moet worden met uitlopende pijpen en mouwen ga je toch ook niet zeggen:’ik snap niet de de kleermaker daarvoor betaald wordt…’.
@potjak: Dat klinkt als het galakostuum van Ronald McDonald…
Andere merken doen het gewoon, VW moet er weer een persbericht over schrijven..
@birdnerd84: Alle merken maken er groot nieuws van dat er een nieuw logo is. Zonder uitzondering :-D

En ja, ook die komen aan bod:

Alfa:
https://www.autoblog.nl/nieuws/dit-is-het-nieuwe-logo-van-alfa-romeo-78118

Citroen:
https://www.autoblog.nl/archive/2009/01/05/nieuw-logo-voor-citroen

Dodge:
https://www.autoblog.nl/archive/2010/05/27/het-nieuwe-logo-van-dodge-zonder-ram

Fiat:
https://www.autoblog.nl/archive/2006/10/25/fiat-logo-krijgt-nieuwe-kleur

Lotus:
https://www.autoblog.nl/nieuws/legendarisch-sportwagenmerk-wijzigt-logo-drastisch-128734
@willeme: Tsja, maar dit is VW/VAG hé… Dus hier moet negatief op gereageerd worden. Nothing has changed.. really..
Eindelijk geven ze het gestolen Jaguar R logo op
Het logo an sich vind ik niet lelijk, wat ik wel raar vind is dat ze voor het nieuwe vw-logo kiezen voor een basic 2D ontwerp, en nu een sierlijk 3D-ontwerp voor R.
Sorry hoor, maar wat een wereldnieuws. Hou van Duitse wagens maar een item over een veranderend R logo? Begrijp de verandering voor het merk als geheel en voor echte verandering als de ID3. Maar dit, een sublabel, het zal wel …
Wat is zo’n variant R toch geniaal! Wel een heel lelijk nieuw logo, en het huidige miste al zat inspiratie. Doe het R logo van de R32 maar weer.
Zo birdnerd liet zijn onderbuik de vrije loop en werd op zijn plek gezet…
Ik vind Volvo R (rip) toch nog steeds vetter :p
@nout: Ja of Mulliner R…
Begrijp het niet helemaal. Ze versimpelen het VW logs en vervolgens overstileren ze het R logo. Zonde van het geld.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).