Dit is het nieuwe vlaggenschip van Lexus

Auteur: , 17 Reacties

Groter, duurder, luxueuzer dan ooit.

Je zou het niet direct zeggen, maar Lexus is een relatief jong merk. In 1990 verkocht men de eerste auto’s, het merk was het wapen van Toyota voor de hogere segmenten van de markt. Met de ES voor de middenklasse segmenten en de LS voor de directe aanval op de S-Klasse en 7-Serie, moest Lexus zijn plekje op de markt veroveren. De eerste LS was daarom vreemd: hij leek sprekend op de S-Klasse. Alsof ze gewoon Mercedes kopieerden met hun eigen logo erop. Welnu, de LS is inmiddels onderscheidend genoeg geweest om een icoon te worden.

Vandaag de dag is de auto nog steeds de absolute top in de Lexus-schappen. De concurrentie, bestaande uit onder meer de Audi A8, BMW 7-Serie, Mercedes S-Klasse en in de VS, waar Lexus het beter doet dan hier, de Cadillac CT6, is vrij dodelijk. Dus welke kaarten heeft Lexus in handen die ervoor zorgen dat de nieuwe LS (rijtest) de concurrentie aftroeft? Anders zijn. Vele designfoefjes die op het randje van kitscherig zitten, zoals origami-geïnspireerde deurbekleding. Maar Lexus komt er mee weg. Een S-Klasse of A8 is een technisch hoogstandje, maar ook een hele veilige keuze. Durf je een beetje tegen de stroom in te zwemmen, dan is een Lexus LS een fantastische auto.

Het topplekje voor de LS in de Lexus-range lijkt nnu ingenomen te worden door een nieuw concept: de LF-1 Limitless. Een soort Lexus Bentayga, die de luxe van de LS in een SUV-pakket stopt. Nog voordat de LF-1 het productiestadium bereikt, geeft Lexus de titel aan een ander model.

Lexus jacht

Dit is de Lexus LY 650. De woordgrap in de titel komt van Lexus zelf: dit is het vierde Lexus-vlaggenschip, naast de LS (sedan), LX (SUV) en LC (coupé). Het vierde vlaggenschip is letterlijk een vlaggenschip, want de olifant moet uit de kamer: het is geen auto. Het is een 20 meter lang jacht. Lexus zegt verder dat de designkenmerken van de LS hen hebben geïnspireerd om het design op grotere schaal toe te passen. Dat is sowieso gelukt.

De mannen van Lexus zijn vooral goed in auto’s bouwen, dus werd Marquis-Larson ingeschakeld. Deze mensen zorgen ervoor dat de boot drijft, Lexus regelt de ontwerpen. Het interieur behoeft verder geen uitleg: alles wat je wilt hebben op een luxe motorjacht is aanwezig. Knipogen naar de Lexussen voor op de weg vinden we vooral op de achterste flanken, waar bijvoorbeeld de iconische ‘hockeystick’ van de Lexus LFA en LC verwerkt zit.

Overigens is een Lexus-boot niet eens baanbrekend. Vorig jaar kwam het merk op de proppen met een speedboat, bijvoorbeeld. Er wordt niet expliciet vermeld dat de krachtbron(nen) ook van Lexus zijn, maar de kans is aanwezig. Ook de prijs is nog niet bekend, maar voor minder dan 340.000 euro gaat hij waarschijnlijk niet varen, dus het wordt de duurste Lexus ooit.17 reacties

Titel en foto hadden mij wel te pakken.
Minimaal 3,4 miljoen lijkt mij? Ruwe inschatting voor luxe jachten is iets van 1 miljoen per meter, dus zou ook zo maar richting de 20 Miljoen kunnen gaan?
@kemp86: Niet bij deze bouwer.
@kemp86: die 1 miljoen per meter stelregel is inmiddels wel achterhaald.
@rikus: kan tegenwoordig nog ‘maal de breedte van de yacht’ geloof ik…
@kemp86: 20 miljoen voor een jacht van 20 meter bestaat niet. Dat miljoen per meter gaat pas rond de 40 / 50 meter tellen. Verder heeft de Dilbar (Google maar) ongeveer 650 / 700 miljoen gekost, en die is 156 meter lang – is dus 4 miljoen per meter
Lexus: Freude am Varen
Ja leuk, vind het geen mooie boot
Ik hoop zo dat dit gevaarte een diesel motor heeft
#YachtBlog!! Gaaf!
Soms is minder frontoverhang mooier…

Soms ook niet. Bij een mooi jacht denk ik eerder aan een mooie sierlijke voorsteven waarvan de boegpunt meters ver vooruit steekt.

Vooral schuin van achteren ziet dit jacht er met deze stompe boeg ontzettend lelijk uit.
Knap. Mocht ik geld hebben kocht ik hem, en doopte hem meteen Stugots. Hehe.
Van wat ik al gelezen heb zitten er 2 volvo motoren in ;)
Oké een boot. Boeiend.
Dit zijn de eerste beelden van GTA VI??
Schitterende foto’s.
Doe mij maar een Sunseeker Predator. Veel mooier dan dit. Deze stompe neus en bolle flanken geven hem van buiten een erg lomp uiterlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).