Dit is hoe Hamilton komend weekend kampioen kan worden

Auteur: , 39 Reacties

Een duidelijk overzicht van de stand van zaken.

Dit is hoe Hamilton dit weekend kampioen kan worden

Hamilton is zeker niet de meest geliefde coureur op de huidige grid, zijn prestaties zijn momenteel ongeëvenaard. De Brit behoort met zijn 33 jaar misschien tot de oudste rijders van de Formule 1, zijn leeftijd weerhoudt hem er niet van iedereen te overschaduwen. Dit jaar heeft hij bewezen dat hij zijn indrukwekkende cv niet simpelweg aan zijn auto heeft te danken.

Voordat het seizoen was begonnen, hoopten we dat Ferrari het vuur nu eindelijk eens écht aan de schenen van concullega’s Mercedes kon leggen. Een behoorlijke tijd leek Sebastian Vettel de strijd met Lewis Hamilton tot het einde van het seizoen te kunnen gaan voeren, maar sinds de Grand Prix in zijn thuisland is de viervoudig Duitse wereldkampioen van het ene in het andere drama gevallen; zowel door eigen toedoen als puur ongeluk.

Terwijl Sebastian Vettel nog altijd de uitweg probeert te van de neerwaartse spiraal waarin hij zich bevindt, heeft Lewis Hamilton diezelfde periode juist gebruikt om zichzelf te katapulteren naar een onoverwinnelijk niveau. Zodoende bevindt hij zich plotseling in de benijdenswaardige positie waar hij dit weekend het kampioenschap naar zich toe kan trekken.

In aanloop naar de Grand Prix van de Verenigde Staten heeft een gebruiker op Reddit een zeer net schema gemaakt, waarin precies te zien is hoe Lewis Hamilton zichzelf dit weekend tot vijfvoudig kampioen kan kronen en Juan Manuel Fangio evenaart. Of, als we kijken vanuit het oogpunt van Sebastian Vettel, wat de Ferrari-coureur moet doen om het vermoedelijke onvermijdelijke scenario uit te stellen.

Dit is hoe Hamilton dit weekend kampioen kan worden

Voor Vettel is het vrij simpel: hij moet gewoon winnen. Wanneer hij dit niet voor elkaar weet te krijgen, dan wordt het lastig voor hem. Met een tweede plaats houdt hij zicht op de titel, maar wint Hamilton en wordt hij derde, dan is het klaar. Hieronder schrijven we hem uit, voor de duidelijkheid.

– Hamilton finisht P1, Vettel moet P2 worden.
– Hamilton finisht P2, Vettel mag P4 worden.
– Hamilton finisht P3, Vettel mag P6 worden.
– Hamilton finisht P4, Vettel mag P7 worden.
– Hamilton finisht P5, Vettel mag P8 worden.
– Hamilton finisht P6, een puntenfinish voldoet voor Vettel.

Wordt Hamilton zevende of lager, dan kan Vettel zelfs uitvallen. Natuurlijk zal dit zijn titelkansen niet helpen, maar het wordt hem in dit geval niet fataal.

Overigens, wanneer Hamilton dit weekend de Grand Prix wint, evenaart hij een langstaand record van Ayrton Senna. De Braziliaan won van 1989 tot en met 1993 de Grand Prix van Monaco en is daarmee de enige F1-coureur die vijf jaar op rij dezelfde wedstrijd heeft gewonnen. Hamilton heeft de Amerikaanse GP de afgelopen vier jaar op zijn naam gezet.39 reacties

Hamilton dan maar 2 races op rij uitvallen, zodat het weer spannend is?
@dutchdriftking: leclerc een flavio-tje laten doen?
@dappers: Daar trap leClerc niet in, dit in tegenstelling tot het over het paard getilde zoontje van Nelson.
@toniominestrone: valide punt, Ericsson it is!
@dappers: Hoe dan? Die komt niet eens in de buurt van HAM tijdens de wedstrijd, tenzij hij op een ronde wordt gezet.
@metalmike: en dat is waarschijnlijk al halverwege de race. Doe een wat vroegere pitstop en op 1/3 van de race zou hij al het haasje zijn.
Ik vrees dat we Hamilton zondag gewoon over het circuit zien rennen met de Britse vlag in zijn handen.
Dit is hoe Vettel dit jaar nog kampioen kan worden:
https://i.imgur.com/S3LfwOF.jpg
Valtteri Butler… Buffer…. ehh Bottas zijn opdracht is in ieder geval weer duidelijk voor dit weekend
@harrie: ofwel Bottas kegelt Vettel er in de eerste bocht uit, of Raikkonen rost Hamilton de muur in. Of allebei en dan heeft RB weer eens een 1-2!
@gulli: weer eens? Hoe vaak hebben Max en Daniel SAMEN op het podium gestaan?
@henk_he: Maleisië 2010 bijvoorbeeld. Ik zei Red Bull he, niet Dan en Max
We gaan zondag gewoon weer zien, hoe HAM de race met 2 vingers in z’n neus wint.
@toyotafortuner: Krijgt ie dan geen last van z’n piercing?
@toyotafortuner: Laten we het hopen, Hamilton kampioen dit weekend heeft mijn voorkeur.
@HZW: ik zie ook liever ham als wk ipv vettel(zijkerd).
@toyotafortuner: als ik op de motor zit probeer ik serieus wel eens aan mijn neus te kriebelen. Dat gaat niet met een integraalhelm kan ik je zeggen. Een enorm jeukende neus is dan waar ik het mee moet doen de rest van de rit 😋
Een F1-post zonder zelfs maar MV te noemen? Kudos!

Vettel heeft het aan zichzelf (en aan gebrek van zelfreflectie bij hem en SF) te danken en daarom hoop ik dat HAM het even afmaakt. Ik heb zin in het volgende seizoen!
Moet dit iedere keer gezegd worden?
@ikschrijfookoverautos: geen idee, first time for me 👍🏻
@lebeaunl: doen zij het niet, doe jij het wel. Echt hè
@lebeaunl: En toch knap dat jij er dan alsnog over moet beginnen.

OT: 1.: Het moet gek lopen wil HAM dit weekend geen kampioen worden. 2.: Het moet een bizar sezioenseinde worden als HAM geen kampioen wordt. Dus spannend is het niet meer.
@lebeaunl: maar stiekem toch even 33 erin knallen 🤪
Nieuwstip: renault gaat compleet nwe motor ontwikkelen voor ‘19
@cloverleaf: dat vind ik ook even spannender nieuws!
@ukbob: Het is in ieder geval grappiger nieuws! :-P Renault die qua motor weer van scratch af aan begint in 2019… hahaha… je moet het ze nageven, die Fransen hebben wel humor.
@cloverleaf: Dat gebeurt natuurlijk ook weer met de Franse slag, dus afwachten of dat ding betrouwbaar wordt.
@cloverleaf: En daarmee geven ze in mijn ogen eindelijk echt eens toe dat hun motor niet goed genoeg is.
Wat een stemmingmakerij weer “Hamilton is zeker niet de meest geliefde coureur op de huidige grid…” Ik vind dat juist een van de meest sympathieke en zeker de beste coureurs van de grid.
Hij kan er toch ook niets aan doen dat hij keer op keer het hele veld declasseert? Is de rest nou zo slecht of hij zo goed?
Dit is helemaal geen stemmingmakerij. Het is een feit dat Hamilton heel veel mensen heeft die hem niet mogen. Logisch, want hij is de enige Formule 1-coureur die buitengewoon veelzijdig is en niet bang is dit wereldwijd kenbaar te maken. Hij maakt muziek, is bezig met kledinglijnen en heeft als eerste social media omarmt. Er zijn nog meerdere redenen die meer met racen te maken hebben, maar het punt blijft dat Hamilton naast heel veel fans ook een bootlading haters heeft. Om Tinker Hatfield te quoten: “if people don’t either love or hate your work, you just haven’t done all that much”.
@ikschrijfookoverautos: ik vind hem een fake kwal. Echter, hij is een uitmuntende rijder en hij wordt dik verdiend kampioen.
4 races te gaan, maximaal 100 punten te halen. Het verschil is slechts 67 punten. Als Vettel 4x wint en Hamilton gemiddeld 8 punten per wedstrijd scoort dan wint Vettel met 1 punt. Dus Hamilton 4x 6e
Of 1x uitvallen, en 3x 5e. Of 2x uitvallen en 2x 3e. Of 3 keer uitvallen en klaar gewoon.
Gewoon Bottas 4x winnen, dan blijft het nog even spannend. Want dan moet Vettel 4x 2e worden, anders wint Hamilton alsnog al heeft hij geen 1 punt.
Ok, logisch: Vettel doet het goed (2e), Hamilton doet het goed (1e), het kampioenschap wordt een race opgeschoven, maar daarna is het klaar.
@realhustler: Ik zou willen dat het gaat verlopen op een van de manieren die jij beschrijft, maar ik vrees dat Hamilton of deze race of de volgende gewoon kampioen zal worden.
Hamilton moet achteraan starten, dit omdat zijn motor…. euh nou euh gewoon omdat FIA dat bepaald heeft.bottas heeft een speciale gridstraf gekregen, hij moet achter Raikonen starten, maakt niet uit welke plaats dat is. Tevens mag Vettel 30 meter voor de startlijn gaan staan.
@maferick74: als FIA echt wil bewijzen dat ze Ferrari International Assistance zijn dan doen ze dat gewoon :p
@maferick74: en dan nog wordt Hamilton gewoon kampioen.

Die man is gewoon al jaren top en declasseert het gewoon het hele veld.
@87sandyd: wie was ook alweer de kampioen in 2016? Enige die hij declaseert is Bottas, toen hij een betere teamgenoot had, ging het redelijk gelijk op.
Blijft vermakelijk om nog steeds te lezen dat Ferrari de beste auto van het veld heeft. Dit weerspiegelt zich natuurlijk in het aantal pole positions .De overwinningen zijn trouwens ook niet bij te houden. En ja, er zijn fouten gemaakt bij Ferrari. Vreemd genoeg bij de andere teams niet.
Dit lijstje er nu toch maar even bij pakken! Kimi mag wel ff winnen :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).