Dit is Renaults volledig elektrische crossover

Auteur: , 26 Reacties

Dan ben je gewoon dubbel zo hip!

Van alle Europese merken is Renault een van de voorlopers op het gebeid van elektrische auto’s. Dat ging met vallen en opstaan. De Fluence EV was niet de beste elektrische auto, maar de Zoë is daarentegen wel een geslaagde elektrische auto. Ondanks dat Renault er vroeg bij is, is het gamma voor EV’s nog redelijk beperkt. Met name qua personenauto’s die mensen daadwerkelijk kopen.

Daar gaat verandering in komen met de Renault City K-ZE. Een heerlijke naam voor een auto, hopelijk komt er ook een funky uitvoering die ze ‘& The Sunshine Band’ noemen. De auto was al als concept voorgesteld, dit is productieversie. De K-ZE is een volledig elektrische A-segment auto met ‘SUV-Design’. Kijk, dat zet zoden aan de dijk: Elektrisch, klein en crossover. Dat moet wel gaan scoren. De kleine EV komt voort uit de samenwerking tussen Renault en Dongfeng Renault Automotive Company. Renault weet te melden dat de auto aan het einde van dit jaar op de markt zal verschijnen.

Renault K-ZE '19

De K-ZE heeft een wielbasis van 2,43 cm en een bagageruimte van 300 liter. De rijhoogte bedraagt 15 cm. Je kunt de K-ZE opladen middels een 220V aansluiting, maar ook via een snellader. In 50 minuten tijd kun je de accu tot 80% laden. Je kunt alles bijhouden middels een 8 inch groot infotainmentscherm of via een speciale app voor op je smartphone. Voor een A-segment auto is de KZ-E luxe uitgerust, zo heeft de kleine crossover een bandenspanningscontrolesysteem en achteruitrijcamera.

Renault K-ZE '19

Zoals gezegd gaat de auto aan het einde van het jaar in productie. Of de auto ook naar Nederland komt is vooralsnog niet bekend.26 reacties

Dacht even dat ’t een nieuwe Qashqai was.
Great news! It’s the new Dacia Sandero!
@vonklausenburg: Volgens mij heb jij gelijk. Als ik kijk naar het dashboard dan is dit dus de Renault voor Zuid Amerika en Rusland en op het europese continent gaat dit een Dacia worden.
@joejojo2012: Precies! Mijn gevoel zegt dat we hier kijken naar de Sandero facelift.
Bandenspanningscontrolesysteem is verplicht op iedere nieuwe auto
@volvaudi: In de EU wellicht, maar in China nog niet ;)
Nergens een woord over hoe sterk dit op een Kwid met elektro-swap lijkt?
Geen Renault fan, maar dit zijn wel de auto’s die kunnen gaan verkopen indien ze minstens 200km ver komen op 1 lading. Typische 2de hippe auto voor de moeder. Veel stadsverkeer en iedere nacht thuis opladen. Indien betaalbaar zal er eentje op mijn short list komen.
@laptom: Hoeveel kilometer denk je dat meeste moeders rijden door de stad? Die hoeft eerder een keer in de week aan de lader met 200km bereik.
@laptom: Bij is het precies omgekeerd.

Ik vind de Kwid shit…
en dit ook niet veel smakelijker dan poep💩

Hopelijk wordt het een Dacia en fe nieuwe Renault EV mooier
@laptom: Moeders moet gewoon op de fiets in de stad. Hoeft er ook niet zo’n lelijk “hip” wagentje op de stoep te staan.
Renault city kase (met umlaut)
Jammer dat bejaarden niet zo begaan zijn met het milieu en niet zo voortuistrevend zijn met nieuwe techniek.. als mama brengt kids naar school wel heel geschikt natuurlijk, maar of je daarvoor een crossover loopt van 35 miler?
Ben niet zo gecharmeerd van het uiterlijk. Ziet er een beetje uit als een Dacia en het schermpje in het dashboard vind ik ook niet zo subtiel weggewerkt. Verder kan het – afhankelijk van de specs – natuurlijk wel een groot succes worden.
@berlinetta: het is een Dacia Sandero Stepway facelift met de Renault Zoe aandrijflijn, je dacht toch niet dat ze speciaal voor de chinezen iets nieuws zouden verzinnen?
@knapzuur: Deze zal als Renault in Zuid Amerika en Rusland geleverd worden. Bij ons als Dacia
Het lijkt er op dat die glazen overkapping zelfdragend is. Mooi ontwerp.
Lol @ Sunshine band. Moet meteen aan Austin Powers denken 😄
Wielbasis van 2,43cm? Zo klein zijn Chinezen nu ook weer niet…
Geen woord over de actieradius. Die zal dan wel minder dan de 400km die een €100.000 Tesla al jaren haalt en wat bij brandstof liefhebbers als minimale ondergrens telt.
Een elektrische kwid. Prima om aandacht op je gericht te krijgen. En als je à la Zoe de accu’s gaat verhuren, zal de aankoopprijs verrassend laag blijken.
De ontwerper van de Dacia Duster mag nu ook Renaults doen?
Leuke naam ook zo”n Renault City KR-ZE….wel een beetje “crazy”……
Als ie gebaseerd is op de Kwid, dan moet ie maar mooi blijven waar ie hoort. Krijgt 0-sterren bij NCAP crashtest -> https://youtu.be/a3Xiw-xP3HA.
Blegh🤮 waarom zijn alle EV’s altijd direct om te kotsen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).