Dit merk pakte de grootste verkoopplus in de EU

Auteur: , 15 Reacties

Weet jij al wat het is?

Suzuki

We hebben al verschillende opvallende cijfers over de autoverkoop van afgelopen jaar met je gedeeld. Voor fabrikanten zijn dit soort cijfers aan het begin van het jaar een goede mogelijkheid om succesjes te vieren en de aandacht af te leiden van dingen die wat minder goed lopen. Bij Suzuki heeft het doorpluizen van alle getallen kennelijk wat langer geduurd, want zij gooien er pas vandaag een ronkend persbericht uit.

Reden om te dralen met het opmaken van de balans hadden de Japanners eigenlijk niet. Integendeel zelfs. De Japanse fabrikant pluste in de EU vorig jaar maar liefst met 21,3 procent. Daarmee was het officieel het snelst groeiende merk in deze contreien. In 2016 werden er nog 192.313 Suzuki’s verkocht, in 2017 waren dat er liefst 233.357.

Daarmee houdt het goede nieuws voor de Nederlandse Suzuki-dealer nog niet op, want in ons land gingen de zaken zelfs nog een tandje beter. Er werd een groei geboekt van 28 procent. Je kent Suzuki van oudsher natuurlijk van de hele kleine gebakjes. Suzuki omarmde dit imago ook zelf door bescheiden hatchbacks, sedans en Vitara’s te bombarderen tot ‘The Giant Suzuki’. Maar het zijn niet alleen de zuinige Celerio’s die gretig aftrek vinden bij Nederlandse klanten. Ook de nieuwe Swift, de S Cross, Vitara en Ignis delen mee in de feestvreugde.

Wil iedereen na Volvo’s nu dan opeens Suzuki’s?15 reacties

Ik denk dat het wat langer duurde omdat ze het bij de importeur zelf ook niet geloofden.
Volgens mij is het snelstgroeiende merk echt alfa romeo plus 29,2%
@hans_kreeft: 28% in Nederland, 28% van wat? 100 auto’s? Dat zijn er dan 28 meer. Of 1.000 auto’s? 280 meer?

Moraal: procenten zeggen niets, nada, noppes. 1% van 3.000 is al meer dan 28% van 100.
@erik2907: Ik had al 5 + 1 willen zeggen.
@hans_kreeft: Het ging om de EU, gaan jouw cijfers ook over de EU?
Zeg @jaapiyo: Als je weer eens zo’n plaatje bij een quiz als dit plaatst, doe dan even een betere fotosoep maken. Het helpt namelijk niet bepaald als je de auto zelf wegshopt maar de kenteken, met de modelnaam erin in chocoladeletters, niet wegshopt. šŸ˜‰
@toyotafortuner: Ik denk dat ‘ie dat voor de grap heeft gedaan.
@toyotafortuner: er is wel meer mis met deze foto. Foutgeparkeerde auto, roze broek, kinderarbeidĀ“. Ondanks de dat de erkers (lees: puisten) een hippe jaren 30 buurt moeten suggereren wijst het bankje voor de deur op bierdrinken bij voordeur, typisch voor achterstandswijken.
@mashell: vergeet de zwerfkat niet, dat is een weggever
Alfa van 66000 naar 86000 in europa.
Ik heb me laatst zitten verbazen over de prijs van een Vitara. Dat is een redelijk modern uitziende en best wel ruime cross-over/SUV voor de prijs waar je bij de meeste merken een b-segment fop-suv krijgt.coor ruim onder de 30 mille is dat best een kanshebber als je zoiets zoekt.. nu nog een Suzuki verkooppunt zien te vinden. Succes.
@w0o0dy: Bij ons in de buurt zit er een. Helaas (of gelukkig?) voor hen krijgen ze waarschijnlijk meer geld voor het uitbaten van de Tinq voor de deur dan aan hun autoverkopen.
Hulde voor Suzuki voor bovenstaande reclamefoto!

Eindelijk eens geen plaatje van een paar genderneutrale hipsters die bij hun eigenlijk helemaal niet hippe auto staan die voor de gelegenheid pontificaal voor een hele hippe en nog duurder koffie-atelier geparkeerd staat om hip te lijken…

Gewoon een vrouw van middelbare leeftijd, die hoogstwaarschijnlijk doodgewoon huisvrouw en voorleesmoeder op een basisschool is, en in real life misschien ook echt Suzuki rijdt..

En een kind dat er uitziet alsof hij regelmatig stiekem een graai doet in de koekjestrommel, zoals een kind ook hoort te doen en gewoon kleding van TerStal draagt in plaats van veel te dure merkkleding.

En om het helemaal af te maken twee Poolse bouwvakkers die niet aangelijnd op het pannendak staan te werken… Zoals je op een gemiddelde dag in iedere straat wel een paar Poolse bouwvakkers aantreft…

Heerlijk puur!
@moveyourmind: Poolse werknemers met een busje met Nederlands kenteken en valbeveiliging? Zou kunnen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).