Dochter Paul Walker treft schikking met Porsche

Auteur: , 31 Reacties

Daarmee is de zaak nu wellicht eindelijk helemaal afgedaan.

Crash-Paul-Walker

Het is alweer twee Fast & Furioussen geleden dat acteur en petrolhead Paul Walker om het leven kwam in een rode Porsche Carrera GT van mattie Roger Rodas. Na de tragedie volgde een serie rechtszaken die het midden houden tussen ‘enigszins begrijpelijk’ en ‘tamelijk onverkwikkelijk’, hoewel het vanaf de zijlijn soms moelijk is om het kaf van het koren te scheiden.

Feit is dat Paul Walker, de vader van Paul Walker en Meadow Walker, de dochter van Paul Walker, beiden zowel Rodas als Porsche aanklaagden. De inzet van de rechtszaken was ook verschillend. Rodas had in zijn faciliteiten nog wat auto’s staan van Walker, die pa Walker graag terug wilde hebben. Hij kreeg gelijk. Maar daarnaast claimde het bloed van de overleden acteur ook geld van zowel Rodas als Porsche.

De Carrera GT, die een reputatie geniet als een maar moeilijk te temmen beest, zou namelijk veel te gevaarlijk zijn. En Rodas zou de auto vernacheld hebben met rabberige tuning en/of matig onderhoud. Eerder werd Meadow al in het gelijk gesteld voor wat betreft haar claim ten opzichte van Rodas. Uit de nalatenschap van Roger werd zij 10,1 miljoen Dollar toegekend.

Porsche wierp elke schuld echter pertinent van zich af. Volgens de Germanen was niet de Carrera GT het probleem, maar het feit dat Rodas de auto ‘misbruikt en aangetast‘ had #metoo.

Uit documenten die in handen zijn gevallen van kwaliteitspublicatie The Blast, blijkt nu dat Porsche en Meadow de zaak geschikt hebben. Details van de schikking zijn niet naar buiten gekomen. Pa Paul zou eveneens zijn separate rechtszaak tegen Porsche geschikt hebben.

Overigens had ook de weduwe van Roger Rodas een claim ingediend tegen Porsche, maar in die zaak oordeelde de rechter uiteindelijk dat er onvoldoende bewijs was aangevoerd om Porsche verantwoordelijk te stellen voor het ongeval. Alles lijkt daarmee nu, bijna vier jaar na dato, juridisch afgerond te zijn.31 reacties

Jammer dat Porsche alsnog schikt… was in mijn ogen niet nodig geweest. Maar in die rare claim cultuur is dit soms de makkelijkste oplossing. Hoe krom dat soms ook is.
@airc: Mike Harkins zegt waar het op staat:
MAWARRIOR89
So sad. Wtf would u buy a car thats this difficult to drive? Rip Paul and Roger
Prince Singh
Because your supposed to be good enough to drive it. Cant handle the heat stay out the drivers seat.
>
Mike Harkins (comment on youtube)
+Prince Singh… Not really man.. The Carrera Gt is just a dangerous car all around.. Pro’s cannot even drive it. I am so sick of people like you trying to make it seem like the GT is some special car that only good drivers are able to drive… No, good drivers cannot even drive it. It is just a terrible handling car no matter who is driving it. It just wasn’t a good design from Porsche. The only reason it has all this hype is because of morons like you who think because it is hard to handle it makes it a good car and car for only elite drivers, when in reality, the car will kill even the best driver at the slightest mistake. The GT was simply a desperate attempt to find a place for their defunct LeMans program engine it created and so they came up with the bright idea of making a street super car to compete with the Enzo and the Mercedes Mclaren. They just threw together all the fancy parts and put absolutely no technology into it. No stability control, no traction control, no nothing. It should have never been released as a street legal car. It was never meant to be a street car in the first place. They settled for the GT because they lost funding to make it a track car so they had the bright idea to sucker in rich people to buy this death trap.
Toch apart, schikken is toch een beetje schuld bekennen. Terwijl Porsche niks te verwijten valt lijkt me.
@onnes: het kan ook de goedkoopste manier om van gedoe af te komen. Zeker als er reputatieschade op het spel staat.
@mashell: of als rechtszaken en advocaten te duur worden. Heb zelfs wel eens van een schikking gehoord op tv waarbij een bedrijf een bedrag bood(ongeveer wat ze kwijt waren geweest aan advocatuur) en vervolgens de aanklager de kosten van de rechtszaken liet betalen waardoor niemand er voor of achteruit op ging. (Behalve de kosten die de aanklager had gemaakt aan advocaten natuurlijk)
@onnes: Een bedrijf kiest voor de beste oplossing en denkt niet in schuldig of onschuldig.
@bassx: Wat dus bevestigd hoe belachelijk de claim-cultuur in Amerika is; Paul z’n mattie had gewoon niet idioot hard moeten rijden. PUNT.
Het blijft een raar verhaal.
In the US of A word veel met geld opgelost. Kun je je daar voor verzekeren voor zulke claims?
@anilv26: Verzekeringen = verzekeren tegen claims.

Die twee dingen horen bij elkaar zoals petjes en Golfjes.
@misterdrogba: Hier in Belgistan kom ik niet verder als 5miljoen per gebeurtenis met mijn WA verzekering. Daarom vraag ik mij af of je daar voor 100miljoen per gebeurtenis kan verzekeren. Zoniet ben je volgens mij meteen voor 5 komende generaties failliet.
@anilv26: Ben natuurlijk geen expert in verzekeringsmaterie, maar ik denk het wel, je te betalen premie zal dan ook in proportie hoger liggen natuurlijk.
Met aan veel te hoge snelheid op meer dan 8 jaar oude versleten banden en gebrekkig onderhouden supercar op een lantaarnpaal knallen en vervolgens de chauffeur die ook overleden is en het merk Porsche aanklagen omdat het hun schuld zou zijn? Dat is zoals iemand die Volkswagen zou aanklagen omdat die persoon ladderzat met zijn afgetrapte Golf R op statics en hellaflush wielen een boom kopt op 50m van de rijweg. Er is maar één persoon die de schuld treft en dat is duidelijk Rodas omwille van onverantwoord rijgedrag en het nalaten om zijn wagen in goede staat te houden. Maar omdat ie ook was gestorven was het op zijn zachts gezegd redelijk onrespectvol naar zijn familie toe om die ook aan te klagen voor groene flappen. Dat Porsche nog een schikking treft verbaasd mij.
@scaglietti612: ja maar dit is amerika. Daar denken ze oh wacht totaal niet de schuld van Porsche maar verzin gewoon wat kan ik lekker geld vangen over de rug van me dode zoon en broer.
je leent je auto uit aan je maat en vervolgens ben je je vriend kwijt, je auto en je bent 10 miljoen lichter… gek land…
@cloverleaf: en zelf dood.
Ik zit met smart op de ‘only in America’ of Murcia opmerkingen te wachten en dat terwijl wij in een land leven waar we serieverkrachters los laten lopen om ze ‘voor te bereiden op een terugkeer in de maatschappij’
@desjonnies: Lekker relevante vergelijking….
@desjonnies: Muricaaaaaaaaa’

Alstu, dat hebben we dan ook weer gehad.
@desjonnies: jij snapt het! En beter dan mensen die rechten of psychologie gestudeerd hebben en zich hebben verdiept in de zaak en de persoon. En dat op basus van een onderbuikgevoel en facebook posts! Knap hoor.
@kle500: Volgens mij snap jij het nog niet helemaal.
Als je een verkrachtingsfetish hebt dien je jezelf aan te geven als je je seksueel toe wilt geven hieraan en vervolgens chemisch gecastreerd te worden. Doe je dit niet, én geef je eraan toe moet je tegen de muur en dien je ‘de kogel’ te krijgen.
Nogal onverschillig, die hashtag halverwege welke vrouwen indirect bespot.
@phaeton: Groenlinks vrouwen die ooit ‘lekker ding’ genoemd werden willen geen ‘ding’ zijn en vinden zichzelf ‘bespot’. En die gaan twitteren met #me-too.
Die moet je met naam en toenaam voor lul zetten ja.
De echte slachtoffers houden liever hun mond hierover of laten justitie de rest regelen ipv Twitter…
@dragspert: Tuurlijk, al die vrouwen stellen zich aan en jij hebt gelijk.
Kansloze Amerikanen….
Was absoluut geen schikking aan gegaan, God hebe pauls ziel, maar die familie moet echt ff lekker normaal doen.
haha #metoo
Die Amerikanen hebben die Duitser echt goed bij hun kloten …..
Allemaal naar USA en huur een Duitse auto rij 2 a 3 x het maximum snelheid en claim de Duitser voor wat geld :) (werkt alleen als je blank bent)
Die duitse achterhaalde rommel is helemaal niet geschikt voor het rijden met hoge snelheden. Lady Diana, Paul walker enz. zijn allemaal slachtoffer geworden van die opgehemelde duitse rommel uit mofrika.
@musclecar: Ga je mond spoelen azijnzeiker; de CGT is een van de beste auto’s ooit …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).