Dure optie: betaal vijf ruggen voor vijf cijfertjes

Auteur: , 13 Reacties

Nee, niet op je kenteken.

nummers

Twee dagen geleden hadden we het nog over Vin Diesel, vandaag hebben we het over VIN codes. Die van de splinternieuwe Chevrolet Corvette om precies te zijn, want Chevrolet heeft een interessante nieuwe optie voor de C8 in de aanbieding. Op speciaal verzoek en tegen betaling van 5.000 Ekkerdollars, kan je de laatste vijf karakters uit de VIN-code van je verse ‘Vette namelijk zelf uitkiezen.

Tenzij je een grote boef bent of regelmatig de codes van je nieuwste (tweedehands) aanwinsten door een van de VIN decoders die het internet rijk is trekt, weet je misschien niet eens wat het is zo’n ‘VIN code’. Wel, VIN staat voor Vehicle Identification Number, of Voertuig Identificatie Nummer voor de hoeders van de Nederlandse Taal- en Letterkunde. De RDW omschrijft het nummer ook wel als ‘de vingerafdruk’ van je auto. De termen chassisnummer of framenummer worden ook wel gebruikt.

Maar wat is er nu het voordeel van om (een deel) van dit nummer zelf te kiezen? Dat zien we eigenlijk niet direct voor ons, behalve dat het ‘wel leuk’ is. Je zou kunnen zeggen dat je de auto op die manier na veertig jaar makkelijker kan vinden als je ‘m terug wil kopen om je jeugd te herbeleven. Maar dat kan eigenlijk ook met een ‘standaard’ nummer, alleen moet je het dan even opschrijven of opslaan in je fotografisch geheugen.

In tegenstelling tot een persoonlijk kenteken is het nummer is ook niet direct te zien op de auto, tenzij je weet waar je moet kijken. Dus als je mensen wil imponeren met je geld en/of je humorvolle en spitsvondige letter-cijfer combo’s, moet je ze er in de meeste gevallen expliciet op wijzen. Dat is toch een beetje de overtreffende vorm van geld wegschieten met een Supreme moneygun of keihard om je eigen grappen lachen. Beide niet echt kenmerken van goede smaak.

Maar goed, het kan nu, dus ongetwijfeld zullen er mensen zijn die het nog doen ook. Degenen die zich dan echt kapot lachen, zijn waarschijnlijk de accountants van General Motors. Of zien we een geweldig nut van deze nieuwe optie over het hoofd? (via jalopnik)13 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
66666 aub. Haha I m evil was jullie allemaal voor
69420 gaat het worden
Alleen 90210 is echt.
Ik wil graag 80085…
@shibby: BOOBS

(voor de mensen die het niet direct begrepen)
Ik kan de nieuwe corvette niet betalen maar vinem ook leluk 😜Dus veel plezier met je VIN.
Duur ..
Maar wel super origineel verzonnen ..
00007
Bij BMW zie je hem terug op je Bluetooth lijstje. Het is/was ook de ‘meldcode’ de laatste 4 cijfers van je VIN moet je kunnen doorgeven bij diefstalmelding.
@defl8: en je kunt er je boordcomputer mee unlocken (tel de laatste 5 cijfers bij elkaar op, hou je dagteller ingedrukt tot hij gaat knipperen, druk dan net zo vaak op de knop als het totaal van die laatste 5 cijfers en hij is unlocked.

Niet heel spannend verder, je kunt wat metertjes uitlezen en wat systeemtestjes uitvoeren maar wel grappig om te doen.
Ik wil alleen de laatste vier: 1337.
Als GM er dikke flappen mee kan verdienen, dan geef ik ze geen ongelijk.
Ik betaalde 2000 euro voor 5 cilinders…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).