Een boksbeugel-logo op je R8 spoiler, zou jij het doen?

Auteur: , 17 Reacties

Zo'n stickertje is natuurlijk wel goed voor het prestatiepotentieel...

Hoewel nog niet geheel zeker is wanneer de laatste Audi R8 gebouwd zal worden, weten we al dat de opper-Audi binnen afzienbare tijd vrijwel zeker zal verdwijnen uit het gamma. De R8 was en is een mooie imago-booster voor het merk uit Ingolstadt, maar de rol van de traditionele supercar lijkt uitgespeeld. VAG heeft nog talloze andere sportieve merken in de stal en Audi gaat, als ze de TDI-tjes eindelijk aan de kant schuiven, op weg naar een elektrische toekomst. Een potentiele toekomstige opper-blepper zal dat laatste feit vermoedelijk ook reflecteren.

Enfin, voor het zover is wil Audi duidelijk nog even alles uit het leven van de R8 (rijtest) slepen. Er wordt flink mee geracet in allerlei klasses en af en toe is er tijd voor een speciaal PR-momentje, zoals het opzetje met een straaljager dat we onlangs voorbij zagen komen.

In ditzelfde straatje passen ook de Performance Parts voor de R8. We schreven al een keer eerder over deze supersnelle spoilers en dergelijke. Audi Forum Neckarsulm heeft nu wat extra plaatjes de wereld ingeslingerd van een diepblauwe R8 met de nodige schnell-parts erop. Wel zo fijn om een en ander eens goed te beoordelen. Check de pica’s in de gallery en beslis zelf wat jij wel en niet op je R8 zou schroeven!17 reacties

Jawel hoor, vind hem wel tof zo. De huidige generatie vind ik sowieso te clean, dus wat extra opsmuk kan imo geen kwaad. Heb toch liever de mk1 cabrio met V10, maar dat werd niet gevraagd..
@2wheeler: En een handbak.
@atrak: yes please!
Staat ‘m wel maar zou geen auto met het boksbeugel logo kopen.
Zal voor een 488 gaan.
Zonder vleugel, nog beter
Hoe verkoopt deze generatie eigenlijk? Heb het idee dat je de eerste series veel meer zag rijden. De huidige ben ik 1x tegengekomen.
@E34M5Touring: het feit dat het enkel als V10 geleverd wordt zal er wel wat mee te maken hebben vermoed ik. Wanneer er een V6 turbo instapper komt (volgens geruchten) gaan we hem wel meer zien denk ik.
@misterdrogba: Ik dacht dat de vorige ook beter verkocht als V10 maar toen had je inderdaad nog wel meerdere motorer. Thanks!
goed middel tegen kromme remschijven of overmatig olie verbruik. Hoe meer stikkers hoe beter
Als ik ‘m als circuit auto zou bestellen zou ik de opties wel aanvinken.
Hadden ze niet een leentjebuur kunnen doen met actieve aerodynamica van Lamborghini (ALA)?
Ik weet dat het monteren van achterspoilers met dit type steunen aerodynamisch gezien beter is, maar optisch vind ik het echt helemaal niks. Op een racewagen waar de spoiler een stuk achter de auto uitsteekt kan het prima, maar op een straatauto als deze lijkt het daardoor alsof de spoiler te ver naar voren geplaatst is. Deze R8 heeft daar last van, maar ook die Audi TT met Audi Sport goodies en de McLaren Senna liggen daardoor net even iets minder lekker op het netvlies
Ik vind spoilers alleen mooi als ze met de vorm meegaan, GT3 spoiler = mooi, GT3 RS plank spoiler = niet mooi!
Ik vind spoilers per definitie niet mooi maar als het een functie heeft… dan hoort hij er gewoon op.
Dus ik als gemiddelde bestuurder zou zo’n auto zonder spoiler bestellen.
Nee daar wordt ie niet mooier van.
Afgelopen weekend 1 zien rijden wat een prachtig geluid

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).