Esteban Ocon vanaf volgend jaar in actie bij Force India

Auteur: , 37 Reacties

Hij wordt de teamgenoot Sergio Perez.

Esteban Ocon vanaf volgend jaar in actie te zijn bij Force India

Raceteam Force India heeft de line-up voor 2017 bekendgemaakt. Dit seizoen rijden Sergio Perez en Nico Hulkenberg voor de F1-ploeg, maar laatstgenoemde heeft z’n biezen gepakt en zal volgend jaar voor Renault gaan racen.

Vanuit de wandelgangen bleek Danill Kvyat een belangrijke kandidaat voor het vrijgekomen stoeltje bij Force India, maar de Rus is het uiteindelijk niet geworden. Andere rijders die op de kandidatenlijst stonden waren Esteban Ocon en Joylon Palmer. Nu is bekend geworden dat Ocon inderdaad vanaf 2017 zal rijden voor Force India. De 20-jarige heeft een meerjarig contract getekend bij het team. De kersverse Force India-rijder is enthousiast:

I’m very excited to join Sahara Force India. I know the team quite well already because I was a test driver last year and I’m really looking forward to working with everybody at Silverstone once again.

In 2015 was Esteban Ocon testrijder voor Force India. Later in datzelfde jaar ging de 20-jarige als testrijder aan de slag bij Mercedes. Begin 2016 werd Ocon de officiële reservecoureur bij het F1 team van Renault. Ocon debuteerde deze zomer in het deelnemersveld van de Formule 1 tijdens de Grand Prix van België. De Fransman verving Rio Haryanto bij Manor Racing.37 reacties

Blijft de Rus dus gewoon bij TR.
@dutchdriftking: Yup. Dat had Red Bull overigens enkele weken geleden al bevestigd. Pierre Gasly imponeert niet zoals men van hem verwacht had, dus dan maar door met de meer ervaren Kvyat.
@Edge: enerzijds ook logisch, met een bijna volledig nieuwe auto een coureur met meer ervaring houden, is het afstellen en finetunen toch een stukje makkelijker
@edge: klopt inderdaad, maar dat wil nog wel eens veranderen als de coureur op het laatste moment toch een nieuwe aanbieding krijgt.
Toch wel bijzonder dat ze Ocon hebben genomen tov Wehrlein. Dan moet Wehrlein toch wel de overstap maken naar Benz als een vd Merc rijders’ contract verloopt.. Wie zou er dan gaan en waar naartoe? Gotta love silly season.
@str8six: Alleen staat Ocon onder contract bij Renault en Wehrlein bij Mercedes. Dus dikke kans dat Renault dit heeft geregeld. En Mercedes wil natuurlijk dat Manor Mercedes een zelfde soort status krijgt als Torro Rosso van Red Bull. Als ze dat volgend jaar al lukt wordt dat natuurlijk ook een competitief team voor de (hoge) middenmoot.
@kilum: Ocon staat onder contract bij Mercedes. Hij dit jaar in het DTM voor Mercedes, maar heeft getest voor Renault. Hij werd verhuurd aan Renault door Mercedes.
@uncivilsum: Ah, ok dat wist ik niet. Ik dacht dat hij bij Renault onder contract stond.
@kilum: ja maar daarom vind ik het juist vreemd dat Ocon/Renault bij een Mercedes-powered Force India komt ipv Wehrlein. Dat zou imo moeten betekenen dat de volgende stap voor Wehrlein Mercedes moet zijn anders hebben ze ‘m nu keihard gepasseerd.
@str8six: ocon zit ook in het opleidingstraject net zoals wehrlein
@str8six: mij lijkt test coureur bij mercedes een logische.
@str8six: Naar verluid was Force India niet zo onder de indruk van de houding van Wehrlein…
Is een mooi team voor die jongen, Force India doet het vaak gewoon goed. Een stabiele subtopper met af en toe een uitschieter naar het podium. Is ook een mooi team voor een tussenstap alvorens je naar een topteam kan gaan.
@viezefreddyw: Ik baal ook altijd als een stekker als Hülkenberg uitvalt.. geweldige gast vind ik dat.
Ik hoop dat Renault zn puntje bij paaltje heeft komend jaar en Hülkenberg toch nog wat puntjes kan vangen.
Arrogante en onsympathieke jongen is het. Ik vind het gedurfd van Force India om iemand die nagenoeg niks heeft laten zien dat stoeltje te geven. Dit is natuurlijk een dealtje geweest van Mercedes en Force India want je kan me niet wijs maken dat ze deze keuze hadden gemaakt zonder er financieel beter van te worden.
@clarkson: Mwah, puur op talent snap ik het wel. Ocon heeft weinig tot niets laten zien in de F1, maar zijn juniorencarriere is gewoon goed. Hij won als rookie de Formule 3 titel in het jaar dat Max Verstappen daar reed, en herhaalde dat kunstje een jaar later in de GP3. Zijn DTM-resultaten zijn matig, maar ik ben van mening dat we hem daar niet op mogen afrekenen. Zelfs bewezen F1-coureurs als Hakkinen en Coulthard hadden problemen met aanhaken in de DTM.
Maar goed, het kan best een arrogant en onsympathiek figuur zijn. Zoiets staat natuurlijk los van zijn racekwaliteiten.
@edge: Maar hij Max had meer overwinningen. Soms gaat niet alles volgens plan (vraag maar aan ene Lewis Hamilton) anders had Max dat kampioenschap wel gewonnen. Dus de vergelijking is niet helemaal op z’n plaats denk ik…
@clarkson: Klopt! Het was ook niet mijn bedoeling om hem met Max te vergelijken, ik wilde enkel aangeven dat deze jongen talent heeft. Zelfs met het nodige geluk aan je zijde/pech bij de tegenstander en in een auto van Prema moet je prima kunnen sturen om de titel te pakken.
@edge: Ja. Maar met ‘prima’ stuurkunsten ga je geen titels winnen binnen de formule1.
@clarkson: Ocon is toch van Renault? Niet van Mercedes.
@kilum: Nee van AMG-Mercedes. Hij is Frans en heeft in de formule renault 2.0 gereden. Misschien vandaar de link naar Renault?
@clarkson: Hoezo is hij arrogant? Heb het denk ik niet meegekregen maar ben serieus benieuwd waaruit dat blijkt.
@gifwarrior: Kijk de interviews maar terug die hij heeft gegeven met bijvoorbeeld ziggo.
@clarkson: dat hij arrogant is, is jouw mening. Er zijn ook mensen die Hamilton of verstappen arrogant vinden. Er waren andere coureurs die meer geld mee konden nemen en die zijn het niet geworden. Dat er eventueel een deal is met Mercedes is dan alleen maar mooi meegenomen. Hij heeft al voor Force India getest, net als Werhlein, en de feedback van de coureur en de monteurs was blijkbaar goed. Hij is gekozen omdat hij talent heeft, langere tijd bij het team kan blijven en blijkbaar in staat is om feedback te geven om de auto verder te ontwikkelen, iets wat volgend jaar heel belangrijk gaat zijn
Ja dat mogen anderen best vinden. Maar dit is inderdaad mijn mening.
@clarkson: jij hebt Ocon natuurlijk leren kennen van achter je computert…
@87sandyd: Ook zijn er mensen die een mening over jou hebben. Zonder dat ze je echt kennen..
@clarkson: jij snapt het!
Totaal onzinnig nieuws. AB Renault komt in 2017 met een nieuwe Powertrain, WAKKER worden graag, tech. spes willen we, uitzoeken jullie zijn toch journaallichten?
@sracert: En of dat nieuws is! Dat beloofd wat voor Max. Die kan met de nieuwe en betere motor icm het nieuwe chassis die zo goed blijkt te worden voor het kampioenschap gaan!
@clarkson: Dat hoop ik wel natuurlijk!. actie!
@sracert: En het Wilhelmus!
@sracert: Vind je het erg als ik zo vrij ben om even voor AB-journo te spelen? Harde cijfers kun je sowieso vergeten, omdat Renault zichzelf daar alleen maar mee te kakken kan zetten. Of de concurrentie weet wat het moet doen om sneller te zijn, of het creëert wellicht te hoge verwachtingen. Teambaas Fred Vasseur werd wel gevraagd of men hetzelfde concept ging hanteren als Mercedes, waarbij de turbine en de compressor van elkaar gescheiden worden. Daarop antwoordde hij dat het een Renault-concept is, en dat men niet per sé het voorbeeld van anderen hoeft te volgen. Verder zegt hij dat hij verwacht een grote stap te maken, vergelijkbaar met die van 2015 naar 2016, maar dat is het wel zo’n beetje.
@sracert: Of je leest het artikel van Autoblog even, wat ongeveer tegelijk online kwam met mijn reactie ;) http://www.autoblog.nl/nieuws/max-verstappen-krijgt-volgend-jaar-een-gloednieuwe-moteur-92762
@sracert: dus Renault komt met een nieuwe motor, en de rest van het nieuws moet niet meer vermeld worden of zo? Of begrijp ik je verkeerd?
Ik had eigenlijk werhlein verwacht maar dit is ook prima een jonge hond bij force india
Dat wordt een Icon..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).